Şimdi Ara

i5 4690k Turbo Boost Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci hakkında ufak tefek sorularım var.

1) Bu işlemciyi ben HWMonitör 7/24 kontrol ederim, boşta da sürekli 3.5 ghz ile 3.9 ghz arasında (yani turbo hızında) çalışıyor öncelikle bunun için biostan neyi ayarlamam gerek oyun oynamıyorken hızını düşürmesi için.

2) Resimdeki gibi gösterdiğim voltaj değeri bana stok hız için sanki fazlaymış gibi geliyor mu normal mi bu? Sanki turbo hızdayken fazla gibi bu voltaj, 0.85 civarıyla da kullananlar var gibi hatırlıyorum. Eğer fazlaysa biostan düşürsem mi?

i5 4690k Turbo Boost Hk.

Açıkçası diğer 4690k kullanıcılarının da bu değerlerini merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 10 Ağustos 2015; 1:39:29 >

• Bildiğim kadarıyla turbo moduna herhangi bir müdahalede bulunamıyoruz. Nasıl bir teknolojiyse işlemcinin işin ihtiyaç duyduğu gibi çalışmasını sağlıyor. Stres testi açıkken 3.2 - 3.5 Ghz arasında çalışan işlemcim masaüstünde -bazen- 3.9 Ghz'e kadar çıkabiliyor. Çok kafaya takmamak gerek.
  • Masaüstünde hızının düşmesi için güç seçeneklerinden yüksek performansı kapatın
    Mesela ben 4670k da indirme yaparken güç tasarrufuna alıyorum 0.8-1.5ghz arası çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.106 çok cidden stok hız için, ben 4ghz 1.010v kullanıyorum
  • @Under The Dome Hocam yalnız bende SSD var Samsung 850 evo ve Samsung Magician'ın kendi güç ayarları var, ben programda Maximum Reliability (Dayanıklılık)'i seçmiştim ve güç ayarlarında Samsung Magician (Yüksek Performans) gibi bir olay var yani SSD'nin sağlığı açısından otomatik olarak her şey yüksek performansa ayarlı güç bölümünden. Yani dediğiniz gibi yüksek performansı değiştirirsem SSD açısından sakıncalı olabilir mi diye düşünüyorum...

SS>  i5 4690k Turbo Boost Hk.

@El Valiente Hocam yanız benim gösterdiğim yerde "VID" yazıyor bir de CPU VCORE var orayı göstermeyi unutmuşum orada da 0.880V yazıyor. Şimdi hangisini dikkate almam gerek acaba, buyrun SS çektim>

i5 4690k Turbo Boost Hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 10 Ağustos 2015; 18:05:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

@Under The Dome Hocam yalnız bende SSD var Samsung 850 evo ve Samsung Magician'ın kendi güç ayarları var, ben programda Maximum Reliability (Dayanıklılık)'i seçmiştim ve güç ayarlarında Samsung Magician (Yüksek Performans) gibi bir olay var yani SSD'nin sağlığı açısından otomatik olarak her şey yüksek performansa ayarları güç bölümünden. Yani dediğiniz gibi yüksek performansı değiştirirsem SSD açısından sakıncalı olabilir mi diye düşünüyorum...

SS>  i5 4690k Turbo Boost Hk.

@El Valiente Hocam yanız benim gösterdiğim yerde "VID" yazıyor bir de CPU VCORE var orayı göstermeyi unutmuşum orada da 0.880V yazıyor. Şimdi hangisini dikkate almam gerek acaba, buyrun SS çektim>

i5 4690k Turbo Boost Hk.

O zaman benim dedigim olay olmaz ssdnin performansini dusurecegi icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben biosdan elimle 1.01 diye girdim ve 1.01 vid kısmında yazıyor yani orası doğru, cpu-z den de bakarsanız vid bölümündeki değeri görürsünüz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satıldı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

ben biosdan elimle 1.01 diye girdim ve 1.01 vid kısmında yazıyor yani orası doğru, cpu-z den de bakarsanız vid bölümündeki değeri görürsünüz

CPU-z'dan da baktım hocam Core Voltage denilen yerde HWMonitör'deki VID yazan değer yazıyor yani dediğiniz doğru.

Hocam peki sizde turbo hız açık mı? Yoksa manuel olarak mı o/c ettiniz? Turboda da bazen 4 GHZ'a çıkabiliyor hız ondan sordum.

Bir de son olarak ben turboyu kapatıp manuel o/c yapmaya kalkarsam biostan hangi voltaj değerini arttırmam gerek?
  • turbo çarpanını 40 voltajı 1.01 girdim çıktım, anakartlarımız aynı sayılır biosu tam hatırlamıyorum ama vcore yada core voltage diye bir bölüm olması lazım. oc genie kapalı değil mi?
  • quote:

turbo çarpanını 40 voltajı 1.01 girdim çıktım, anakartlarımız aynı sayılır biosu tam hatırlamıyorum ama vcore yada core voltage diye bir bölüm olması lazım. oc genie kapalı değil mi?

