Hemen hemen aynı chipsetler tek farkı yeni nesil ıvy bridge'ler için performans chipseti.
teşekkürler
Fark var tabi Z77 kartlar grafik işlemcisinide kullanıyor ayrıca pce3 destekliyor yani x16+x16 kullanılıyor tabi işlemci iyiyse az fark değil bence önemli aslında araştırın görün.
Z68(G3 rev.) ile z77 anakart arsında tek fark 7 serisinde doğal usb 3.0 portu bulunması ve direk ivy bridge destekli olmaz bunu fark olarak saymıyorum çünkü z68'ler de bios update ile ivy destekliyor
@6Class Z68 chipsette işlemcinin içindeki grafik birimini kullanabiliyo, bazı z68 anakartlarda pcı express 3.0 destekliyo, z77 chipsetli anakartlarda crossfire veya slı yaptığınızda x8 x8 çalışıyo. _G_K_N_ Haklısınız doğal usb3.0 destekliyo. Ivy desteğini fark olarak saymam demişsiniz i7 3770K aldınız diyelim z68 chipsetli bişey mi yoksa z77 chipsetli bişey mi seçerdiniz tabiki z77 çünki bu chipset ıvy'lere özel geldi ve bence bu bir fark
sonuçta destekliyor anakartın işlemci performansına etkisi en azında z68 ile z77 arasında fark olmayacağı için... yani benim için bir fark değil bu
Simdi beyler ben ivy bridge e gececegim ve kafam corba oldu simdi ivy ler z77 ler destekliyor ama onlarda onboard grafik karti var... peki bu z77 in grafik karti olmayani yok mu veya ivy ler icin 1155 soket ekran kartsiz anakart ne var
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Wolf
Simdi beyler ben ivy bridge e gececegim ve kafam corba oldu simdi ivy ler z77 ler destekliyor ama onlarda onboard grafik karti var... peki bu z77 in grafik karti olmayani yok mu veya ivy ler icin 1155 soket ekran kartsiz anakart ne var
Z77 ve Z68 de onboard grafik kartı yoktur. Grafik çipi işlemciye entegredir yani hem işlemci hem ekran kartı işlemcide
Ivy bridge serisinde birkaç modelin grafik çipi olmadan satışa sürüleceği haberi yapılmıştı. O işlemcileri beklemek isteyebilirsiniz illa ki grafik çipsiz olsun derseniz, fakat onların da farklı bir fabrikasyon sürecinden geçeceğini sanmıyorum aynı işlemci modelinin grafik çipinin donanımsal olarak kapatılmasıyla yapılacaklardır muhtemelen o yüzden işlemci içerisindeki grafik çipini dert etmeyin kapatılabiliyor
Soyle ben hala amd kullaniyordum ve oc yaparken eskiden ustune grafik chipseti olan anakartlar olmayanina gore daha az oc olur diye birsey vardi o yuzden ben eski kafa ile dusunuyorum :D ne sandy ne de ivy ile pek alakam yok acikcasi :)
Clarkdale ile yerleşim sürecine girdi bu olay ve Sandy Bridge ile çıkış yaptı. Çok kullanan yok fakat Virtu özelliği sayesinde masaüstündeyken harici ekran kartını kapatıp işlemcinin grafik çipini kullanarak güç tasarrufu yapabiliyorsunuz.
Hatta son ivy bridgeler ile gelecek olan HD4000 çipi ile ilgili iddialı şeyler söylüyordu Intel.
Bu çipler overclocka etki etmiyor emin olun o konuda bir sıkıntı yok
evet o zaman msi z77 g43 olabilir fiyat olarak tabi yeni kartlar cikmaz ise
quote:
Orijinalden alıntı: MyCoDeR
Hemen hemen aynı chipsetler tek farkı yeni nesil ıvy bridge'ler için performans chipseti.
ben pazar günü i7-3770k ile asus maximus iv extreme-z aldin (z68 chipset) hat mı ettim ? ama vatan bilgisayarda daha iyi anakart yok gibi bi bakarmısın daha iyi bir anakart varsa xpu overclock yapıcam 4.5-5ghz ona göre değiştirim. ve ilerde ben gtx780 almak istiyorum çıkınca sorun olur mu z68 veya z77 ile ??
quote:
Orijinalden alıntı: _G_K_N_
Z68(G3 rev.) ile z77 anakart arsında tek fark 7 serisinde doğal usb 3.0 portu bulunması ve direk ivy bridge destekli olmaz bunu fark olarak saymıyorum çünkü z68'ler de bios update ile ivy destekliyor
i7-3770k ve asus maximus iv extreme-z (z68) aldım pazar günü hata mı ettim ? ve değiştirebiirim çünkü ordaki arkadaşlar yalnış yönlendirdi eğer öyle ise ayrıcı değiştirip vatan bilgisayardan hangi ürünü alim ? birde şuan zotac amp gtx570 kullaniyorum ancak ilerde gtx780 veya gtx790 çıkınca ona geçicem bu sıkıntı yaratabilir mi ? yani ozaman z77 alsam daha işi sağlama almiş mi olurum ?
quote:
Orijinalden alıntı: YigitColak
quote:
i7-3770k ve asus maximus iv extreme-z (z68) aldım pazar günü hata mı ettim ? ve değiştirebiirim çünkü ordaki arkadaşlar yalnış yönlendirdi eğer öyle ise ayrıcı değiştirip vatan bilgisayardan hangi ürünü alim ? birde şuan zotac amp gtx570 kullaniyorum ancak ilerde gtx780 veya gtx790 çıkınca ona geçicem bu sıkıntı yaratabilir mi ? yani ozaman z77 alsam daha işi sağlama almiş mi olurum ?
arkadaşım diğer açtığın konuda da yazdım.Madem yeni anakart alıyorsun z77 chipsetli olsun. Ben sana asus p8z77-v pro öneriyorum. Hem de o aldığın z68 kartdan daha ucuz.
quote:
Orijinalden alıntı: aykutx
quote:
quote:
arkadaşım diğer açtığın konuda da yazdım.Madem yeni anakart alıyorsun z77 chipsetli olsun. Ben sana asus p8z77-v pro öneriyorum. Hem de o aldığın z68 kartdan daha ucuz.
tama saol ben sadece başka kişilerin önerileride olsun istedim ondan yazdım. tamam z77 alıcam
quote:
quote:
quote:
quote:
tama saol ben sadece başka kişilerin önerileride olsun istedim ondan yazdım. tamam z77 alıcam
asus p8z77 v pro yeterince iyi bende onu alıcam yada z77 sabertooth var bunlar üzmez seni z68 almamana sevindim
quote:
Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
quote:
quote:
quote:
quote:
asus p8z77 v pro yeterince iyi bende onu alıcam yada z77 sabertooth var bunlar üzmez seni z68 almamana sevindim
yarın alıcam kardeşim hangisi overclock için daha iyi ?? sabertooth daha az isinir onu mu alım ?? kısaca sana kalmış bu iki anakartın fiyatlarına bakma fiyat sıkıntı değil
quote:
yarın alıcam kardeşim hangisi overclock için daha iyi ?? sabertooth daha az isinir onu mu alım ?? kısaca sana kalmış bu iki anakartın fiyatlarına bakma fiyat sıkıntı değil