Şimdi Ara

i5 4460 Gtx 970 DARBOĞAZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyamızda her sistem içerisindeki en yavaş parçası kadar hızlıdır. Oyunlarda işlemcinin ve ekran kartının ayrı ayrı görevleri olur. Berabar aynı işi yapmazlar yani. Doğal olarak bazı durumlarda işlemci kapasitesine göre daha yüksek oranda iş yapar bazen de ekran kartı. CS GO ekran kartına çok yük bindirmediğinden işlemci tıkanana kadar yüksek fps alırsınız ekran kartı daha fazlasını verebilirken. Mesela Assasins Creed Syndicate açsanız ekran kartı tıkanana kadar fps alırsınız ama işlemcinin hala daha yüksek fps te çalışabilecek kapasitesi olur. Ama ekran kartı yetişemediğinden veremez. Çünkü oyun ekran kartına daha fazla yük bindiriyor. Zaten öyle olması da gerek. Eski-kötü grafikli oyunlar hariç bütün oyunlarda sizin limitinizi ekran kartı belirler çok düşük bir işlemci kullanmıyorsanız... ki kullanmıyorsunuz. Piyasadaki en düşük nesilleri bile katsak hiçbir i5 gtx 970 i güncel oyunlarda ciddi bir darboğaza sokmaz. İşlemci darboğazından kasıt da şudur. Ekran kartı atıyorum 80 fps verebilecekken işlemci yetişemediği için 60 fpste tıkanmanızdır. Dolayısı ile ekran kartının tam performansından yararlanamazsınız. Yani cs go da olan durum işte. Ama orada durum doğal. Çünkü grafikler tırt olduğundan ekran kartı orada 500 fps verebilir oluyor. Ama işlemci kendi görevlerini o kadar hızlı yapamadığından 170 fps te tıkanıyorsunuz. Kısacası tedirginliği bırakın ve oyununza devam edin problem yok. 170 FPS veren monitör bile yok günümüzde zaten. Muhtemelen monitörünüz zaten 60 fps ten sonrasını göstermiyordur.

• Bazı oyunlarda sıcaklık ve kullanım değerleri.

i5 4460 Gtx 970 DARBOĞAZ i5 4460 Gtx 970 DARBOĞAZ i5 4460 Gtx 970 DARBOĞAZ

• sorundan tamamen kurtulmak istiyorsan dediğim gibi işlemcini yükselt.

günü kurtarmak için ise en yüksek çözünürlükte her şeyi fulle msaa dahil (bunun baya etkisi olması lazım).

aslında 2k monitöre geçerek hem seyir zevkini artırırsın hemde darboğazı ciddi oranda azaltırsın.
  • H1z1 veya cs... Islemcoye abanan oyunlar h1z1 de ne var hocam soyle etrafinizda goze hitap eden hic bir sey, ama ayni anda 64 kisinin konumlari arabalarin konumlari kac yuz tane zombi ve bunlarin davranislari işlemciye biniyor. Ben de ayni sistemi kullaniyorum, oyunlarin yuzde 99 unda sorun yok. Cs de ayarlari biraz daha cikartik yukari gene olmaz gpu gene 100 olur. Ki 4460 dan gecilecek en asagi islemci ya 4xxx serisi i7 ya da 65xx ve uzeridir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  i5 4460 Gtx 970 DARBOĞAZ

Ayarları full yapınca değerler bu şekilde oluyor. Fakat aynı pc ile çekilmiş bir video yu izliyorum youtube de fps 260 da sabit oluyor. https://www.youtube.com/watch?v=XYL3EzCKStk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisacahy -- 16 Ocak 2017; 19:8:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

O işlemci darboğaz yapar. Ancak cok fazla yapmış gibi geldi bana. Ddr3 ten dolayı ramlerin hizida darbogaza etki etmiş belli ki.

Kart çıktığında ddr4 yoktu bile.Çoğu kişi i5 4460, 4590 gibi işlemcilerle aldı bu kartı.

Cs go gibi bir oyunla neyin ne olduğu hiç belli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

O işlemci darboğaz yapar. Ancak cok fazla yapmış gibi geldi bana. Ddr3 ten dolayı ramlerin hizida darbogaza etki etmiş belli ki.

Kart çıktığında ddr4 yoktu bile.Çoğu kişi i5 4460, 4590 gibi işlemcilerle aldı bu kartı.

Cs go gibi bir oyunla neyin ne olduğu hiç belli olmaz.

+1

Bu işlemci ile gtx 970 darbogaz yapma durumu neredeyse imkansız. Sisteminiz yada oyundan kaynaklı bir sorun var gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam CS Go ve H1Z1 çok kişili oyunlar. CS Go zaten işlemci sevdiğini ispat etmiş oyun, Phenom II 955 3.9 Ghz ve HD 7790 ile oynarken bile CS de GPU kullanımı %60-70 lerde geziyodu.GTA 5 i %99 GPU kullanımı ile mis gibi oynarken... Darboğaz söz konusu değil.

