Şimdi Ara

i5 4200H vs i7 5500U (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Performans odaklı (mühendis öğrencisi) için laptop bakıyorum fakat işlemci konusu kafamı karıştırdı. Kaliteli bir işlemci olmasını istiyoruz. Benchmark testlerinde bir çok i5 modelinin i7 üstünde olduğunu gördüm. Ayrıca Hz olarak i5'in üstünlüğü bariz. Bu bir şeyi fark eder mi, i7'nin teknolojisi ile kıyaslanır mı? Tavsiyeleriniz nedir?

• Şöyle bir açıklamada bulunayım size sonu U ile biten işlemci modelleri genelde ultrabook ürünlerde kullanır bu işlemciler performans dışında genelde enerji tasarrufu odaklı modellerdir günlük işlerinizde sıkıntı çıkarmasa bile popüler oyun yada çizim programlarında pek verimli çalışmazlar size önerim ya safkan i5 almanız yönünde sonu H ile biten yada bütçenizi bir miktar yükseltip safkan bir i7 almanız yönünde sonu QM ile biten buna göre mantıklı bir karar verebilirsiniz.
  • U serisi ile H serisi arasındaki performans farkını hissetmezsin.Fakat batarya ömrü ve laptopun ısınma eşiğini çok iyi hissedersin.Bu sebeple U işlemcili laptop almanı öneririm.Genelde laptop alınırken ekran kartına bakarlar.Laptop üreticileride aptal olmadıkları için koydukları ekran kartlarına darboğaz yapacak bir U işlemci koymazlar.Eğer u işlemci koymuşlarsa bil ki darboğaz yapmadığı için koymuşlardır.O yüzden içinde bir şüphe oluşmasın.
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Msi'nin GX serisi haric tabii, a10 5750m'e karsılık sunulan ekran kartı gercekten sasırtıcı o seride ama fiyatı da fena degil

U serisi islemciler daha az ısınır daha az elektrik tükettiginden ve batarya ömrünü artırır bunlar tercih sebebi ama şu da var performans olarak i5 4.nesil h serisi her türlü sollar en iyi u islemciyi bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 23 Temmuz 2015; 19:22:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Msi gx70 'e baktım harbiden msi aptallık yapmış:) ama o laptopda amd cpu-gpu kullanıldığı için konumuzun dışında.

bende acer v3 772g var.i5 4200m işlemci ve gt750m gddr3 lü olandan var.İşlemci güç yönetiminden işlemciyi %80e sınırlıyorum.Bir nevi U işlemcili gibi yapıyorum ve ekran kartınıda %5-10 arası overclock yapıyorum darboğaz olmadan oyunları oynuyorum.Cpu ve gpu sıcaklığı bu şekilde 70-75 arası.İşlemciyi sınırlamadığım zaman cpu sıcaklık 90-93 arası oluyor valla:)

Daha sonra gt750m lerin gddr5 li versiyonları vardı.dell 7537 de kullandılar.işlemci i5 4200U ekran kartı gt750m gddr 5 li olan.Gpu bendekinden çok daha güçlü olmasına rağmen U işlemciye darboğaz yapmadı.Buyrun konusuhttp://forum.donanimhaber.com/m_86382689/tm.htm

Kısacası m veya h serisi U serisinden daha güçlü olmasına rağmen oyunlarda ve günlük kullanımda fark hissedilmiyor.Zaten hissedilse intel U serisi işlemcileri piyasaya sürmezdi bence.
    Birde şu var M ve H serileri güçlü olduğundan daha fazla ısınıyorlar belli bir seviyeden sonra ısınma sonucu kasmalar başlıyor.Kastığı için güçlü olmasının bir anlamı kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beratad

Msi gx70 'e baktım harbiden msi aptallık yapmış:) ama o laptopda amd cpu-gpu kullanıldığı için konumuzun dışında.

bende acer v3 772g var.i5 4200m işlemci ve gt750m gddr3 lü olandan var.İşlemci güç yönetiminden işlemciyi %80e sınırlıyorum.Bir nevi U işlemcili gibi yapıyorum ve ekran kartınıda %5-10 arası overclock yapıyorum darboğaz olmadan oyunları oynuyorum.Cpu ve gpu sıcaklığı bu şekilde 70-75 arası.İşlemciyi sınırlamadığım zaman cpu sıcaklık 90-93 arası oluyor valla:)

Daha sonra gt750m lerin gddr5 li versiyonları vardı.dell 7537 de kullandılar.işlemci i5 4200U ekran kartı gt750m gddr 5 li olan.Gpu bendekinden çok daha güçlü olmasına rağmen U işlemciye darboğaz yapmadı.Buyrun konusuhttp://forum.donanimhaber.com/m_86382689/tm.htm

Kısacası m veya h serisi U serisinden daha güçlü olmasına rağmen oyunlarda ve günlük kullanımda fark hissedilmiyor.Zaten hissedilse intel U serisi işlemcileri piyasaya sürmezdi bence.
    Birde şu var M ve H serileri güçlü olduğundan daha fazla ısınıyorlar belli bir seviyeden sonra ısınma sonucu kasmalar başlıyor.Kastığı için güçlü olmasının bir anlamı kalmıyor.

Dedikleriniz genel olarak doğru bence.

Eğer masaüstü için bu tartışma yapılsa işler çok farklı olurdu. Ama laptopta ekran kartları genel olarak masaüstüne kıyasla çok zayıf olduğundan işlemcinin gücünün çok önemi kalmıyor. Yani her ne kadar i5 4200U, i5 2540m ayarında olsa bile, ekran kartını yavaşlatacak kadar güçsüz değil. Eğer laptopta 750m gibi bir kart varsa i7 4 ya da 5.nesil işlemci ile i5 2.nesil işlemci arasında neredeyse hiç bir fark olmayacaktır. Eğer onu GX serisi gibi varolan en iyi laptop gpu'ları kullanmaya gelirse o zaman belki konu biraz önem kazanıyor ama bu durumda bile i5 4200u'nun bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Ama bu işin oyun yönü hariç render'i falan da var.. İş için mesela i7 işlemci faydalı oluyor, benim arkadaşta i5 4200m var render performansından pek memnun değil, ki u serisini düşünmek bile istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 23 Temmuz 2015; 21:20:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.