Şimdi Ara

i5 4460 gtx 980'e dar boğaz yapar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

quote:

Orijinalden alıntı: trmehmet23

quote:

Biraz oc oluyordu sanirsam zorlama ile vs 4.0 olur diyenler var bu sekilde sorun olmaz.

Hayır kardeşim 4460 a oc olmaz hele 4.0 hayal

Bu konuda konular var evet 4.0 fazla olsada az bir miktar artirilabiliyor diye yazilmis.

Ivy ve sandyler oluyordu bir miktar ama hasweller hiç olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trmehmet23

quote:

Biraz oc oluyordu sanirsam zorlama ile vs 4.0 olur diyenler var bu sekilde sorun olmaz.

Hayır kardeşim 4460 a oc olmaz hele 4.0 hayal

Bu konuda konular var evet 4.0 fazla olsada az bir miktar artirilabiliyor diye yazilmis.

Ivy ve sandyler oluyordu bir miktar ama hasweller hiç olmuyor.

Anladım bilgilendirme için sağolun.

• islemcinin karta yetmesi baska oyuna yetmesi baska bir seydir.ona kalirsa benim 8320'ye de 980 takabiliriz witcher 3, project cars'da ise yarar ama arma 3, total war oynarsam faydasi olmaz.
  • yapmaz için rahat olsun
  • Darboğaz yapmaz o işlemci ama 4k veya 2k takıntın yoksa 970'lerde işini görür 980'lerin fiyatı şu anda haddinden fazla pahalı.
  • 4460 ile 980 dar boğaz yapmaması lazım ti olsa neyse
  • İ5 4460 R9 380 ÜSTÜ DARBOĞAZ BENCMARKLARDA 980 LE 100 CPU KULLANIMI GÖRÜYOR İ7 YADA İ5 3570K İDEAL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapar.İnsanları şunu anlamıyor intelde işler böyle yürüyor.Nekadar çok para okadar çok performans.i5 zaten zayıf bir işlemci i7 olsa yapmazdı.herkez tutturmuş i5 4460 abi i3 den farkı yok o işlemcinin.i5 4690k ile karıştırma intel onun yazılımla önünü açmış durumda.İlerde bir güncelleme hop videolarda bile takılmalar başlar.İntele örnegin 1000tl bayıldın 3 sene hiç kesintisiz oyun veya videolarda takılma olmaz.İntele örnegin 2000tl bayıldın 5 sene takılmadan oyun oynarsın kalkıp en pahalı işlemcisini aldın 7 8 sene işlemci almadan herşeyi çalıştırırsın.
    Yazılımla (microsoftan bir güncelleme gelir hop işlemci ekran kartı %50 performans kaybeder.Firefox crome bir güncelleme yapar %80 videolarda daha fazla işlemci kullanır video izlerken bile takılırsın.)
    Ben yıllardır intel kullandım.Bunu iyi bililiyorum.İlk nesil pentium 100 den celeron 333 e kadar pentium 733 den celeron 1100 1200 pentium 4 3.0 pentium 4 3.0 ht ve son olarak intel i7 2635qm kullandım.Şuan işlemcim i7 2635qm.Bu işlemci önceden bütün herşeyi kaldırırdı.Windows 10 na yükselttim (8.1 singden orjinal) şuanda crome yi açtıgımda işlemci 1080p de %30 60 işlemci kullanıyor ve seste takılmalar oluyor.İkinci işlem yapamazsın.Yaptınmı seste takılmalar oluyor.Firefoxdada 40 sürümünde vardı bu sorun şimdi aynı video 41 sürümünde %6 kullanıyor.Bu işler böyle.
    Aldın mı birkez i7 alıcaksın sonra keyfine bakacaksın 6 sene geriye dogru dönüp bakmazsın bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 24 Eylül 2015; 11:06:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DETROID

