Şimdi Ara

i5 4460 gtx 980'e dar boğaz yapar mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DETROID

Bu kadına eksi veren bilgisiz cahiller..Sİze sesleniyorum adam haklı i5 4460 nedir ki siz kalkıp i5 gibi dandik bir işlemciyi 980 yanına koydunuz..Nerde yaşıyorsanız söyleyin hemen gelicem...Veya hemen görüşmemiz gerek..Çünkü insaları zehirlemenin yanlış yönlendirmenin bir anlamı yok.
    Adam gibi biliyorsanız konuşun biliyorsanız susun.Eksi artı vericegine adam gibi çık konuş.Bu -+ muhabbetinide kaldırın.

Kadın değilim ben kanka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Biliyorum kadın degilsin.Kızdırmak için söyledim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

quote:

yapar.İnsanları şunu anlamıyor intelde işler böyle yürüyor.Nekadar çok para okadar çok performans.i5 zaten zayıf bir işlemci i7 olsa yapmazdı.herkez tutturmuş i5 4460 abi i3 den farkı yok o işlemcinin.i5 4690k ile karıştırma intel onun yazılımla önünü açmış durumda.İlerde bir güncelleme hop videolarda bile takılmalar başlar.İntele örnegin 1000tl bayıldın 3 sene hiç kesintisiz oyun veya videolarda takılma olmaz.İntele örnegin 2000tl bayıldın 5 sene takılmadan oyun oynarsın kalkıp en pahalı işlemcisini aldın 7 8 sene işlemci almadan herşeyi çalıştırırsın.
    Yazılımla (microsoftan bir güncelleme gelir hop işlemci ekran kartı %50 performans kaybeder.Firefox crome bir güncelleme yapar %80 videolarda daha fazla işlemci kullanır video izlerken bile takılırsın.)
    Ben yıllardır intel kullandım.Bunu iyi bililiyorum.İlk nesil pentium 100 den celeron 333 e kadar pentium 733 den celeron 1100 1200 pentium 4 3.0 pentium 4 3.0 ht ve son olarak intel i7 2635qm kullandım.Şuan işlemcim i7 2635qm.Bu işlemci önceden bütün herşeyi kaldırırdı.Windows 10 na yükselttim (8.1 singden orjinal) şuanda crome yi açtıgımda işlemci 1080p de %30 60 işlemci kullanıyor ve seste takılmalar oluyor.İkinci işlem yapamazsın.Yaptınmı seste takılmalar oluyor.Firefoxdada 40 sürümünde vardı bu sorun şimdi aynı video 41 sürümünde %6 kullanıyor.Bu işler böyle.
    Aldın mı birkez i7 alıcaksın sonra keyfine bakacaksın 6 sene geriye dogru dönüp bakmazsın bile.

Her şeyi çok iyi bildiğini sanıp hiçbir şey bilmeyen insan tipi... Bir de hayatın sırrını çözmüş gibi allandıra ballandıra anlatmanız öldürüyor beni.

