Şimdi Ara

i5-6500 sistem pc ve oyunlarda donma sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6 ay önce toplamış olduğum oyun bilgisayarı artık format atmama ve sürücüleri güncel tutmama hatta ekran kartını silip tekrar yüklememe rağmen kasmaya başladı.Bilgisayar çoğu zaman aniden kasmaya başlıyor ve sonra düzeliyor ama daha çok oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum.250 FPS aldığım CS:GO'da çoğu zaman 50 ye düşüyor sonra tekrar düzeliyor bu hep tekrarlıyor. Diğer oyunlar da aynı şekilde bu sorunu yaşıyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran Kartı : Nvidia GeForce GTX 970 Strix 4 GB.

Sistem Bilgileri:

Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 10586) (10586.th2_release.160906-1759)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: MSI
    System Model: MS-7978
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8152MB RAM
    Page File: 2243MB used, 7828MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: 12
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    Miracast: Available, with HDCP
    Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
    DxDiag Version: 10.00.10586.0000 64bit Unicode

• Yazılımsal değil donanımsal bir arıza gibi duruyor , çünkü tüm yöntemleri denemişsiniz buna formatta dahil . Bence bundan sonra hangi parçada arıza var şeklinde yardım istemeniz size daha çok yardımcı olabilir , tabi bu benim şahsi görüşüm , sıkıntı farkı bir şey olabilir . Eğer ki arıza ,parçalardan birinde ise bu deneme yanılma yöntemi ile tespit edilebilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 3 Kasım 2016; 23:36:42 >
  • BIOS ve Windows ortamında güç ayarlarını kontrol ettiniz mi?
    Ağınızda hangi cihazlar var?
    Akıllı TV, NAS sunucu, telefon vs ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

BIOS ve Windows ortamında güç ayarlarını kontrol ettiniz mi?
    Ağınızda hangi cihazlar var?
    Akıllı TV, NAS sunucu, telefon vs ?

Merhaba,

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Konuya gelir isek BIOS ayarları gibi olaylardan hiç anlamıyorum maalesef.Üniversitenin erkek yurdunda kalıyorum kablolu bağlantı kullanıyorum.Bilgisayarıma girince 3-4 tane kişinin ağlarını görebiliyorum.

Sorunumu tam olarak açmak gerekir ise;

1-Bilgisayarı kapatıp uzun bir süre sonra açınca her şey çok hızlı eskisi gibi devam ediyor ama bir süre sonra bilgisayar tamamen donmaya,kasmaya başlıyor.Oyunlarda 300 FPS alır iken 30 fpsye düşüyor.Görev Yöneticisini açınca CPU ve Bellek gibi kısımların çok kullanılmadığını görüyorum.Sorun bazen düzeliyor kendi kendiliğine fakat tam düzeldi derken tekrar oluyor.

2- 1 TB'lık WD marka harici hard disk kullanıyorum bayağı eski bir alet.Arkasında HDMI girişi olan kumandalı bir cihaz hatta.Yedek dosyalarımı ona atıyorum ama oyunları bilgisayarın kendi harddiskinden çalıştırıyorum.Acaba virüs olma ihtimali var mıdır harici hard diskte?

3- Çok fazla virüs taraması yapmama ve temiz format atmama rağmen sorun devam ediyor.

4 - Ekran kartını silip tekrar yüklemem etki etmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.