Evet OC Genie kapalı ve sakıncalı bulduğum için asla tercih etmeyi düşünmediğim bir şey.
  • katılıyorum size sadece anakart bu yüzden mi fazla voltaj veriyor emin olmak için sormuştum ama geriye tek seçenek kaldı o da işlemciniz takoz sanırım stok hızda bile kendiliğinden 1.10v istiyor, anakart da 1.25v üzerine uygun olmadığı için pek oc yapamayacaksınız maalesef
  • quote:

katılıyorum size sadece anakart bu yüzden mi fazla voltaj veriyor emin olmak için sormuştum ama geriye tek seçenek kaldı o da işlemciniz takoz sanırım stok hızda bile kendiliğinden 1.10v istiyor, anakart da 1.25v üzerine uygun olmadığı için pek oc yapamayacaksınız maalesef

Hocam 1.25 üzerine uygun olmadığı derken o kısmı pek anlayamadım? Sonuçta 1.35-1.40 gibi değerlere kadar voltaj verenler oluyor diye biliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 10 Ağustos 2015; 18:31:35 >
  • g3258 içindir onlar, 4690k ile 1.4v de dayanan anakartlar 10-12 fazlı felan olur onlar da 800 tl den aşağı olmaz. z97s sanırım ya 4 ya da 6 fazlı olması lazım
  • quote:

g3258 içindir onlar, 4690k ile 1.4v de dayanan anakartlar 10-12 fazlı felan olur onlar da 800 tl den aşağı olmaz. z97s sanırım ya 4 ya da 6 fazlı olması lazım

Hocam peki ben voltajı düşürdüğümde diyelim yetmedi o zaman BIOS açılır mı yoksa bios pilini falan çıkarmam mı gerek ne yapabilirim yetmezse? Bir de yetip yetmediğini nasıl anlarız?

Son olarak da 1.25'ten fazla voltaj vermek (mesela 1.27, 1.29, 1.30 gibi) anakarta veya işlemciye zarar verir mi yakar mı yoksa sadece açılmaz reset falan mı atar?
  • benimki en başta 1.025 civarı bişeydi deneye deneye düşürdüm, üçer üçer düşürün 1.025 den 1.023e mesela her düşürmenizde sistemi teste sokun aida64, occt, prime95 gibi bir süre sonra test esnasında reset veya mavi ekranla karşılaşacaksınız. sistemin stabil olduğu voltaj ile günlük kullanacaksınız. bunun yararı sadece işlemci yükte taklaşık 5 derece daha serin çalışır yoksa pek power supply veya elektrik faturası vesaire etkisi olmaz, 35-40 boşta normal değerler stok fan kullanıyorsanız ama oyunda vs. 70 dereceleri görüyorsa voltajı düşürmeye çalışın yok oyunlarda en fazla 65 o da nadiren diyorsanız boşa maceraya gerek yok

1.25den fazla voltaj verirsiniz ama anakart sağlıklı iletemez voltajı, biosdan 1.3 girersiniz ama yükte atıyorum 1.26-27 lere düşer mavi ekran yersiniz stabilite bozulur.
  • quote:

benimki en başta 1.025 civarı bişeydi deneye deneye düşürdüm, üçer üçer düşürün 1.025 den 1.023e mesela her düşürmenizde sistemi teste sokun aida64, occt, prime95 gibi bir süre sonra test esnasında reset veya mavi ekranla karşılaşacaksınız. sistemin stabil olduğu voltaj ile günlük kullanacaksınız. bunun yararı sadece işlemci yükte taklaşık 5 derece daha serin çalışır yoksa pek power supply veya elektrik faturası vesaire etkisi olmaz, 35-40 boşta normal değerler stok fan kullanıyorsanız ama oyunda vs. 70 dereceleri görüyorsa voltajı düşürmeye çalışın yok oyunlarda en fazla 65 o da nadiren diyorsanız boşa maceraya gerek yok

1.25den fazla voltaj verirsiniz ama anakart sağlıklı iletemez voltajı, biosdan 1.3 girersiniz ama yükte atıyorum 1.26-27 lere düşer mavi ekran yersiniz stabilite bozulur.
    quote:

Orijinalden alinti: El Valiente

benimki en basta 1.025 civari biseydi deneye deneye düsürdüm, üçer üçer düsürün 1.025 den 1.023e mesela her düsürmenizde sistemi teste sokun aida64, occt, prime95 gibi bir süre sonra test esnasinda reset veya mavi ekranla karsilasacaksiniz. sistemin stabil oldugu voltaj ile günlük kullanacaksiniz. bunun yarari sadece islemci yükte taklasik 5 derece daha serin çalisir yoksa pek power supply veya elektrik faturasi vesaire etkisi olmaz, 35-40 bosta normal degerler stok fan kullaniyorsaniz ama oyunda vs. 70 dereceleri görüyorsa voltaji düsürmeye çalisin yok oyunlarda en fazla 65 o da nadiren diyorsaniz bosa maceraya gerek yok

1.25den fazla voltaj verirsiniz ama anakart saglikli iletemez voltaji, biosdan 1.3 girersiniz ama yükte atiyorum 1.26-27 lere düser mavi ekran yersiniz stabilite bozulur.

Çok te?ekkür ederim ?imdi daha iyi anladym gerçekten.

Hyper212 Evo so?utucu var zaten havalar ?u syralarda çok bunaltycy derecede sycak oldu?u için sycaklyklardan yana bir sorunum yok, evet dedi?iniz gibi yükteyken nadiren 60'y, 65'i görebiliyor o da CPU sycakly?y yoksa çekirdekler 52-56 araly?ynda gibi 50'li de?erlerde geziyor tabi oyununa göre de?i?iyor bu bahsetti?im GTA V gibi üst seviye oyunlarda.

?imdi sadece turbodaki voltaji dü?ürmeyi deneyece?im, o/c ile ?imdilik bir i?im yok.

• aynı sorun bende de vardı kardeşim anakartım msi z97 gaming 3 olduğu için msi gaming app ile sorunu çözdüm sessiz moduna aldığım zaman işlemci 800 mhz'e kadar düşüyor gaming moduna alınca 3.9 ghz da full çalışıyor

i5 4690k Turbo Boost Hk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.