sizin gibileride görüyoruz forumda i5 4444 işlemcisiyle 980 veya ti hatta i3 titan bile toplatan insanlarda var. toplatın, 30fps ile gta oynatın....Sizin gibileri bu ülkeden sürmek gerek fazla fazla var.Bu avrupa kapılarını nezaman açacak biraz dagılın saga solada rahatlasın şu ülke kalkınsın biraz.Dolar sizin gibi insanlar yüzünden oldu 3tl.Çünkü her topladıgınız biligsyar sorunlu adamlar yeniden toplatıyor.Yeni parça alıyor vatana millete insana zarardan başka bir şeyiniz dokunmaz.SOnrada son model telefonlarıda önerir insanlara 700tl lik telefonun yaptıgı şeyleri 3000tl telefondan yaptırtırsınız.Sizin kaliteniz bu.PAra harcatmak.Amaç bu bunun için dogdunuz baba parası yemek için dogdunuz.
    Farzedelim ki i5 4440 aldın ne hız aşırtması var ne başka bişeyi.Hadi tuttun stream etmeye al sana dar bogaz.Hadi anti vürüs çalıştı arkada al sana dar bogaz hadi başka bir program çalıştı al sana dar bogaz.İ5 nedir ya.980 alıyorsan 970 alıyorsan i7 gözden çıkartıcaksın...İ5 4690k da kesmez.i7 4770k 4790k i7 6770k falan filan i7 den aşşagısı kurtarmaz.he 4k falan muhabbetine hiç girme.i3 i5 nedir lan i7 yetmiyor 4k için.
    Ha derin bilgilerini bizle paylaşta ögrenelim cahiliz ya...İşlemci nedir biliyormusun..
    Sen daha dogmadan önce 1990 dan önce ben bilgisayar kullanıyordum....Sen dogdugundada masterimı yapmıştım bilgisayar üzerine hatta aterileri birleştirip kendi uydu höperlörümü ve vcd den gelen görüntüyü cep televizyonuna aktarmaktaydım sen kalkıp şimdi bana bilgisayardan anlıyormusun dediginde ben sana gülüyorum.Ama agzımla degil.Karşında çocukta yok.
    Biraz video izlede bak bakalım yazılım nelere kadir.

ne diyosun dostum sen yahu ? yaz google a gtx i5 4460 980 throttle yaz. bütün siteler yapmaz diyor. ingilizcen yoksa türkçe yaz. ayrıca ben kendim kullanıyorum i5 4460 ve gtx 980 ile ve de gta +100 fps ile. kimi kandırıyosun sen ? bilmeden konuşup durmuşsun.

imzamdaki sistemde oynadığım gta 5. al da konuşma artık +100 fps de :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 27 Eylül 2015; 16:50:47 >

• Komedi gibisin 980 gibi bir kart var elinde 950ti performansı veriyor.ondan sonrada kalkıp diyorsun yok 60fps den yüksek alıyorum.Şuanda senin o ezik işlemcin yüzünden o kart 970 den daha kötü bir performans veriyor.Ayrıca twic yutube yayını falan yapmaya kalktıgında direct 40 fps ye kadar çekicektir.Çünkü ezik bir işlemcin var...
    Biri bana bunu açıklarmı.Bu işlemci neden bukadar az harcıyor.i7 olmasın...İşte i7 böyle performanslı bir işlemci.İster laptop ister masaüstü farketmiyor senin i5 4460 bile kafa tutar hatta sollar.Hepiniz çok iyi biliyorsunuz sizin geçtiginiz yollardan geçeli 15 yıl oldu.

i5 4460  gtx 980'e dar boğaz yapar mı? i5 4460  gtx 980'e dar boğaz yapar mı? i5 4460  gtx 980'e dar boğaz yapar mı? i5 4460  gtx 980'e dar boğaz yapar mı?
    İ7 2635qm 4gb ddr3 120gb sdd corseir nvidia 635m 128bit
    32 fps ile 70 fps arası gidip geliyorum aa aları açıncada full ayarlarda 35fps oynuyoruz.
    Ha 635m güçlü bir ekran kartı degil.Ama işlemci yükünü üzerinden alıyor.

Al işte kim verdi len o - yi yazı yazsana.Agzın yokmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 27 Eylül 2015; 17:46:58 >