yapar.İnsanları şunu anlamıyor intelde işler böyle yürüyor.Nekadar çok para okadar çok performans.i5 zaten zayıf bir işlemci i7 olsa yapmazdı.herkez tutturmuş i5 4460 abi i3 den farkı yok o işlemcinin.i5 4690k ile karıştırma intel onun yazılımla önünü açmış durumda.İlerde bir güncelleme hop videolarda bile takılmalar başlar.İntele örnegin 1000tl bayıldın 3 sene hiç kesintisiz oyun veya videolarda takılma olmaz.İntele örnegin 2000tl bayıldın 5 sene takılmadan oyun oynarsın kalkıp en pahalı işlemcisini aldın 7 8 sene işlemci almadan herşeyi çalıştırırsın.
    Yazılımla (microsoftan bir güncelleme gelir hop işlemci ekran kartı %50 performans kaybeder.Firefox crome bir güncelleme yapar %80 videolarda daha fazla işlemci kullanır video izlerken bile takılırsın.)
    Ben yıllardır intel kullandım.Bunu iyi bililiyorum.İlk nesil pentium 100 den celeron 333 e kadar pentium 733 den celeron 1100 1200 pentium 4 3.0 pentium 4 3.0 ht ve son olarak intel i7 2635qm kullandım.Şuan işlemcim i7 2635qm.Bu işlemci önceden bütün herşeyi kaldırırdı.Windows 10 na yükselttim (8.1 singden orjinal) şuanda crome yi açtıgımda işlemci 1080p de %30 60 işlemci kullanıyor ve seste takılmalar oluyor.İkinci işlem yapamazsın.Yaptınmı seste takılmalar oluyor.Firefoxdada 40 sürümünde vardı bu sorun şimdi aynı video 41 sürümünde %6 kullanıyor.Bu işler böyle.
    Aldın mı birkez i7 alıcaksın sonra keyfine bakacaksın 6 sene geriye dogru dönüp bakmazsın bile.

Her şeyi çok iyi bildiğini sanıp hiçbir şey bilmeyen insan tipi... Bir de hayatın sırrını çözmüş gibi allandıra ballandıra anlatmanız öldürüyor beni.

• Ne kadar boş yorum yapıyorsunuz. Yapmaz kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes eksilenmiş bu kadar eksileyen arkadaş var ama adam gibi fikir beyan eden yok bu kadar çoban olmayın arkadaşlar. Biliyorsunuz ki eksiliyorsunuz madem bildikleriniz var paylaşın herkes istifade etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 27 Eylül 2015; 3:36:26 >
  • Yazmıyayım yazmıyayım diyorum ama zorla yazdıracaksınız bilmeden yorum yazmayın bilginiz yoksa öğrenin araştırın öyle yorum yazın.İntel işlemcilerde kullanım %100 olmasının nedeni darboğaz değildir bunun nedeni ekran kartının çizmesi gereken bir kareyi işlemci destek verip anlık %100 çıkmaktadır bu da 2-3 fps artı sağlamaktadır.Amd ise durum aynıdır ama amd bunu çizememektedir geçikmektedir bundan dolayı hem ekran kartının kullanımı dalgalanmakta ve fps anlık düşmektedir buna darboğaz denmez anlık düşmeler darboğaz değildir sadece işlemci bu durum için zayıf kalmasıdır.Bir daha da bu konuyu uzatmayın darboğaz olmaz buyrun video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 27 Eylül 2015; 10:38:11 >

• Yapmaz. Al sistemi bak keyfine.
  • stump-s41 kullanıcısına yanıt
    Bir deli tas atmis siz de uyuyorsunuz...

Hocam intel K olmayan islemcilere fan alinmasi sadece goz zevkidir veya fil gibi kulak varsa o sekilde farkedilebilen bir sestir.

84 w 4460 dedigimiz islemci ki icindeki gpu dahil, harici hartla kullanirken 65 2 civarina dusecek ki neresi nasil isinsin ki... Yukte de en fazla 65 filan anca gorur. Bosu bosuna fan almayin. Para cok geliyirsa 4590k alin fan yerine veya duz 4590 alin...

Gtx 980 e i7 mi takacagiz illahi 4460 gul gibi yeter... Yetmedigi yer olmaz en fazla(i7 4790 a gore) yuzde 10 luk bur ksiitlama olur o da sana 120 fps alacagin yerde 110 fps almana neden olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 27 Eylül 2015; 12:38:01 >
  • Darcyn kullanıcısına yanıt
    I5 4460 la i3 u ayni tuttun ya... Hayirlisi.

Birisi 4 gercek cekirdek birisi 2 cekirdek 4 izlek... Dahasi var mi acaba?.