H1z1 dersen, king of the kill 200 kişiyle başlıyor zaten mücadeleye. Yoğun işlemci kullanan oyunlarla darboğaz aynı şey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 16 Ocak 2017; 20:49:1 >
  • arkham92 kullanıcısına yanıt
    Bazı oyunlarda GPU nun %50 si veya daha azını kullandığından dolayı CPU kullanımı artıyor. Şuan bilgisayarımda kaliteli oyun olduğu için deneyemiyorum. Ama youtube de video falan izledim benzer sistem olan. Örneğin GTA5 vs Crysis de GPU tamamını kullanmıyor bu yüzden Crysis de fps bazen 30a kadar düştüğü oluyor. Far Cry 4 ve Dying Light da GPU nun %100 ünü kullanıyor ve fps neredeyse hiç düşmüyor. GPU kullanmadığı oyunlarda CPU çok oluyor. Ben bilgisayarda h1z1 oynuyorum genelde eskiden R9 380 kartım vardı sabit bir fps de oynuyordum. Bu ekran kartında ise 50-100 arası değişiyor fps GPU full kullandığı zaman 100 fps alıyorum güzel oluyor ama arada %60 a düşüyor fps çok aşşağıya geliyor. Çok takılmıyor ama arada fps çok düştüğü zaman geçişlerde ufak takılmalar oluyor.
  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Dediğim şey R9 380 kartı varken fps böyle değildi. Daha yüksek fps alıyordum. Mesela aşağıdaki video da Gta 5 te bile GPU kullanımı sabit değil arada düşüyor fps de düşüyor. Neden böyle ?
    https://www.youtube.com/watch?v=qXgzZ5qxKbU&index=1&list=PL635OvjWgyIppbHkLsyBQOmv07x9Va-hj
  • Hocam bu tarz son kullanıcı videoları pek dürüst değil. Zaten disklike edilmiş epeyce... Adam hangi ayarlarda oynuyor, sisteminde başka bir şey mi var muallak. İtibar etmeyin... R9 380 diyosunuz da, H1Z1 de resmi bir sponsorluğu olmamasına rağmen AMD kartlar daha stabil. Hatırlarsınız eski Client SLI'a dahi izin vermiyordu.

İşlemciniz kartınıza yeterli bence, ha siz tatmin olmuyorsanız biraz bütçe ayarlayıp, elinizdeki işlemciyi satıp 4690 a ya da i7 ye geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 16 Ocak 2017; 20:57:6 >
    Arkadaşımda Fx 8350 ve Gtx 780 var. Yüksek ayarlarda 70 fps alıyor. Bende i5 4460 ve Gtx 970 var yüksek ayarlarda 70 fps alamıyorum. Oyundayken onun Gpu kullanımı %100 de duruyor. Benim Gpu kullanımım %60 ile %100 arası geziyor.
  • Pekala hocam ben nasıl i5 4590 ve GTX 1070 ile 100+ FPS oynuyorum Battle royale modunu? Bekleme alanı dahil 60 FPS i altına düştüğünü görmedim, 1080p oynuyodum son 2 haftadır 2K oynuyorum. Sizin işlemciniz 970 e darboğaz yapıyorsa benim işlemcimin 1070 le dökülmesi lazım. Ramleriniz kaç GB? H1Z1 yüksek ayarlarda oldukça yüksek ram kullanan bir oyun... Ayrıca sürücü problemi de olabilir, malum GTX 1000 serisi var, her gelen güncelleme 900 serisini öldürüyor.
    Gtx 970 kullananlara bakıyorum. Bu konudan şikayetçi olan var. Oyun ayarlarını yükseltince fps artıyor yazmış herkes. Mesela cs-go da 1024x768 de oynarken fps 150 lerde geziyordu 1920*1080 x8 x16 falan olan ayarları bile full yaptım Fps de artış oldu. Ben ekran kartımın tamamını kullanmak için 2k monitör mü almam lazım yada ayarlarda gözüken 2715x1527 falan mı yapmam lazım. 8 gb Ram var.
  • 2k upscale edip oynayabilirsiniz. 8 GB ram tek parça 8 mi yoksa dual channel 4+4 mü?
    Tek 8gb var. Cs-go ya girip 2k yaptım ve gpu kullanımı %85e kadar çıktı. Neden 1920*1080 iken kullanmıyor bu şekilde 2k olunca tabiyki fps de 180-220 arası geziyor.
  • Çözünürlük arttıkça GPU ya binen yük artar, o normal de normal olmayan tek parça 8 GB ram kullanmanız, hem de nispeten yeni nesil işlemci ve ekran kartınızla. Hafife alınır genelde bu mevzu yalnız dual channel ram kullanmanız lazım. FPS şu kadar artırır diyemeyiz ama stabilite ciddi manada bozulur tek parça ram ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 16 Ocak 2017; 21:29:1 >
  • 4460 ile gtx1070 kullanıyorum. Çok nadir olarak, oyunların bazı yerlerinde (witcher3 novigrad mesela) darboğaz yapıyor. Rahatsız edici düzeyde değil elbette. İşlemci %100 yüke ulaştığı zaman, ekran kartının %85-90 yükte çalıştığını gördüm en fazla. O da sadece birkaç oyunda. 970 ile hiçbir problem olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 16 Ocak 2017; 21:17:22 >
  • keşke zamanında fx 8350 alsaymışsınız geçmiş olsun.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Bunlari niye banlamiyorlar ya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.