• Directx 12 çıkmadı ama güncelemeleri baya işe yaradı.önceden windows 8.1 bu couter bu ayarlarda 5 fps ile 30 fps arası gezerdi.Şimdi işlemcimin içindeki hd 3000 ne kullanıyor.Az kullanıyor çok kullansa fps daha fazla artacak.fps 60 lara dayandı bu ayarlarda..Kesinlikle windows 10 üsteki fotolara bakın gpu2 de %20 lerde geziyor.normalde 0 da kalması gerek.İ7 dilerde bu özellik aktiv.İ5 ler baya bir şansız onlara bişey yok.i3 zaten işlemci degil.g3250 zaten benim için karşılıgı celeron 1200.bir övdüler bir övdüler teknopatta sagda solda donanım haberde.G3258 i5 den daha güçlü.G3258 bilgisayara takılınca 2 çekirdegi 8 çekirdege dönüşüyor.Voltranmı desem transformers mı desem bilemedim bu işlemciye uzaydan gelmiştir kesin.Sonra millet aldı elinde patladı şimdi küfür edip duruyorlar.
    İntel baya para kazandı sagolun.Doları baya yükselttiniz.Hiç ugruna.Al i7 10 yıl kullan ne kasıcan 1 sene sonra satıcan i3 alıcan satıcan i5 alıcan satıcan i7 alıcan akıl karı degil.Paran yoksa alma.bekle para topla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 27 Eylül 2015; 17:34:33 >

• Bizimkiside fakirlik işte 67 oyun 1 tane yazılım var power dvd 15 ultra.Bütün oyunları takılmadan oynuyorum...Sıkıntısı olan var.Ayrıca 18 tanede kutulu oyun var gta5 de dahil.(korsan kullanmam herşeyi para vererek aldım)Siz kendinize fakir diyorsunuz ben sizden daha fakirken bile orjinal kullanıyordum kalite meselesi.Kul hakkı yemek istemem.Şimdi kalkıp takılmadan oynadıgım oyunlar için 980ti alacak halim yok.Nezaman kaldırmaz çogu oyunu sonra gider alırım.
    Valla laptoba sdd takmadan önce pişmandım.Ssd taktıktan sonra tank gibi oldu.Hiçbir takılma süzülme bozulma yok.Normalde laptoplar pc ye göre yavaştır.Fakat benim leptop emsal pc ye göre 2 kat daha hızlı.O yüzden makineniz bir oyunu lowda bile takılmadan oynatıyorsa boşuna para verip degiştirmeyin.Benim hepsi orta ultra ayarlarda açılıyor.İşlemci i3 yada i5 olsaydı ozaman hiçbirşey oynatmazdı.
     i5 4460  gtx 980'e dar boğaz yapar mı?
    Bu donanım haberin resim upload yerinde bir sıkıntı var upload etmiyor düzeltin.Resmi yüklüyor öylece bekliyor ne ön izleme var dönüp duruyor sabaha kadar bekle aynı.

Powerdvd siz bir hayat düşünülemez.(müzik severler için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 27 Eylül 2015; 18:36:04 >

• Gta 5 te gtx980 ile bahsi gecen islemci tavan kullanim yapar diye dusunuyorum 2700k 4.5 ghz de gtx970 witcher 3 te kalabalik sokaklarda %70 yaparken siz o islemci ile 980 sorun olmaz diyosunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı sitede bir arkadaş şöyle bir rehber hazırlamış.
    http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2729891/bottlenecking-guide-chart-2015.html
    Faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Yabancı sitede bir arkadaş şöyle bir rehber hazırlamış.
    http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2729891/bottlenecking-guide-chart-2015.html
    Faydalı olabilir.

Sağolasın

• HerkeSe i5 aldırırsanız böyle cevaplar gelmesi normaldir. Aynı eleştiriyi amd ye yapsak +1 ler gelirdi

• Yapar ustad. 4590 ile gtx 780 kullaniyorum ozellikle bf4 ve gta 5 de hissettiriyor kendini. O miktarda para verip ekran karti alincaksa i7 ile alinmali. Gerekirse 2. ele yonelin derim

• Foruma bak technopat terk olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: TuboRq

quote:

Bu kadına eksi veren bilgisiz cahiller..Sİze sesleniyorum adam haklı i5 4460 nedir ki siz kalkıp i5 gibi dandik bir işlemciyi 980 yanına koydunuz..Nerde yaşıyorsanız söyleyin hemen gelicem...Veya hemen görüşmemiz gerek..Çünkü insaları zehirlemenin yanlış yönlendirmenin bir anlamı yok.
    Adam gibi biliyorsanız konuşun biliyorsanız susun.Eksi artı vericegine adam gibi çık konuş.Bu -+ muhabbetinide kaldırın.

