Şimdi Ara

İ5 4690K stok fan yükte 80°c

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemcim stok fan ile yükte 80°c görüyor.termal macun değiştirdim yine aynı. stok fan ile 80°c normal midir.

sistem:

Kasa: dark scorpion "almaz olaydım"
    anakart: MSI z97 gaming 5
    işlemci: i5 4690k
    ekran kartı:MSI gaming r9 280 3gb
    ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9
    PSU: COOLER MASTER GX-2 80PLUS 650W

İ5 4690K stok fan yükte 80°c

• Yüksek. 212 evo falan al bayağı rahatlatır ısı bakımından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stress test yaparken 80'ler oyunda ise 75 civarlari oluyorsa sicakliklar normal stock fana gore. 120 liralik falan bir sogutucu ile 60 altina cekersiniz rahatlikla

• Aynı anakart üzerinde 4690 ile yûkte maks 60 derece alıyorum stok fanla.Kasam z11 plus. 3 tane 14 cm lik fan dışarı hava ûflûyor.2 tane 12 cm fan içeri hava ufluyor.Ağustos'tan beri termal macun yenilemedim.Bende fan 50 dereceyi geçtikten sonra %100 çalışıyor fanlar.Eğer smart fan varsayılan kullanıyorsan, fan tam devirde çalışmıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 22 Mart 2015; 17:34:26 >
  • Kasadan da olabilir 80 derece biraz kritik aslında üstünü görürse sıkıntı çıkarabilir. Bence kasayı değiştirmektense kesin çözüm 100-200 arası makul bir hava soğutma eklemeniz daha makul olucaktır yeterli yeriniz varsa Noctua'dan şikayet edeni görmedim. Modellere bir göz gezdirin bence daha ucuza akasa'da bulabilirsiniz onunda iyi oldugunu okumuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

Aynı anakart üzerinde 4690 ile yûkte maks 60 derece alıyorum stok fanla.Kasam z11 plus. 3 tane 14 cm lik fan dışarı hava ûflûyor.2 tane 12 cm fan içeri hava ufluyor.Ağustos'tan beri termal macun yenilemedim.Bende fan 50 dereceyi geçtikten sonra %100 çalışıyor fanlar.Eğer smart fan varsayılan kullanıyorsan, fan tam devirde çalışmıyordur.

benim kasa da 2 adet ön tarafta 12 cm lik fan içeri üflüyor 1 adette 12cm lik egzoz var dışarı üflüyor. stress testte 80°c oyunlarda 75°c yi geçmiyor. kasaya 2 adet 12 , 1 adet 14 cm ve işlemci soğutucu almayı planlıyorum. önerebileceğiniz fan var mıdır? birde bu smart fan olayı nedir açıklayabilir misiniz.
  • YouMak Y kullanıcısına yanıt
    Smart fan anakartın kasa fanlarını kontrol etmesi.Bios ta Hardware monitor bölümüne girin.Orada görürsünüz. Varsayılan ayarda fan 80 dereceleri görmeden %100 devire ulaşmıyor. Ben 50 dereceyi görünce cpu fanının %100 devir olarak dönmesi için ayarladım.Bu şekilde oyunlarda 55-60 dereceyi geçmiyor.Siz OC var mı bir de ?

Edit:Kasa fanı olarak Akasa viper kullanıyorum.Çok iyi üflüyor fakat full devirde biraz sesli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 22 Mart 2015; 18:26:42 >
    Çok takılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Yine de arkadaşların dediği gibi kaliteli bir soğutucu ile daha iyi değerler alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Smart fan anakartın kasa fanlarını kontrol etmesi.Bios ta Hardware monitor bölümüne girin.Orada görürsünüz. Varsayılan ayarda fan 80 dereceleri görmeden %100 devire ulaşmıyor. Ben 50 dereceyi görünce cpu fanının %100 devir olarak dönmesi için ayarladım.Bu şekilde oyunlarda 55-60 dereceyi geçmiyor.Siz OC var mı bir de ?

Edit:Kasa fanı olarak Akasa viper kullanıyorum.Çok iyi üflüyor fakat full devirde biraz sesli.

henüz oc yapmadım. fan olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xaf-serisi-120mm-turuncu-led-fan.html bunu almayı düşünüyorum. Hardware monitor den fan ayarlarıyla biraz oynayalım bakalım bir şey değişecek mi :D

Bunu alacağına akasa viper al bence.http://m.n11.com/akasa-viper-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan-P12714120

• quote:

Bunu alacağına akasa viper al bence.http://m.n11.com/akasa-viper-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan-P12714120

tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.
  • Kasayla alakası yok durumun sıcaklıklar normal dandik kasalarda i5 4460 daha yüksek değerlere dahi çıkıyor... 4690k için normal bu sonuçlar zaten stok fanla kullanılabilecek bir işlemci değil herkesin dediği gibi harici soğutucu ile kullanman gerek kasa fanları durumunu kurtarmaz fakat yinede üst kısma 2 adet al
    hocam bios güncel mi bende de aynı sorun vardı biosu güncelledim stok fanla 80 85 den 55 65 arasına düştü. amaa sogutucu sart tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5555

o sistemin ilacı budur hocam

Hocam bahsettiğiniz işlemci soğutucu, cooler master hyper 212 evo modelinden iyimidir? Bende stok fan kullanıyorum ve tam yükte 80 dereceyi görüyorum. Sizce sizin söylediğiniz mi yoksa cooler master mi tercih etmeliyim?
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    hocam inventustan bir arkadaşımıza corsair air 240 kasaya i7-4790lı bir sistem topladık.tek alternatif buydu. ama baya iyi çıktı. hyper 212 evo kadar iş yapıyor.alırsanız sizi kesinlikle pişman etmez.aksine memnun eder. ama aklınızda kule tipi soğutma varsa ben hyper 412s alın derim veya zalman cnps 11x performa
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    Valla hocam aklımda kule tipi soğutma var, iki hafta önceye kadar Fx9370 kullanıyordum ve soğutucu olarakta noctua nh d14 takılıydı. Performansından çok çok memnundum, tam yükte 50 dereceyi geçmiyordu ama gel gör ki boyutu bir soğutucuya görede epey büyüktü. Noctua'nın kalitesini bildiğim için yine aynı markayı tercih etmek istiyorum. Misal bu nasıl, uygunsa benim kafamada yattı hemen istetirim.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6959
    hocam bu soğutucu resmen minik dev adam.yani noctuanın ürünleri zaten tartışmasız iyi.sonuçta sadece bu işi yapıyor.onu da en iyi şekilde yapıyor
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    Zaten yeni gördüm ve kafama yattı, sizde böyle söyleyince siparişi verdim hocam hayırlısı olsun. ilgi ve alakanız için teşekkür ederim hocam, hayırlı geceler
    o zaman hayırlı olsun hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.