Bildirim
i5 4460 72C sıcaklık zararlımı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
intelin önerdiği en yüksek sıcaklık 72.72 derece, yani tam sınırdasın şu an -
dostum sıkıntı yok, malum havalar sıcak mevsimsel şartları göz önüne alırsak o soğutucu ile belirtmiş olduğun sıcaklıklar gayet normal önemli olan 90 dereceyi geçmesin yeter şimdiye kadar 72 derece de yanan işlemci görülmemiştir.quote:
Orijinalden alıntı: jimhendrix
intelin önerdiği en yüksek sıcaklık 72.72 derece, yani tam sınırdasın şu an -
Belki zararı olmaz ama bana fazla o.quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34
dostum sıkıntı yok, malum havalar sıcak mevsimsel şartları göz önüne alırsak o soğutucu ile belirtmiş olduğun sıcaklıklar gayet normal önemli olan 90 dereceyi geçmesin yeter şimdiye kadar 72 derece de yanan işlemci görülmemiştir.
Yarından tezi yok mümkünse bir soğutucu tasviye ederim. -
Benim 4460 oyunlarda 50 C civarıydı stok fanla, o sıcaklık çok fazla.quote:
Orijinalden alıntı: Tayfun Efendi
Belki zararı olmaz ama bana fazla o.
Yarından tezi yok mümkünse bir soğutucu tasviye ederim.
Alıntıları Göster -
quote:
intelin önerdiği en yüksek sıcaklık 72.72 derece, yani tam sınırdasın şu an
Katiliyorum. Izin verilen en yuksek degerdesiniz.
Onadiginiz oyun (yük) ve mevsim (ortam) sicakligi goz onune alindiginda normaldir. Endise etmeyin. Anormal bir durum olursa zaten sistem kendini korumaya almak icin kapatacaktir. -
termal macun değiştir şunu tavsiye ederim:quote:
Orijinalden alıntı: sametkkquote:
intelin önerdiği en yüksek sıcaklık 72.72 derece, yani tam sınırdasın şu an
Katiliyorum. Izin verilen en yuksek degerdesiniz.
Onadiginiz oyun (yük) ve mevsim (ortam) sicakligi goz onune alindiginda normaldir. Endise etmeyin. Anormal bir durum olursa zaten sistem kendini korumaya almak icin kapatacaktir.
Alıntıları Gösternormalde 30-40 tl bu macun bu sitede çok uygun nedense.www.webdenal.comThermaltake TG-4 Termal Macun (CL-O001-GROSGM-A)https://www.webdenal.com/thermaltake-tg-4_676468.html
soğutucu olarak da 50-60 tllik bir şey işini görür. ben soğutucu olarak venom atto kullanıyorum. bu termal macundan aldım sıcaklık 15 derece düştü. üstelik venom atto giriş seviyesi bir soğutucu olmasına rağmen bu sıcaklarda şuan boşta 34 derece yükte 50-60 arası.
-
Ben 4460 kullanıyorum bu sıcaklıklarda saatlerce oyun oynamama rağmen en fazla 60 derece macunlayıp fanı değiştirirsen düzelir -
Hocam stok soğutucuyu kullanma bu havalarda, işlemci elinde kalır yoksa. 100-150 Tl ye bir soğutucu alırsan daha iyi olur.quote:
Orijinalden alıntı: mustalation
Ben 4460 kullanıyorum bu sıcaklıklarda saatlerce oyun oynamama rağmen en fazla 60 derece macunlayıp fanı değiştirirsen düzelir -
şuan venom pico almayı düşünüyorum thermal macun 3 4tl lik bişey alicam :D 3 4 tl lik okadar kötü degildir ya cok fark yoktur 25 30tl arasinda dimi -
fark olur boşuna pahalı değiller. -
ya ben akasa venom pico almaya kararlastirdimda icinde bide termal bant veriyormuş galiba oda kare termal macunlu bi yüzel büyük ihtimal sıkmadan yapıştırıyorsun onumu kullaniyim yoksa 3 4 tl verip cok performanlı olmayan macunmu alayım 3 4 tl den fazla vermek istemiyorum termal macuna kendi termal macunu iyimidir 3 4 tl liklerden ? yada sen venom atto kullaniyormuşsun seninkinden cıktıysa ne kadar iyi -
termal bant ne kadar etkili bilmiyorum kullanmadım hiç. venom attodan beyaz renkli tek kullanımlık macun çıkmıştı. bu aldığım thermaltake macun ona göre çok daha iyi. ortalama üstü bi macun alman daha iyi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Cr10ns35
Hocam stok soğutucuyu kullanma bu havalarda, işlemci elinde kalır yoksa. 100-150 Tl ye bir soğutucu alırsan daha iyi olur.
Desteksiz sallamayın.Stok soğutucu bu işlemci için gayet yeterli.Bizzat kendim kullanıyorum.Çekirdeklerin 65i geçtiğini görmedim.Macun değiştirip tozunu alırsan kasanın 60ı geçmez. -
Hocam stok fanın o iğrenç sesi ve sıcaklığı ile hiç uğraşılmaz. Millet stok fan boy olmuş. -
quote:
Orijinalden alıntı: Cr10ns35
Hocam stok fanın o iğrenç sesi ve sıcaklığı ile hiç uğraşılmaz. Millet stok fan boy olmuş.