• moonquad kullanıcısına yanıt
    Amd de bir sıkıntı bir optimizasyon sıkıntısı var evet.Fakat şuna dikkat ettinizmi bilmiyorum.Amd işlemcinin (fx8350) %25 kullanırken intel i5 aynı yerde %60 kullanıyor.Bu i5 4460 nekadar ezik bir işlemci oldugunu gösteriyor.Çünkü yarın öbür gün başka bir işlem yaptıgında işlemcin yetersiz kalacak..Ama amd şu durumu çözemedigi için intel şuan lider güzüküyor.Düşünsene amd de yüksek fps verse.Bu işi %20 işlemci kullanarak yapsa intel %60 yapsa direkt amd alırım.Amd uzun zamandır aynı soketi kullanıyor.Tekonoloji am4 de kendini göstericek zen işlemcileri ile bence amd istedigi ortaya koyarsa intel amd işlemcilerinin fiyatları bence geriler.Şuan rekabet yok.İntel 3000tl amd nin en pahalı işlemcisi 700tl.
  • Millet çekirdekle kafayı bozmuş...Abi çekirdek nedir yazılım, yazılımı nekadar iyise okadar daha fazla performans verir.İntel 8 nesildir sürekli 4 çekirdekli i7 i5 çıkartıyor.Ama her çıkarttıgında performansı dahada artıyor.Neden çekirdek sabit kalırken performans artıyor.Bana mimari yalanlarıyla gelmeyin....
    Yazılım.Parayı basıyor satın alıyor benim işlemcime %60 daha fazla performans vereceksin diyor.AMd den kısıyorlar intele yükleniyorlar.Sonra bir bakıyorsun aynı oyun amd de %40 daha düşük performans veriyor.İşte bu olayı wiçer 3 de gördük.Nvidia nasıl öne çıktı.
    PAran varsa bu işler böyle yoksa 100 çekirdekli bir işlemciyi oraya soksan bize satsan adamın 4 çekirdekli işlemcisi seni gelir geçer.Yazılım frenliyor herşeyi veya yazılım hızlandırır herşeyi.AMd deseki microsofta al şu parayı beni dirext 12 en performanslı ekran kartı yap.Amd mühendisleri microsoft mühendisleri bir toplanır 6 ay sonra bir güncelleme nvidia ya %40 fark atar.Sonra amd daha fazla satar...Bu işler böyle.
    Biride kalkar halen inteli över."i5 44444 yok abi darbogaz yapmaz i5 4444 dünyanın en iyi işlemcisidir.980 980ti titan tank top tüfek herşeyi kaldırır "intel salaktı degilmi i7 extreme sürümlerini 3000tl den satıyor i5 4444 gelsin onu geçsin.Siz nerde yaşıyorsunuz.İçtigiz şey güzel kafa yapıyor.Banada söyleyin de bende yapayım.Uzun zamandır böyle kafa yapmadım.
    bu zamanda Aklı olan i7 alır...Amd zen çıksaydı onuda önerirdim.Şuan amd önermemin nedeni çok eski nesil anakart işlemci sunması artık performanslı degiller.Yenilik şart.Özellikle anakart kısmında.Çünkü anakartı bile yok dogru düzgün fx serisinin ülkemizde.Ddr 4 usb 3.1 m2 sata exprees falan filan bir sürü yenilikten yoksun kaldı amd.Şuanda amd almak akıl karı degil.İntelde dolar yüzünden alınmaz bekleyin ozaman.(alacalara söylüyorum zıplamayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 27 Eylül 2015; 12:49:34 >

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Bu kadına eksi veren bilgisiz cahiller..Sİze sesleniyorum adam haklı i5 4460 nedir ki siz kalkıp i5 gibi dandik bir işlemciyi 980 yanına koydunuz..Nerde yaşıyorsanız söyleyin hemen gelicem...Veya hemen görüşmemiz gerek..Çünkü insaları zehirlemenin yanlış yönlendirmenin bir anlamı yok.
    Adam gibi biliyorsanız konuşun biliyorsanız susun.Eksi artı vericegine adam gibi çık konuş.Bu -+ muhabbetinide kaldırın.
  • DETROID D kullanıcısına yanıt
    Hocam sen hala olayı anlamamışsın sana bir anlatayım neden i5 veya intel işlemciler daha fazla oyunlarda kullanım verdiğini anlatayım sende anlamış ol kafandaki şu kullanım değerlerini neden olduğunu bilesin.Şimdi intel ve amd işlemcileri ele alıcam.

