Şimdi Ara

i5 4460 gtx 980'e dar boğaz yapar mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kötü bir şey dedigini düşünmüyorum zaten sölemek istedigim şu oc ile gerek benchmark puanlarını gerekse performansı gerek render oyun performansı olsun hepsini etkiliyor ama bu işlemciler oc yaptıgın ısıdan voltajdan çok daha fazlasına dayanabilecek şekilde üretiliyorlar bu arada söz konusu işlemci serisi fx intellerin o kadar çok oc sevdigini söliyemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black modern

Kötü bir şey dedigini düşünmüyorum zaten sölemek istedigim şu oc ile gerek benchmark puanlarını gerekse performansı gerek render oyun performansı olsun hepsini etkiliyor ama bu işlemciler oc yaptıgın ısıdan voltajdan çok daha fazlasına dayanabilecek şekilde üretiliyorlar bu arada söz konusu işlemci serisi fx intellerin o kadar çok oc sevdigini söliyemem

Bişey diyemem.ben hiç overklok yapmam.Fabrika çıkışlı gelirse anca öyle.Daha fazla zorlamam.neyse o.Sen makineni sonuna kadar zorlayan birisin.İstiyorsun ki aldıgın cihaz hakkını versin.benim makinem zaten hakkını fazlasıyla verdi.Açmadıgı oyun yok.
    i7 2635qm 635m 4gb.
    67 tane oyunum var sadece steamde hepsini çalıştıyor.Gerek varmı şimdi Nvidia xxxx titus almaya.Bu arada nvidia nın yeni ekran kartının ismi titus benden ögrendiniz.Titanyum bitti.:)Adamlar hristiyan müslüman düşmanı bir ad gerek..Türklerin düşmanı bir ad.Türklerinde hasılat rekorları kıran bir alış yapması gerek tarihlerine hiçbir saygıları yok.
    sene 2009 ben şöyle demiştim chip online de..
    Playsttation 4 ve xbox 1 Amd işlemci amd ekran kartlı çıkacak...
    insanlar bana sen delisin dediler.Hatta erdi bile arm üreticek dedi.
    Sonradan hepsi kıvırdılar.
    2012 dede motorola batacak demiştim.İnsanlar bana hiçbirzaman inanmazlar.2 sene önce amd önerirdim.Herkeze intel pahalı kötü derdim.Şimdide intel diyorum.Çünkü intel daha ileride şuan dd4 birsürü yenilik ve performans intelden yana.
    Bundan 5 yıl önce tartıştıgımızda insanlar intel intel derdi.Dedikleride şuydu.amd 125watt harcıyor intel 84watt intel daha iyi.
    Abicim ozamanda aynını söyledim intel 4 çekirdekliydi amd 8 amd teknoloji olarak daha ilerde.Bugun intel 8 çekirdekli işlemcileri 150watt harcıyor.amd 125 watt hatta 90watta düşürdü.Amd yazılımda iyi degil.Bordları eskidi teknolojisi eski.yeni bir bord yeni bir işlemci çıkartmalı am4 bu işi görür.2016 da çıkar.Alırsınız kullanırsınız.Amd nin sallamasına göre zen mimarisi i7 6600k eşitmiş.Ozaman intel 6890k çıkartır yine farkı açar ama parasıda güzel hani dolarda oldu 3 tl alırsınız inteli.ama parça parçamı bütün halindemi bilemem.
    Ekran kartı olarak kesinlikle windows 10 için amd redeon...Özellikle 300 serisi ve üzeri.Nvidia duvara çarptı..Bakın direx12 çıksın nvidia sahipleri nasıl küfür ediyor...Adam mantle çıkarsın vulkan çıkartsın sen hiçbir bk yapma hep para hep para aç aç intel gibi.Sonrada microsoft kalkısın sana nvidia destek versin.Oldu.geçti o mazide kaldı.
    Artık yeni nesil ekran kartları ve teknoloji amd redeonda nvidia bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2015; 19:54:38 >