Fan boymuş.Gelip yalan yanlış bir şeyler karalıyorsun birisi doğrusunu yazınca fan boy oluyor.İşlemciyi elimizde kalıyordu ne ara sese geçtik?
Stok fan tabi ki ses yapar fakat bu model soğutma için yeterlidir.Sesten şikayetçi olan başka fan alıp takabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 10 Temmuz 2016; 21:25:11 > -
stok fanda rahatsız edicek bir ses yok ya ben şuan stok kullaniyorum ama macunu varmı yokmu bilmiyorum ben birlestirmedim fanı benim işlemci gta 5 gibi oyunlarda 72 71 c oluyor bende yeni fan sipariş verdim onu bekliyorum -
Macunsuz montaj olmaz kardeşim zaten 4460 işlemcinin stok soğutucusunun altında sürülü hazır geliyor .quote:
Orijinalden alıntı: omur5545
stok fanda rahatsız edicek bir ses yok ya ben şuan stok kullaniyorum ama macunu varmı yokmu bilmiyorum ben birlestirmedim fanı benim işlemci gta 5 gibi oyunlarda 72 71 c oluyor bende yeni fan sipariş verdim onu bekliyorum
Havalar sıcak gidiyor ayrıca ekstra sıcak olan illerde oturuyorsan bir işlemci fanı al rahat edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Temmuz 2016; 19:45:14 > -
quote:
stok fanda rahatsız edicek bir ses yok ya ben şuan stok kullaniyorum ama macunu varmı yokmu bilmiyorum ben birlestirmedim fanı benim işlemci gta 5 gibi oyunlarda 72 71 c oluyor bende yeni fan sipariş verdim onu bekliyorum
Beni de rahatsız etmiyor amd işlemciden sonra.Amdnin stok fanını bilenler bilir traktör gibidir.Fakat intelin ki de seslidir.
Kendi gelen macunuyla duruyor benimki de.10 ay filan oldu alalı.Kasa içi sirkülasyonunuz iyi değilse ondan da olabilir.Benimki de ahım şahım değil ama idare eder.Sıcaklıklarım da konuda söylenenler gibi aşağı yukarı.
Fan olarak şundan yukarısını tavsiye etmem, hem soğutma hem de ses anlamında gereksiz olur.Yani çekirdek sıcaklıklarının 40 dereceyi geçmemesi pek bir anlam ifade etmiyor.Bu fan sessiz ve çekirdekleri 50 derecede tutar diye düşünüyorum.
www.webdenal.comDeepCool Gammaxx S40 CPU Soğutucu (DP-MCH4N-GMS40)https://www.webdenal.com/deep-cool-gammaxx-s40_713486.html?gclid=CjwKEAjwp-S6BRDj4Z7z2IWUhG8SJAAbqbF32BBSb1szG5Wucuw7Kqlt679d1gVKVtLXF1Eq15KFahoCHl_w_wcB
-
kasa içi havayı hep dışarı verin ön taraftan cd okuyucunun olduğu yerden plakanın tekini çıkarın etkili bir soğutma yöntemidir tavsiye ederimquote:
Orijinalden alıntı: Slim Charlesquote:
Beni de rahatsız etmiyor amd işlemciden sonra.Amdnin stok fanını bilenler bilir traktör gibidir.Fakat intelin ki de seslidir.
Kendi gelen macunuyla duruyor benimki de.10 ay filan oldu alalı.Kasa içi sirkülasyonunuz iyi değilse ondan da olabilir.Benimki de ahım şahım değil ama idare eder.Sıcaklıklarım da konuda söylenenler gibi aşağı yukarı.
Fan olarak şundan yukarısını tavsiye etmem, hem soğutma hem de ses anlamında gereksiz olur.Yani çekirdek sıcaklıklarının 40 dereceyi geçmemesi pek bir anlam ifade etmiyor.Bu fan sessiz ve çekirdekleri 50 derecede tutar diye düşünüyorum.
www.webdenal.comDeepCool Gammaxx S40 CPU Soğutucu (DP-MCH4N-GMS40)https://www.webdenal.com/deep-cool-gammaxx-s40_713486.html?gclid=CjwKEAjwp-S6BRDj4Z7z2IWUhG8SJAAbqbF32BBSb1szG5Wucuw7Kqlt679d1gVKVtLXF1Eq15KFahoCHl_w_wcB
Alıntıları Göster
bu arada 70 derece sıkıntısız çalışan ayardır
70 üzerinde performansta düşüşleri görülür 85i görmedikçe yanması zor o işlemcinin
Benzer içerikler
- ryzen ne demek
- işlemci cache nedir
- pbo nedir
- tray işlemci nedir
- 4060 ti için işlemci
- intel 15. nesil
- snapdragon 8 gen 5
- amd ryzen 7 9800x3d
- snapdragon 8 gen 4 telefonlar
- intel core ultra 7
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X