Kapa la çeneni.
    Multiplayer oyuncularda, dediği için verdim eksiyi.
    Avratlara bek düşkünsün anlaşıldı.

Okuma yazmanın olmadıgını bilmiyordum.Cahil oldugunuda belli ettin.Multiplayerde adam dedi kaldırmaz diye.Ama tabi doğru nekadar çok cisim olursa okadar çok yük biner dogru.Multiplayer de oyüzden yük fazladır.Single playerde nevar ot saman ev eee 5 tane asker eee 1 tank 1 araba eee daha fazlası yok.
    çoklu oyuncu birden fazla baglantıyıda hesaplıyor sadece sendeki veriyi degil karşı tarafıda hesaplıyor.Ve nesneler attıkça fps düşüyor.Hadi fps düşmedigini farzet server sana aptal bir makine olursa senin işlemcinde okadar çok tekrarla boguşucak senin makinende kasacaktır.Git araştır millet senin gibi left for dead oynamıyor bf4 bahsediyor.
    bu eksi verenlere sesleniyorum abicim elinde i3 i5 i7 varmı hepsini test ettin mi.Donanım haberde sagda solda gördügün bilgisayarla evde topladıgın birmi.Adamlar hep üst seviye anakart ram üst seviye ekran kartı mühendislik örnekleri işlemcileri kullanıyorlar.Tabiki iyi görünür.Sen eve geldiginde aldıgın bilgisayar anakart vasat ekran kartı 980 işlemci vasat i3 ram vasat 8gb 1600mhz sdd bile yok 500watt güç kaynagınla geliyor burda dandik dandik işler yapıyorsun.Sonrada fps düşüşleri inmeler çıkmalar yaşıyorsun.Sebebi seni böyle yanlış yönlendirenler.
    Adam bilgisayardan anlamaz.hayatında telefondan başka bişey kullanmamış buraya gelince bilgisayar kurdu.
    Adam bilgisayar almış 5 senedir ancak açıp kapatıyor işletim sistemini başkasına yükletiyor adam hacker.
    adam bir iki parça toplamış kendine toplamış bir iki kişiye pc toplamış önermiş 1000 kez adam bilgisayar mühendisi.
    Olum sizin işiniz yokmu.
    Bilmiyorsunuz halen birde idda ediyorsunuz.
    İntel salakmı len i3 i5 i7 diye ayırmış.
    Adamlar salakmı i3 400tl iken i5 900tl i7 1300tl i7 ex 3500tl.Bukadar insan işlemciyi yapan intel firması salak siz çok akıllısınız.Bir arada pentium g3258 e 980 ile darbogaz yapmaz dendi.Hatta siz onu 4.0ghz kadar çektiniz.
    SOnra bir baktınız oyun oynatmıyor.SOnra bir baktınız 750ti yı bile zor besliyor.Siz iyi kafa yapıyorsunuz yemin ederim.
    Ama yaptıgınız iyi bişey degil.İnsanları kandırmaktan başka bişey yapmıyorsunuz.
    Adam i3 500tl vericegine biraz bekler 900tl ye i5 6600k alır.Ama siz adamın parasını çar çur ettiniz.Eski bir bord eski bir ram eski nesil herşeyi adama aldırdınız.Adam 3000tl bayıldı bilgisayara bir daha istesede toplayamaz.Sİzin için baba parası yemek kolaydır.
    gelin siz birde bize sorun çalışanlara.Para nasıl kazanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2015; 17:30:31 >