• evet yeni konumuz bu.. zıplayın..
    http://forum.donanimhaber.com/m_110547317/f_//tm.htm
    Cunter sitrike global ofansif oynucam beni rahatsız etmeyin lütfen..
    canlı yayın yapıyorum izlemek isterseniz girin takılmadan izlersiniz.
    http://steamcommunity.com/profiles/76561198077072221
    oyunu izle derseniz izlersiniz ama counter kurulu olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2015; 20:38:52 >
  • DETROID D kullanıcısına yanıt
    merhaba cs go da kulandığınız progam ismi nedir ve free bir programı acaba ayrıca masaüstü yazı tipide ilgimi çekti birde cs go da 144 hz monitör için hz ayarı yok bf 3 bf4 te var ama bunu nasıl halederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DETROID

quote:

Orijinalden alıntı: TuboRq

quote:

Orijinalden alıntı: DETROID

Bu kadına eksi veren bilgisiz cahiller..Sİze sesleniyorum adam haklı i5 4460 nedir ki siz kalkıp i5 gibi dandik bir işlemciyi 980 yanına koydunuz..Nerde yaşıyorsanız söyleyin hemen gelicem...Veya hemen görüşmemiz gerek..Çünkü insaları zehirlemenin yanlış yönlendirmenin bir anlamı yok.
    Adam gibi biliyorsanız konuşun biliyorsanız susun.Eksi artı vericegine adam gibi çık konuş.Bu -+ muhabbetinide kaldırın.

Kapa la çeneni.
    Multiplayer oyuncularda, dediği için verdim eksiyi.
    Avratlara bek düşkünsün anlaşıldı.

Okuma yazmanın olmadıgını bilmiyordum.Cahil oldugunuda belli ettin.Multiplayerde adam dedi kaldırmaz diye.Ama tabi doğru nekadar çok cisim olursa okadar çok yük biner dogru.Multiplayer de oyüzden yük fazladır.Single playerde nevar ot saman ev eee 5 tane asker eee 1 tank 1 araba eee daha fazlası yok.
    çoklu oyuncu birden fazla baglantıyıda hesaplıyor sadece sendeki veriyi degil karşı tarafıda hesaplıyor.Ve nesneler attıkça fps düşüyor.Hadi fps düşmedigini farzet server sana aptal bir makine olursa senin işlemcinde okadar çok tekrarla boguşucak senin makinende kasacaktır.Git araştır millet senin gibi left for dead oynamıyor bf4 bahsediyor.
    bu eksi verenlere sesleniyorum abicim elinde i3 i5 i7 varmı hepsini test ettin mi.Donanım haberde sagda solda gördügün bilgisayarla evde topladıgın birmi.Adamlar hep üst seviye anakart ram üst seviye ekran kartı mühendislik örnekleri işlemcileri kullanıyorlar.Tabiki iyi görünür.Sen eve geldiginde aldıgın bilgisayar anakart vasat ekran kartı 980 işlemci vasat i3 ram vasat 8gb 1600mhz sdd bile yok 500watt güç kaynagınla geliyor burda dandik dandik işler yapıyorsun.Sonrada fps düşüşleri inmeler çıkmalar yaşıyorsun.Sebebi seni böyle yanlış yönlendirenler.
    Adam bilgisayardan anlamaz.hayatında telefondan başka bişey kullanmamış buraya gelince bilgisayar kurdu.
    Adam bilgisayar almış 5 senedir ancak açıp kapatıyor işletim sistemini başkasına yükletiyor adam hacker.
    adam bir iki parça toplamış kendine toplamış bir iki kişiye pc toplamış önermiş 1000 kez adam bilgisayar mühendisi.
    Olum sizin işiniz yokmu.
    Bilmiyorsunuz halen birde idda ediyorsunuz.
    İntel salakmı len i3 i5 i7 diye ayırmış.
    Adamlar salakmı i3 400tl iken i5 900tl i7 1300tl i7 ex 3500tl.Bukadar insan işlemciyi yapan intel firması salak siz çok akıllısınız.Bir arada pentium g3258 e 980 ile darbogaz yapmaz dendi.Hatta siz onu 4.0ghz kadar çektiniz.
    SOnra bir baktınız oyun oynatmıyor.SOnra bir baktınız 750ti yı bile zor besliyor.Siz iyi kafa yapıyorsunuz yemin ederim.
    Ama yaptıgınız iyi bişey degil.İnsanları kandırmaktan başka bişey yapmıyorsunuz.
    Adam i3 500tl vericegine biraz bekler 900tl ye i5 6600k alır.Ama siz adamın parasını çar çur ettiniz.Eski bir bord eski bir ram eski nesil herşeyi adama aldırdınız.Adam 3000tl bayıldı bilgisayara bir daha istesede toplayamaz.Sİzin için baba parası yemek kolaydır.
    gelin siz birde bize sorun çalışanlara.Para nasıl kazanılıyor.

