Merhaba arkadaşlar toplayacağim bilgisayar parçalari aşğidaki resimde mevcut sizlerinde kullandiğiniz parçalar var ise ya da tavsi edeceğiniz olursa çok iyi olur
Sistem oyun ve Hackintosh olarak kurulum yapilacak zamani geldiğinde tabi ki Overclock da yapilacak burda sormak istediğim tek şey anakart bağli olan Usb 3.0 Direk yonga setine bağli mi ? Acaba Windows 7 ve ya 8 Kursam yükleme ekraninda boot etmede herhangi bir sürücü bulunamadi hatasi verir mi ?
Şimdiden teşşekürlerimi sunarim ;
Ssdi cikartip ekran kartini eu evgadan getirterek 1000-1100 tl arasi bir fiyata evga gtx 970 getirtebiliyorsunuz. Butcenizi biraz daha artirip bunu yapmanizi oneririm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
r9 280 daha yeni değil mi 970 karşi ? ve bütcede kisitli aslinda ssd ön planda yoktu ama oyun ve Mac OS içeriğe girdiği için mecburen oldu Soğutucu eve212 vardi şimdilik pasif soğutucu Overclock yapilacaği zaman alacam onu
ama en önemlisi 3.0 şuan benim için daha önemli :)
tanerrxT
kullanıcısına yanıt
hayır tabiki r9 280 400w civarı güç tüketimi yapıyor ve dx 11.2 destekliyor
gtx 970 145w güç tüketimi dx 12 destekliyor
ayrıyetten 120gb ssd yetecek mi o işlemlere hdd kullanmayı düşünmüyorsun sanırım
musacakarM
kullanıcısına yanıt
cevabiniz için teşşekürler ama hdd sıkıntısı yok ssd açiliş-kapaniş ve sistem üzerine kurulum yapaialacak 120 gb benim sistem için yeterli power supply güç çekimi önemli değil performans önemlide buna nadiren bütçede kısıtlı :) saten dx 12 hemen kullanilacak bir yazilim değil sistemi kolay kolay oturmuyacak dx benim için o kadar önemli değil saten benim oynadağim oyun windows 8 hata veriyor kapaniyor muhtemelen 7 üzeri devam edileceği için dx12 7'de olmadiği için problem olacağini zannetmiyorum :) yanlişim varsa düzeltim bilgi bilgidir :)
Anakart bende ilk olarak mate şeçmiştim ama araştirdim performs olarak çok düşük işlemci ben ileri dönük olarak çarpan kilidi açik seçmemin nedeni o hdd bende bol o yüzden hdd gereksimim yok evet bende ekran kartı yüksek istiyorum ama bu sefer mac os da xcode çalişmasi yapacağim için derleme kodlamasinda ve mac os ssd seçmemin nedi o aslinda yani herşeyden önceliim ssd saten geliyor fakat şuda var bu ilerde sistemin değilşmeyeceği anlamina gelmiyor ben ileri dönük düşünüyorum şuan alt yapiyi sağlam dizmek ilerde ekran karti ram bellek yada farkli bir birimi bir birine ihtiyaç duymadan değişmek için şuan saten amd 9750 4 çekirdekli ama ddr2 am2+ sistem var buna ben ekran kartı taksam darboğaz yapacak her ne kadarda işlemciyi 3 çıkarsamda overclock ile gine yaramaz işlemci değişmeye kalksam anakart ram herşey değişecek o yüzden ileri dönük olarak ben sistem topluyom aldiğim sitem 2,5 sene etti ve tatmin olamadim umarim anlatabilmişimdir evet sizlerde diyecekseniz arkadaşim o zaman madem kafana takmissin neden bize yazdim bende topladiğim sistemde 200 tl fark ile değişecek olan bir parça varsa veya örnek olarak kasa iyi değil şunu yada 150 tl daha bırak şu ekran kartı misali al demek tarzinda
ama 3.0 yonga setine bağlimi aklima kariştiran bu değil ise ben sistemi bozar gerekirse 3.0 bağli yonga seti hangi anakart ise onun üzerine sistemi toplarim ve şuan verdiğim fiyat 2600 civari ise ben bunu 2350 gibi alacam yani kaba taslak hesap üzerinden hesaplama ve uygun fiyat ile parça alma
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme