Şimdi Ara

i5 4460 Gtx 970 DARBOĞAZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir sorun görünmüyor. Vsync yada fps sınırı varsa kapatın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

O işlemci darboğaz yapar. Ancak cok fazla yapmış gibi geldi bana. Ddr3 ten dolayı ramlerin hizida darbogaza etki etmiş belli ki.

Kart çıktığında ddr4 yoktu bile.Çoğu kişi i5 4460, 4590 gibi işlemcilerle aldı bu kartı.

Cs go gibi bir oyunla neyin ne olduğu hiç belli olmaz.

Hele şükür düzgün bir yazı...Ya arkadaşlar 4460'ın 970'e darboğaz yapacağını nerden çıkarıyorsunuz?İşlemciden tutun da 2K monitöre kadar absürt denemeyecek kadar berbat tavsiyeler gelmiş.Sistemle alakalı farklı bir problem var.Görmüyor musunuz?Belki sistem temiz değil ve işlemciyi arkaplanda kullanan bişeyler var.Ya da başka bişey...Ama Allah rızası için sorun çözmek yerine işlemci/monitör aldırmaya çalışmak ne tür beyin yapısıdır anlamıyorum.

Konu sahibine gelince vsync kapatın.Oyunlarda gereksiz derecede yani 4X üzeri MSAA açmayın.Antivirüs falan varsa tamamen silin öyle deneyin. Sisteminizde virüs olmadığına emin olun.Sürücüyü temiz kurulum ile tekrar kurun.Kartınızda overclock varsa stok hızlara alın deneyin.

"keşke zamanında fx 8350 alsaymışsınız geçmiş olsun." diyen canlı bir var.Keşke fotosentez yapacağınıza biraz hazır yiyeceklerden yeseydiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Ocak 2017; 21:59:53 >

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    4x ne hocam 4x yoptik mi kart oluyor sana gtx 950 Ben de konudan umidimi kesmistim artik darbogaz uzerine saplanmislar gina geldi... fury x taksaniz darbogaz olur mu diye tartisicaz da... ki ona bile dikkat cekecek kadar yapmaz.

• Söylediklerinizden bir halt anlaşılmıyor.Türkçeniz berbat.Lütfen orman dilinden Türkçeye çeviri için sözlük kullanın.
    I didnt understand anything.Your Turkish is awfull. Please use dictionary to translate forest language to Turkish

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Ocak 2017; 21:59:23 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Neyse hocam anlamasi gerekenler anlamistir zaten. Samimi bir cevabi boyle odunca geri ceviriyorsaniz kiz arkadasiniza aciyorum. Ha bu arada çok özenmişsiniz ingilizceyi yazarken de awfull değil o awful...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 17 Ocak 2017; 17:10:52 >
  • Eğerki tek kanal bellek/mödül kullanıyorsan sorunun bundan kaynaklıda olabilir.
  • CsGO işlemciden doğru düzgün yararlanabilen bir oyun değil. Başka oyunları denemenizi tavsiye ederim.
  • forumdaki çoluk çocuğu kaileye alırsanız böyle olur. intel bunlar için allahtır.
    forumlardaki intel fanlarının justin biebercilerden bir farkı yok.
    oyun optimize sorunu var derler, oyun eski derler başa çıkamazsın bunlarla...

https://www.youtube.com/watch?v=WIf0fhAgkj8
    i5 4460 - gtx 960'la bile darboğaz yapmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuseyinYKT

Dediğim şey R9 380 kartı varken fps böyle değildi. Daha yüksek fps alıyordum. Mesela aşağıdaki video da Gta 5 te bile GPU kullanımı sabit değil arada düşüyor fps de düşüyor. Neden böyle ?
    https://www.youtube.com/watch?v=qXgzZ5qxKbU&index=1&list=PL635OvjWgyIppbHkLsyBQOmv07x9Va-hj

Darboğaz olsa bile r9 380den daha düşük fps almanız imkansız.Sürücülerle veya elinizdeki kartla ilgili bir sıkıntı var bence.