Kim okuyacak olm onu biraz kısa yaz.

• O işlemcinin boostsuz hali ile Titan Z ye kadar yolu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: enja

merhaba cs go da kulandığınız progam ismi nedir ve free bir programı acaba ayrıca masaüstü yazı tipide ilgimi çekti birde cs go da 144 hz monitör için hz ayarı yok bf 3 bf4 te var ama bunu nasıl halederiz

1:)Cs go da program kullanmı steam ayarlarından yapılıyor canlı yayın ayarları için.

i5 4460  gtx 980'e dar boğaz yapar mı?

2:)Simge ayarları bazen açılmaz ozaman özel boyutlandırmayı kapat yada %100 yap ölçeklendirmeyi.Ozaman açılır.

3:)144 hrz monitörü olan biri sana bunu açıklar fakat benim samsung 6070 40 inç. tv 900hrz olmasına ragmen 60hrz veriyor oyunlarda.Çözünürlük ayarlarından ayarların yapılması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 29 Eylül 2015; 17:32:33 >

• @detroid 2012 üyesisin sağdan ikile bekleme yapma...

@demircibu
    ustalar cevap verirse konuya daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum
  • 2012 üye olmam donanımı bilmemle alakası nedir.1980 bilgisayardan anlasaydım donanım haber kurulumuydu ozamanlar.Sende gazla.Küfür etme lan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 29 Eylül 2015; 19:53:01 >
    tamam yaptım hocam gayete güzel oldu tam sizinki gibi teşekkür ederim benim csgo da bahsetiğim progam kulanımı şu mavi sıcaklıkları gösteren programın adını sormuştum free mi diye ismini yazma şansınız varmı acaba rica etsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

tamam yaptım hocam gayete güzel oldu tam sizinki gibi teşekkür ederim benim csgo da bahsetiğim progam kulanımı şu mavi sıcaklıkları gösteren programın adını sormuştum free mi diye ismini yazma şansınız varmı acaba rica etsem

Msi after burner.
    Msi after burner aç alt tarafta saatin orda riva tuner var orada renk ayarlma kımından ayarlarını yap sevdigin renk hangisi veya büyült küçült.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 30 Eylül 2015; 12:24:33 >

• İ5 4460+gtx 980 ile darboğaz yaptığı oyunları yazıyorum konuyuda kapatalım.

Total war
    Watch dogs
    GTA 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

İ5 4460+gtx 980 ile darboğaz yaptığı oyunları yazıyorum konuyuda kapatalım.

Total war
    Watch dogs
    GTA 5

SOnuçta yapıyormuş agzınla söyledin konun başında yapmaz dedin.Sonunda doğru konuştun.Buda bir başarıdır.
    Piyasada kaç tane oyun var söyle 3 oyun için darboğaz yapar denilmez darboğaz var demen için tüm oyunlarda yapması gerek onun için boşuna nefesini yorma darboğaz yapmaz.

• quote:

Piyasada kaç tane oyun var söyle 3 oyun için darboğaz yapar denilmez darboğaz var demen için tüm oyunlarda yapması gerek onun için boşuna nefesini yorma darboğaz yapmaz.