• Bir miktar olucaktır özellikle kalabalık fazla detay isteyen sahnelerde bende 2700k 4.5ghz gtx980le kullanma fırsatı bulmuştum ancak witcher3de kalabalık sahnelerde ve gta5de patlamalı kalabalık sahnelerde anlık gpu kullanımı düşüşü söz konusuydu.Kötü bir işlemci degil aslında ama bir 4690k veya 6600k degil eger üst segment ekran kartı yanına düşük bütçeli f/p işlemci arıyorsan unlocked olması gerekli bence overclockla bottleneck azaltılabilir hatta ortadan kaldırılabilir ama bu işlemci ne yazık ki çarpan kilitli bi arkadaşında bu işlemciyi overclocklayabilirsin cevabı dikkatimi çekti haswellerde o dedigi olmuyor ne yazık ki.

• Bundan sonra bu forumdakiler size sesleniyorum.Eger bilginiz yoksa kulaktan dolma şeylerle veya bir kaç yutube videosu izleyip gelip burda kasar kasmaz veya başka bişey derseniz.Cezanızı bizzat ben vericem.Sorgu sual yok.Aynı gün bilgisayarın yanacak.Otomatik man ben yoksam bile yanacak.Neden yanacak insanları zehirleme diye....
    Bilgini kendine sakla.Bilmiyorsan sus.Ama sen biliyorum diyorsan.Meydan senin.Biliyorum diyorsan yanlış bilgilendirsen cezan benden ban yok.Bilgisayarın o gün yanar.Ben olmasam bile sizi takip edecekler.Haberiniz olsun.
    Tüm donanım haber artık takip altında bizzat benim tarafımdan.
    Bu şarkıda benden size gelsin biraz sakinleşelim.(konuyu dagıtmayın)Bu arada erkegim evlenmek isteyen bayanları bekliyorum evim yok arabam yok.Fakirim. :) Saplara söyledim de adım detroid ya şimdi kesin bu kadındır dediniz.Erkeğim.Adım selim.Forumdaki sapıklara ve saplara sesleniyorum erkegim uzak durun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2015; 17:50:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: black modern

Bir miktar olucaktır özellikle kalabalık fazla detay isteyen sahnelerde bende 2700k 4.5ghz gtx980le kullanma fırsatı bulmuştum ancak witcher3de kalabalık sahnelerde ve gta5de patlamalı kalabalık sahnelerde anlık gpu kullanımı düşüşü söz konusuydu.Kötü bir işlemci degil aslında ama bir 4690k veya 6600k degil eger üst segment ekran kartı yanına düşük bütçeli f/p işlemci arıyorsan unlocked olması gerekli bence overclockla bottleneck azaltılabilir hatta ortadan kaldırılabilir ama bu işlemci ne yazık ki çarpan kilitli bi arkadaşında bu işlemciyi overclocklayabilirsin cevabı dikkatimi çekti haswellerde o dedigi olmuyor ne yazık ki.

Doğru konuşan biri çıktı sonunda bilgili birisin teşekkürler.
  • estağfurullah sadece deneyimledigim bir olayı yazdım çok kez sistem toplayıp dagıtmışımdır bi çok işlemciyi deneme fırsatı buldum ama çarpan kilitli işlemci sevmem sanırım overclock hastasıyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 28 Eylül 2015; 17:39:11 >
  • quote:

estağfurullah sadece deneyimledigim bir olayı yazdım çok kez sistem toplayıp dagıtmışımdır bi çok işlemciyi deneme fırsatı buldum ama çarpan kilitli işlemci sevmem sanırım overclock hastasıyım :)

