İ5 520M ile İ5 450M arasındaki çok büyük fark olur mu arkadaşlar ya,bir türlü karar veremedim,laptop alacam hangisini alayım diye düşünüyorum
valla günlük uygulamalarda farkı hissedemiceğiniz kesin.
ancak test programlarında vs 3-5 puan farkeder o kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: cathedral
valla günlük uygulamalarda farkı hissedemiceğiniz kesin.
ancak test programlarında vs 3-5 puan farkeder o kadar.
yani oyunlarda felan çok fark olmaz dimi? donma vs.
sen almayı düşündüğün modelleri yaz bence. ardaki fiyat farkına veya diğer özellikleri açısından karşılaştıralım. aralarında fazla bi fark yok ama niye daha iyisi olmasın. sen linkleri bi at buraya istersen
iki model arasında işlemci ve harddisk farkı var harddiski pek önemli deil benim için ama işlemci hızı çok farkeder mi??
aradaki fiyat farkına değmez. o paraya harici disk alırsın. i5 520 m in fazlası turbo ile daha yüksek frekansa çıkması. ama 2 çekirdek de turbo pek işe yaramıyor. sonuçta çoğu uygulama 2 ve üzeri çekirdek desteğine sahip. sahip olmayan eski uygulamalardada i5 zaten zorlanacak bi işlemci olmayacağı için aradaki frekans farkı çok çok az kazanım sağlar. süper pi gibi bence saçma olan testlerde işe yarar turbıonun getirisi. turbo 4 çekirdeklerde mantıklı ve işe yarayan bişey. 1, 2 veya 3 çekirdeği hızlandırıyor felan ama 2 çekirdek işlemcilerde mühim bişey değil. bide ileri şifreleme teknolojisi gibisinden bişey vardı i5 5xx ve 6xx lerde ama şifrelemeylede işin olmaz sonuçta. olsa bile kaç kere olur ve ondaki hız kazanımına değermi :)
bu arada şöyle bişey tavsiye edebilirim. işlemci ve ekran kartı olarak daha iyi fiyatıda çok daha uygun.