3 tane oyun denedigin için belkide bunu gördün bütün oyunları tek tek denedin mi.Denemedin sadece 3 tanesinde gördün...
    Neden uzatıyorsun ki i7 istiyor makine işte.Alt üstü 400tl daha fazla vericen i7 alıcan...Kasıntı yapmanın alemi yok....Bana sorsaydın...
    970 in yanında i7 6700k ve ddr 4 lü bir sistem toplardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 30 Eylül 2015; 19:56:05 >
    evet bilinen tüm oyunlara baktım da yazdım.Onun için boşuna kürek çekme
  • quote:

evet bilinen tüm oyunlara baktım da yazdım.Onun için boşuna kürek çekme

Bak şimdi seni biraz kızdıralım intel bu sene i3 çıkartıcak mutemelen adı i3 6300 dür....Senin o ezik Core i5-3470 ini 1.5 kat geride bırakınca "Allah kahretsin pc im eskidi keşke i7 3770k alsaymışım boşuna para verdik i5 e..." diyeceksin.i5 in en üst modeli al almıcaksan i5 e i3 dokunma direkt i7.980 para veren i7 de verir.
    İntel varya şimdi i5 3470 hızını 2kat düşürmüştür.Ama benim i7 2635qm halen bişey yok.Testlere baktıgında benden hızlısın ama iş gerçek hayata gelince seninkinin fişini çektiler..Benim halen devam ediyor..Eeeee i7 ölüsü yeter...1080p video izlerken takılmalar başladımı..Başladıysa geçmişler olsun...
    Eskiden 1080p bir video yu %10 la izlerken şimdi %70 le izliyorsan senin işlemci i3 bile degil artık pentium dual core ayarında.Muahhaa.g3852 de takılma olmaz sende olur.bu işler böyle.
    Eskiden Counterda 200fps alırken aynı oyun birden 80fps düşer...Sonra lütfen yardım edin fps düştü.Oda takip ediyorsan anlarsın..Etmiyorsan sıkıntı degil.
    İntelde nvidia da işler böyle..Birden parlatır birden söndürür.Yeni çıktımı seninkinin işi biter.Ama i7 bunlardan hariçtir.Hızı hep sabittir.Dual core i3 i5 bunlarda hız kaybederler.
    Ve bunlara kimler yardımcı olur.Microsoft...Crhome firefox yutube kısacası iş yaptıgı herkez oyun firmaları bile dahil.Oyun içinde bir yama gelir ayarı alırsın...Artık senin işlemcin o hızdadır degiştirilmez.Gömülü bellege işlenir formatlasanda geri gelmez..
    Al bunu dinle biraz rahatla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 30 Eylül 2015; 20:16:22 >

Laptop işlemcileri ile masaüstü işlemcileri bir değil kaldıki laptop i7 işlemcisi masaüstü i3 işlemcisine denk gelmektedir ve işlemcilerde ayrıca bir destek yoktur tek üretilir belli başlı windows için chipset driverları verilir bu driverlar performans alakalı bir driver değildir işlemciler ekran kartı gibi driver yükle sistem işlemciyi tanısın mantığı yoktur tek üretimdir takarsın anakart işlemcinin biosunu okur ve kendisine aktarır işlem biter ama sen destek demişsin ya şuan win 10 kursan pentium 4 bile tanır buda demektirki hala güncelleniyor yani senin o hayal kurduğun destek varya hiç bir işlemci üretim firması hiç bir işlemcinin desteğini kesmez kesemez bunu unutma kaldıki işlemciler asla eskimezler sadece yeni oyunlarda ve ekran kartları güçlendikçe yetersiz kalırlar yani bu desteğinin kesildiği anlamına gelmez eski nesil olduğu anlamına gelir senin o övündüğün işlemcine gtx 980 takalım bakalım %50 üstüne çıkarabilecek mi kartı birde benim sisteme takalım bakalım %99dan aşağı düşürecek mi?onun için koçum sen boşuna kürek çekme çünkü hiç bir şey bilmiyorsun kendi işlemcini dahil övemiyorsun aklında i7 kalmış sadece i7 savunuyorsun ve i7 işlemcilerin farkı tek ekran kartı takılarak fark edilmez sli veya crossfire yapıp i5 ile i7 arasındaki fark o zaman görülür yani bilmediğin şeyler için yorum yapma tmm.