İlk önce İntel işlemcileri ele alalım.İ3 işlemciler de genelde en yüksek takılacak ekran kartları r9 280x-gtx 770-r9 380-gtx 960 en fazla bunlar takılır.Bu kartlar birini ele alalım elimizde i3 4160 ve gtx 770 olsun normal de bizler gtx 770 için i5 öneririz ama bütçen kısıtlı ise ekran kartını düşürmemek için i3 4160 veya 4170 öneririz.Peki neden aynı fiyat olan fx 8320 varken neden i3 cevap çok basit i3 işlemci tek çekirdek performansı çok güçlü olduğu için oyunlarda cpu 1 çekirdeği %75-100 arası kullanır ve cpu 2 aktarım yaparak ilk 2 çekirdeği dengeler ve kullanım olur genel anlamda %60-75 bu durum da geriye kalan 2 izlek ise işletim sistemini düzenler ve onlar da %50-70 arası çalışır bu durum da kullanım 4 cpu için %60-80 arasında olur ve ekran kartını rahatlıkla besler bu durum da ekran kartına destek için işlemci bir kısım kareyi kendi çizer kendi aktarır ve bir anda cpu kullanım %100 olur işlemci ne kadar güçlü ise o kadar çabuk kullanım düşer 3-5sn filan sürer bu kullanım oranı ama ekran kartı kullanımı yerinden oynamaz ve %95-99 oranında git gelme yapar ama gelende %98 kullanım olur nadir durumlarda %99 görülür.Bu durum işlemcinin kalan %2 bölümünü işlemci tamamlar bu durumdan dolayı anlık %100 kullanım yapar.Ekran kartı ne zaman %99 olarak çalışırsa işlemci kullanımı asla %100 olmaz asla olmaz.Anlık %100 kullanımlar darboğaz olarak adlandırılmaz.İ3 işlemciler %80-100 arasında kullanım ile çalışır , i5 işlemciler %40-70 arasında kullanım ile çalışır ve i7 işlemciler 4+4 olduğu için %30-60 arasında çalışır ve hepsinde anlık %100 kullanım oranı olur i7 de 1-2 sn sürer bu da çoklu çekirdek olduğu için daha hızlı işler ama asla ekran kartı kullanımını intel işlemciler kolay kolay düşürmezler.

Amd ise durum benzer ama neden fx 8320 %30-50 arasında kullanım olduğunda ekran kartı %95-98 arasında çalışırken anlık kullanım artışı olduğunda %60-80 arasına geldiğinde ekran kartı kullanımı bir anda %70-85 arasına düşmekte ve kartı unutup kendi işini yapmaya çabalamakta ve performans kaybettirmekte bu anlık olayı uzun sürede yaptığı için kullanıcıyı rahatsız etmektedir.Burda amacım kötülemek değil buradaki amacım işlemci kullanımları oyunlara göre anlık iniş çıkışlar yaşanabilir ve işlemci kullanımı yüksek olması darboğaz anlamına gelmez darboğaz demek oyunu açtığınız gibi ekran kartı hiç bir zaman %95-98 arasında kullanım vermiyorsa sürekli %60-80 arasında çalışıyorsa işte buna darboğaz denir ama değerlere bakılırken amd işlemcilerde %75 ve üstü kullanım varsa ekran akrtını besleyemiyor anlamına gelir.İntelde ise %85-100 arasında sürekli kullanım görünüyorsa ekran kartını besleyemiyor anlamına gelir ama bakıyorsun kullanım %60-70 en fazla oluryorsa intel için diyorum veya amd ise %30-60 kullanım varsa işlemciden dolayı darboğaz olmadığı görülür ve başka neden aranır.Darboğaz ne demek nasıl darboğaz anlaşılır bunu iyice öğrenmen gerek her gördüğün yüksek kullanım darboğaz anlamına gelmez ekran kartı %98-99 kullanım veriyorsa işlemci %100 kullanıyorsa bunun sebebini başka yerde araman gerekir neden işlemci %100 oluyor onu bulman gerekir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.