Şimdi Ara

İ5 4690K Overclock Voltaj Değerleri Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kullandığım işlemci i5 4690k oc yapılabilen bir model artık elimdeki 1070ti ekran kartıma darboğaz yapmaya başladı. Anakartım asusun z97-a modeli ve kendi overclock özelliği var kartın bende bugün biostan ez tuning yaptım ve otomatikman 4.2ghz çekti işlemciyi yalnız voltaj değerlerini değiştirdi mi ben mi ayarlamam lazım bilmiyorum overclock hiç yapmadım . Kendi turbo boost teknolojisi sayesinde zaten işlemci 3.9 ghz seviyelerinde geziyordu oda nasıl oldu bilmiyorum intelin bir özelliği sanırım o olayda. Şimdi sormak istediğim coretemp programında gördüğüm değerler bunlar.

İ5 4690K Overclock Voltaj Değerleri Hakkında Yardım

Şöyle bi sıkıntı var yalnız prime95 testi yaptığımda işlemci 1-2 sn içinde 99 derecelere fırlıyor. Ama oyun oynadım yarım saat falan işlemci sıcaklığı 60 dereceyi geçmedi ve 4k oynadım yani yordum sistemi baya güçte çekti sormak istediğim sadece voltaj değerlerinde bir sıkıntı olduğu için mi testte 99 dereceye fırlıyor işlemcim bilen dostlar varsa yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chanser -- 4 Ekim 2019; 23:8:33 >

• Anakartlar otomatik hızaşırtmada voltajı yüksek verir. 1.2517 çok fazla en fazla 1.1de 4.1 ghz olur. Hatta belki 1.05. En önemli şeyi soğutucuyu yazmamışsınız. Az mı ısınıyor çok mu ısınıyor nedir tahmin edemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Anakartlar otomatik hızaşırtmada voltajı yüksek verir. 1.2517 çok fazla en fazla 1.1de 4.1 ghz olur. Hatta belki 1.05. En önemli şeyi soğutucuyu yazmamışsınız. Az mı ısınıyor çok mu ısınıyor nedir tahmin edemeyiz.
    Isınmıyor sadece test yaparken ısınıyor gösteriyor cpu bir anda 99 derece oluyor ama hiç bir render'da ya da oyunda 65 derece üstü görmedim ısınmıyor cpu otomatik anakart özelliği ile hız aşırtma yapıyorum voltaj dediğim gibi 1.2517 yazıyor otomatik yaptı yani anlayacağınız.
  • Nedeni fazladan voltaj verildiği için Prime95 hiç bir uygulamanın çekmeyeceği kadar güç (Watt) tüketip işlemcinin ısınmasına sebep oluyor. Mesela işlemci sınırı 95 watt'sa overclock yapıldığında Prime95 150 watt asıldığına şahit oldum. Haliyle 90 derece görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.