• Multisampling Anti-aliasing: 4x MSAA
    Texture Filtering Mode: Anisotropic 4x
    FXAA Anti-Aliasing: Enabled

bu sekilde bende 240-260 fps arasi degisiyor gtx 770 ile ve ekran karti kullanimi %60-%70 i gectigini görmedim islemci(i7 3930k @4.6) kullanimi ise %20 lerde. bu CS GO oyunundan kaynaklaniyor. Senin mantiginla bendede darbogaz var o zaman. Q6600 @3.6 ve gtx 560Ti 1gb ile 150-170 fps civarinda aliyorum. Oynanabilirlik acisindan ben bir fark hissedemiyorum acikcasi. Yada gözlerim bazilarinin ki kadar hassas degil. Pek takilacak bir durum yok bence. bu islemciden sonraki duragin i7, ama bence hic gerek yok.

r9 380 i neden gtx 970 ile degistirdigini herne kadar anlayamamis olsamda, durum bundan ibaret.

bu arada gtx 970 i sifir mi aldin, yani problemsiz miydi?
  • windows hangi sürümü kullaniyorsun? En son ne zaman format attin, R9 380 den kalan windows mu? Baska bir degisiklik yaptin mi?

Arkaplanda islemciyi kullanan bir uygulama varmi? oyunun versiyonu ile kaynakli yada update i ile alakali bir problemde olabilir. Bir arkadas update ile gelen problemden bahsetmisti, tam hatirlamiyorum öyle forumda okumustum, mikrofonla alakali birseyi kapatinca fps artiyor gibi birsey söylemisti.

CS GO ram de kullanan bir oyun degil, aslinda basite indirgenecek derecede bir oyun. Parmak bilgisayarla 4K da aciyorlar...
  • CS:GO fps açısından baz alınacak bir oyun mu ki darboğaz muhabbeti yapılıyor? FX-6300 + 650ti boost kullanırken 180-200 fps alıyordum. Şuan FX-6300 + RX 470 kullanıyorum gene 180-200 fps alıyorum fakat 650ti boost da gpu kullanımı %99, fan hızı %30 ve sıcaklık 75-76 derece de gezinirken, RX 470 de fanlar bile dönmüyor %0 ayrıca sıcaklık 56-57 derece ve GPU kullanımı %20-25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Kalem -- 17 Ocak 2017; 4:46:54 >
  • Darboğaz falan yok. Bilmediğiniz ve ya anlamadığınız için öyle zannetmişsiniz. CSGO işlemci ağırlıklı bir oyundur. İşlemciye önem verir. O aldığınız değerler çok çok normal bir problem yok. 170 fps te normal güzel bir fps. Sonuçta ayarlarınız yüksek ve 1080p. O yüzden fps te düzgün ve de darboğaz falan yapmıyor içiniz rahat olsun.

Bu kadar 3 sayfa ne diye bu konuya yorum yapılmış hiç mi hiç çözemedim. Allah aşkına kimse anlamıyor mu koca forumda herkes çelişkili cevaplar atmış.

Hocam attığınız resimde darboğaz falan gözükmüyor. Kaldı ki bu CSGO 'da anlaşılmaz. Girin GTA V varsa açın ayarları ekran akrtına iyice yüklenin. Meselâ ayarları açın ekran kartı rami gözüküyor GTA V ayarlarda orada 3.7Gb kullanıyor olsun en az. Sonra kaydedin ve biraz oynayın. Sonra da bir ss çekip atın. Bir de ona bakalım. Çünkü CSGO dediğim gibi işlemci ağırlıklı bir oyunve %90'lara çıkan bir Gpu kullanımını bu kartta hayatta sağlamaz. Neden mi? Çünkü bu kart CSGO için zaten çok fazla. CSGO için gereken performansı veriyor zaten. Gider işlemciyi i7 4790 alırsın ve ya i5 4690K, ondan sonra "aa fps artmış dersiniz." Onun dışında GT V'te bir dewdiğim gibi yaptıktan sonra bir ekran görüntüsü atınız ona bakalım bir. CSGO için değerleriniz çok normal ve herhangi bir darboğaz yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• i5 4460 iyi bir işlemcidir darboğaz yapmaz. Uzun süre evga 970 ile kullandım tek bir darboğazla karşılaşmadım. Bu işlemci ekran kartı iyi bir ikili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT6 -- 17 Ocak 2017; 9:36:24 >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    konuda belirtilen soruna önerilen en fantastik çözüm 2k monitöre geçmekti tebrik ediyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: furcan_

forumdaki çoluk çocuğu kaileye alırsanız böyle olur. intel bunlar için allahtır.
    forumlardaki intel fanlarının justin biebercilerden bir farkı yok.
    oyun optimize sorunu var derler, oyun eski derler başa çıkamazsın bunlarla...

https://www.youtube.com/watch?v=WIf0fhAgkj8
    i5 4460 - gtx 960'la bile darboğaz yapmakta.