• quote:

Laptop işlemcileri ile masaüstü işlemcileri bir değil kaldıki laptop i7 işlemcisi masaüstü i3 işlemcisine denk gelmektedir ve işlemcilerde ayrıca bir destek yoktur tek üretilir belli başlı windows için chipset driverları verilir bu driverlar performans alakalı bir driver değildir işlemciler ekran kartı gibi driver yükle sistem işlemciyi tanısın mantığı yoktur tek üretimdir takarsın anakart işlemcinin biosunu okur ve kendisine aktarır işlem biter ama sen destek demişsin ya şuan win 10 kursan pentium 4 bile tanır buda demektirki hala güncelleniyor yani senin o hayal kurduğun destek varya hiç bir işlemci üretim firması hiç bir işlemcinin desteğini kesmez kesemez bunu unutma kaldıki işlemciler asla eskimezler sadece yeni oyunlarda ve ekran kartları güçlendikçe yetersiz kalırlar yani bu desteğinin kesildiği anlamına gelmez eski nesil olduğu anlamına gelir senin o övündüğün işlemcine gtx 980 takalım bakalım %50 üstüne çıkarabilecek mi kartı birde benim sisteme takalım bakalım %99dan aşağı düşürecek mi?onun için koçum sen boşuna kürek çekme çünkü hiç bir şey bilmiyorsun kendi işlemcini dahil övemiyorsun aklında i7 kalmış sadece i7 savunuyorsun ve i7 işlemcilerin farkı tek ekran kartı takılarak fark edilmez sli veya crossfire yapıp i5 ile i7 arasındaki fark o zaman görülür yani bilmediğin şeyler için yorum yapma tmm.

Benim demek i3 denk....Hahahha Valla akşam akşam iyi güldük...Yok pentium dual core eşit i3 bile fazla..Abicim bu özel bir seri..İ7 eşit..Senin çakma işlemcilerine benzemez..normal masaüstünde i7 neyse buda ondan..Laptoplardaki gibi i7 2 çekirdek 2 de sanal degil..4 çekirdek 4 sanal 8 çekirdek 45watt.İntel yeni jenerasyon i7 lerde ancak üretir laptop için bunu...
    980 getir buna tak %50 kullanmazsa bilegimi keserim.Hangi oyunu açtıysam % 30 geçmedi.1080p de.2635qm bu ekran kartıda özel nvidia 635 dikkat emedin mi ikiside 35 ben izmirliyim oyüzden özel üretildiler.Bana özel :)
    635m dediklerinde amd 555 eşitmiş alakası yok..
    Takılmadan 67 tane oyun oynuyorum 555 oynatıyormu.
    Aç biraz gözün işlemci görsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 30 Eylül 2015; 20:37:29 >

• quote:

sen gerçekten masaüstü i7 ile aynımı sanıyorsun elindeki işlemcinin

Hayır sanmıyorum.Ama bu işlemci hariç..Bu işlemci özel bir işlemci..Diger laptop işlemcileri gibi degil heryerde bulamazsın bunu..Masaütü performansı veriyor..O yüzden sürekli 80 derece.Çok ateşlidir.İntel arada sırada böyle şakalar yapar.O şaka yaptıgında ben anlar hemen o işlemciyi alırım.Şuan en tepe modellerine bak intelin laptop işlemcileri extreme modeller hariç hepsi masaüstünden düşüktür.Bu zaten extreme modeli ama yazmamışlar.8mb önbellek var normalde 6 dır.Hatta 4.
    Nvidia nın şakası 635m intelin 2635qm nvidia 128bit..o yüzden bütün oyunları oynuyorum..64bit olan versiyonu 630 o çok kötü.Onbord ekran kartı gibi.
    bir arada nvidia 6800gtx almıştım 256bitti.Çocugun biri mühendisti geldi dedi 128mb lık remi olan bir ekran kartında 256bit olmaz.Abi olur olmaz sonra resmini yapıştırdım adam dondu kaldı chip onlinedekiler hatırlarlar.
    http://www.nvidia.com/page/geforce_6800.html
    bir ara bundan vardı sonra istanbula gitmek zorunda kaldım abim anlamadıgı için bilgisayarda kim var anladılar aynı gün çekirdeklerini yaktılar..Onun üzerinden baya bir bilgisayar geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 30 Eylül 2015; 20:50:34 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.