Bende overclok sevmem sisteme zarar verdigi işlemciyi veya ekran kartını öldürdügü kanısındayım.Düşünce meselesi.Tespit.İşlemci 10 yıl boyunca overklock çekmezsen hep stabil kalıyor.Nezaman fazla yük bindirdin overclok yaptın işlemci 1 sene içinde dengezileşiyor.Sonra gidip gelmeler çogalıyor.SOnra ki yıl performans kayıpları 3 kat artıyor.Sonra takılmalar.Ama overklock lu bir işlemci 3 yıl dan fazla performanslı kalmıyor.Overklok yapılmayan bir işlemci performansını 10 yıl koruyor.Deneyimle sabittir.
    Şöyle düşün bir bina var 1 yıldan önce bitmesi imkansız..AMa sen para veriyorsun işçine bu bina 6 ayda bitecek diyorsun işçiler hızlı hızlı çalışıyor ama işçiler büyük zarar görüyor ayrıca evinde tam anlamıyla saglam yapılmıyor.O yüzden yavaş çalışsın rahat çalışsın.Kaplumga tavşan hikayesi gibi.
    Kaplumba birgün gelir tavşanı geçer.Çünkü tavşan sürekli duruyor.Kaplumbaga sabit gidiyor tavşan bir hızlan bir yavaşla bir dur.Overklockta böyledir.İlkin bişey anlaşılmaz.Sonra interneti açarken bile kasar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2015; 17:47:46 >

• O zaman ne diyelim sıvı sogutma op bana kalırsa işlemci dogru sıcaklıkta kullanıldıgı sürece hiç bir sorun olmaz banada bir sorun çıkmadı bugüne kadar işlemci kaynaklı

• quote:

O zaman ne diyelim sıvı sogutma op bana kalırsa işlemci dogru sıcaklıkta kullanıldıgı sürece hiç bir sorun olmaz banada bir sorun çıkmadı bugüne kadar işlemci kaynaklı

Sen öyle düşünüyorsun ben böyle.Ben demiyorum benim dedigim herzaman dogrudur.Ama hangi ürünü alırsan al fabrika çıkışından fazla yüksege aldıgında sorunlar baş gösterir.Adamlar ona göre voltaj devresi ona göre yazılım ona göre kodlama ona göre stabilize saglıyorlar.Adamlar ticaret yapıyor herhalde sana çok hızlı bişeyler sunucaklar daha fazlasını istersen daha fazla para ödemeni isterler.Yoksa overklok falan hikaye kısmı.Bana göre masal.Bazılarına göre gerçek.Bir yazılım atıyor işlemci 5 nesil geriliyor..Hop yeni model hızlı.halbuki 10 yıldır 4 çekirdekli işlemciyi size i5 20000 i5 3000 i5 4000 i5 5000 i5 6000 diye ittirdi.Hiçbirşey degiştirmedi.Biraz küçülttü biraz watt için optimize etti yazılıma dayandı.Çekirdek çekirdektir.Amd dünyadan alıyor intel uzaydan mı topluyor.Aynı.İkiside aynı.Amd sadece yazılımda kötü.
    Sana bulaşmıyorum sakın yanlış anlama.
    Apple mesala bütün telefonlarında hep 8mp lik sony sensör kullandı iphone aynı ipohone herşeyi aynı sırf görüntü degişti diye insanlar satın aldılar.Halbuki içindeki malzemeler hep aynı.iphone 4s 5 5s 6 hepsi aynı.Kamerasından tut yazılıma kadar ramden tut herşeyi aynı adam bir kasa degiştirdi bir ekran büyüttü bir iki parça taktı al sana iphone 6.İntelde aynısını yapıyor amd gibi ekran kartını işlemcinin içine gömmedi.Amd yenilik yapıyor ama kimsenin umrunda degil.benim bile.Çünkü yazılım yok.Microsoft busefer amd kartlara yüklenecek özellikle redeon 300 ve den sonrakilere dx12.Ozaman işlemciye gerek yok al i3 kullan.(oyun için.)
    Ama şuan gerekli işlemci.
    Çünkü xbox one 2 için amd den yüksek bir kapasiteye sahip hbm 2 ram destekli bir ekran kartı ve yeni zen mimarili bir işlemci satın aldı.Yakında xbox 2 çıkar.Bu işler böyle.AMd de de ordan bastırıyor..Busefer nvidia köşeye sıkıştı.
    Yeni ekran kartının gücü 980 titandan 2 kat güçlü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2015; 19:36:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.