İ5 4460, Gtx 1060 ile beraber kullanıyorum, darboğaz yapmıyor, böyle tek bir video üzerinden konuşup (oda ne üdüğü beli olmayan biri tarafından :) ) işlemciyi gömmek ütopik olmuş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Waffenschutz

konuda belirtilen soruna önerilen en fantastik çözüm 2k monitöre geçmekti tebrik ediyorum hocam.

O 2k nın fantastikliği

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sürü cevap gelmiş hangi birisine cevap vereceğimi karıştırdım. :) Öncelikle bilgisayarımın bütün parçalarını yazayım akılda soru kalmasın.
    i5 4460
    Asus Gtx 970
    Msi H81 Pro-vd
    8Gb HyperX Tek Ram
    1tb Hdd Seagate 7200rpm
    Xigmatek Asgard 380 600W Kasa 432W güç veriyor
    Acer K222hql Monitör 1920x1080 21.5 inc 60hz

Windows 10 Professional kullanıyorum. Antivirüs kullanmıyorum. Ekran kartını değiştirdiğim zaman sıfır dan temiz kurulum yaptım. Oyunlar da Fps yüksek almak için Vsync yi hiç açmam açmadım da. Grafik ayarlarında ki X4 x16 ları ne kadar arttırırsam fps o kadar çok artıyor. :D O zaman Nvidia ekran kartları Amd ekran kartlarından daha zeki gibi gözüküyor. :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisacahy -- 17 Ocak 2017; 16:24:10 >
  • kesin çözümü açıklıyorum:

kasayı yan yatır.

• H81 ve üzeri (b85) gibi bazı mobolarda intel hd ekran kartı, kendiliğinden aktif oluyor, açık ise bios tan kapaman gerekiyor, aynı notebooklardaki sistem gibi iki ekran kartı çalışıyor, bu yüzdende işlemci üzerine fazladan yük biniyor, başka bir konu ise harici gpu ya ihtiyaç olana kadar önce intel hd gpu yu çalıştırır, foruma her daim giremiyorum bu yüzden aklıma gelenleri tek bir mesajda yazıcam umarım faydası olur, öncelikle monitör bağlantın ekran kartinami bağlı, dalgınlıkla yada yeni kartın heyecanı ile anakarta bağlamış olabilirsin ihtimal olarak söylüyorum kontrolünü sağlarsın, diger bir konu ise bahsettiğim intel hd gpu, aygıt yonetcisinden gpu bölümüne bak, çift ekran kartımı var, bazen oto driver indirir, Microsoft görüntüleyecesi gibi vir isimle olur, anlayacağın görüntü bagdastiricisinda gtx 970den başka bişey varsa, bilki işlemci gpusu devrededir, mobonun modeline göre bakıp bios tan kaparsın intel hd gpuyu, küçük bir araştırma ile halledebilecek birşey. Son olarak nvidia denetim masasında physx ayarlarına bak, otomatikte veya cpu daysa gtx 970e al, gpu ile aklima gelenler bunlar, burdaki bazı kimselere inanipta gidip işlemci monitör vs alma, 4460 3 yıldır problemsiz kullaniyorum taş gibi işlemci, 6 aydir da gtx 1060 ile kullanıyorum, sistemin ile ilgili küçük bir tavsiyede şu olabilir, kullandığın bellekten bir adet daha alıp 16 lamak, bellek tek olunca gta 5 vs gibi ağır oyunlarda sanal bellek kullanımı oluyor, 2x8 yaparsan epey götürür seni ve de rahatlar. Sağlıcakla kal :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.