Şimdi Ara

i5 4200h vs i7 4720hq

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus x550jx xx171d ile xx0099d arasında kaldım. Alacağım yerde aralarında 200 lira fark var. Birinde i5 4200h diğerinde i7 4720 hq var.
    Öncelikle kullanım alanımı belirtiyim :
    Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Rendering, video edit animasyon photoshop vs kullanmıyorum.
    Çok fazla olmasa da oyun oynarım bunun dışında tarayıcıları çok fazla kullanıyorum yani bilgisayar açılıp kapandığı süre içerisinde arka planda 4-5 tane chrome sayfası hep 30-40 sekme ile açık olur. Eclipse, visual studio gibi compilerlar biraz simulation programları ve virtual machine içinde linux kullanıyorum.

Intel Core i7 4720HQ vs i5 4200H
    Bunu baktım aradaki farkı da gördüm

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4720HQ-vs-Intel-Core-i5-4200H

Clock speed hemen hemen aynı bunun dışında yukarıda saydığım kullanım alanı için gözle görülür hissedilebilir bir fark oluşur mu ?
    Yani sizce aradaki fark olan 200 liraya değer mi ?
    Konu hakkında bilgisi olan tercihen performans farklılığını ölçmüş birileri yardımcı olabilirse sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamarti -- 16 Ekim 2015; 11:10:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de aynı soruna öneri arıyorum. sadece chrome tab'larıyla ilgili kısım için ramlerin daha önemli olduğunu düşünüyorum. bu iki işlemci arasındaki farkla chrome'da kaç tab açtığınızın performansa etkisini fark etmezsin diye tahmin ediyorum. mümkünse ramlerin anakartın desteklediği en yüksek veriyolu hızında (1600Mhz'in üstüdür muhtemelen) olması iyi olur. birden fazla ram varsa, her birinin aynı veriyolu hızında olması da önemli.
    sanal makine için arkadaşlar iyi bir öneride bulunursa iyi olur.
  • Bir kere alıcaksın muhtemelen öğrencilik hayatını bu bilgisayarla geçiriceksin, imkanın varsa kesinlikle i7 diyorum
  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam linke bakarsanız 4 çekirdeği kullanabilen uygulamalar listelenmiş hepsi rendering ve türevleri
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/243332-28-programs-cores-quad-core-chip
  • almışken iyisini al bence. laptoplarda cpu upgrade zordur o yüzden i7

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 4720Hq

• Ben de i7 core farkı ve diğer farklılıklarını kullanabilecek bir uygulama kullanmadığım için farkı gözle göremem diye aradaki 200 lirayla ssd alacaktım.Ama herkes i7 yi al demiş vazgeçtim gibi gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ7 4790 VS İ7 4790K ????
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4720hq 8 pack(4 sanal 4 gerçek) ezer, vaaaaaaaavvv

https://www.youtube.com/watch?v=VVLOO50s1nc
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

4720hq 8 pack(4 sanal 4 gerçek) ezer, vaaaaaaaavvv

https://www.youtube.com/watch?v=VVLOO50s1nc

hocam işte bu türk insanını büyüleme reklamı
    "ooo 8 çekirdek" diye atlıyor herkes fakat bilmiyorlar ki 90% ı kullanmadığı bir şey için ekstradan para ödüyor, telefonda hangi uygulama 8 çekirdeği kullanabiliyor ki zaten ? Bu tuzaklara lütfen düşmeyin yaa
    Yukarıdaki cevaplar da "biri 2 çekirdek diğeri 4 çekirdek.4 çekirdek>2 çekirdek yani daha iyi e o zaman 4 ü al" düşüncesiyle yazılmamıştır umarım

• Ağırlıklı olarak oyun oynayan birisiyim, elimdeki i7'nin GTA V'de çok yüksek FPS'de bile (Ayarları kıstıktan sonra, GTX 950M malumunuz) %50'den fazla kullanıldığını görmedim. Ha şu var, i5'in %100'e yakın kullanılması hoş bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır. Ayrıca daha 2015 yılındayız, ben bu bilgisayarı en az 2.75 yıl daha kullanacağım, en azından öyle niyetliyim. (3 yıl etmesi açısından) Bu süreçte yeni oyunlar çıkacak, yeni programlarla işlemci zorlanacak, bence i5 olan bu süreç boyunca yeterli olmayacaktır.

Şimdi, aynı zamanda biri 37, diğeri 47 Watt tüketiyor. Bunun belirli bir kısmı dahili GPU'ya gitse bile, maalesef, i7 olanı elektrik tüketimi açısından Watt to Watt olayında bile daha başarılı olacaktır.

Not: i7 4720HQ ile 680 CB R15 puanı alıyorum, bu aynı zamanda FX 9590 hariç, diğer hemen hemen tüm AMD (Server işlemcisi olmayanlar hariç) işlemcilerini ezer ve geçer demek.

Önceden yaptığım bir test;

i5 4200h vs i7 4720hq

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• KayraBey1991 K kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler bilgiler ve test için
    fakathttp://ark.intel.com/tr/compare/75027,78934 buraya da bakarsanız gözüküyor ikisi de 47 watt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamarti

Hocam çok teşekkürler bilgiler ve test için
    fakathttp://ark.intel.com/tr/compare/75027,78934 buraya da bakarsanız gözüküyor ikisi de 47 watt

"The i5-4200H is rated at a very high TDP of 47 W including the graphics card, memory controller and VRMs."

Diğer i5'lerden farklı olarak daha yüksek güç tükettiğini de bu yazıyla ve sizin verdiğiniz linkle doğrulamış olduk. E öyleyse i5 her türlü kaybediyor, kimse kusura bakmasın. İstediği kadar daha güçlü dahili GPU'ya (Ki sonuçta halen Intel GPU'ları kuvvetli değil), başarılı bir bellek kontrolcüsüne ve Voltaj Regülatör modülüne sahip olsun.

Evet, açıkçası bu i5 işlemci gözümde çok da başarılı sayılmaz, artık gerçek başarısının detayını mühendisleriyle tartışmak gerekir.

• 30-40 sekmeden, sanal makinede farklı bir işletim sistemi kullanmaktan bahsediyorsun, i7 olanı seçmelisin
    8 çekirdeği aynı anda sayılı program kullanıyor olabilir, ama 4 çekirdek kesinlikle yetmeyecektir. en basitinden sanal makineye fazladan bir çekirdek bile atayabilirsin ayarlardan.
    iki işlemci arasında çok fazla fark var, 1.5-2 katı fark var neredeyse, i7 tercih et, ssd eklemesini daha sonra da yapabilirsin.
    30-40 sekme için de rami yüksek tutmalısın, en az 8 gb al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.