Şimdi Ara

İ5 6600k mı i7 6700 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,sistem topluyorum 2 seçenek arasında kaldım i5 6600k alırsam birde soğutucu alacağım i7 6700(K Sız) alırsam stock fan çıkacak 2 seçenek hemen hemen aynı fiyata gelecek sizce hangisi daha mantıklı?

• Bence i7 6700 daha mantıklı.
  • kesinlikle gözün kapali i7 al !! diger bilesenleri anakartinizi ve kullanim amacinizi da yazar misiniz? Ben i7 diye atladim ama basima son iki gün biseyler geldi onun icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xender_Cage -- 9 Kasım 2016; 21:34:13 >
  • Aşağı yukari böyle olacak:
     İ5 6600k mı i7 6700 mü
  • o.c yapmayacapın için z170 çipli anakart almana gerek yok. b150 serisinden uygun bir anakart yeter.
    i7 6700 tabiki en mantıklı seçim olur. çünkü bakınız şuan bf1 oyunu işlemci çekirdeklerine yüklenen bir oyun. bf1 oyunu bu i7 6700 ile çok rahat sıkıntısız oynanır.
  • emrekokk E kullanıcısına yanıt
    rx 480 icin bir sey diyemeyecegim ama diger bilesenler gayet güzel

edit: z serisine ihtiyac yok anakartta islemciniz k serisi degil ayni kartin b serisine bakin daha ucuza gelicektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xender_Cage -- 9 Kasım 2016; 22:11:14 >
  • Bende z serisinde kararsız kalmıştım zaten, diğer serilerde ram hızı 2133mhz de kısıtlı. Bu sınır sıkıntısız kaldırılabiliyor mu ? Fikirler için teşekkürler bu arada
  • Hocam rx 480 konusunda bende kesin kararlı değilim ama 1060 ve gsync daha pahalı bu yüzden şuan rx 480 kullanacak gibiyim. Asususun 1070 turbo modeli 1650 gibi bi fiyata sahip üstüne biraz ekleyip onu kullanmayida seçenek olarak tutuyorum. Bilginiz var mı nasıldır asus turbo 1070 ?
    eger öyle bir sansin varsa tabikide 1070 i tercih et derim. Asus turbo okuduklarima göre özel tasarim kartlardan farki sadece biraz daha sesli ve sicak calismasi saat hizlari ve diger teknik özelliklerde hicbir fark olusturmaz size performans olarak. Fps olarakta digerlerinden bir farki olmayacaktir.
  • geriye kalan tek sey mönitör böyle bir sistem icin o monitör birazcik kötü kalicak.. 144hz mönitör olsaydi cok daha iyi olurdu
  • Anakarti b150 ya da h170 chipsetli bir ankartla değiştirip ondan artan parayla monitörü viewsonic vx2457 ile değiştirin freesync desteği var rx480 ile güzel bir uyumu olur
  • Ayrıca psu 700w gereksiz 500-550w yeterli
  • 144hz bi monitör bende çok isterim ama bütçe yetersiz malesef, 700w güç kaynaginida ilerde crossfire yaparsam diye öyle seçtim bencede 700 tek kart için fazla. Sizce anakart için H serisi mi B serisi mi seçmeliyim? Ve asus mu msi mi diyede soramadan edemedim
  • Monitör hariç bir fiyat söyleyin. Ona göre toplamaya çalışayım. Ayrıyetten z chipsetli anakartlarda BLCK modlarını yükleyince K ibaresiz işlemcileri overclock edebiliyorsunuz forumda konu var. B chipsetli bir anakart almayın.
  • orcun12122 O kullanıcısına yanıt
    4000 tl diyebilirim
    Edit: seçilen bileşenlere göre +-200tl olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekokk -- 10 Kasım 2016; 0:32:14 >
  • Beğenmediğiniz bir kısım var ise söyleyin veya da ben overclock yapmayı bios mod yüklemeyi beceremem derseniz ona göre bir düzenlemede yapabilirim.

http://i.hizliresim.com/2jLPz0.png İ5 6600k mı i7 6700 mü

• B serisi anakartla Z serisi anakartın OC dışında ne farkının olduğunu hala anlamadım, bilgisayarı almayı düşündüğüm yer b150 Bazooka yeterli olur dedi kafam karıştı.
    oc yapılmayacaksa yani K serisi bir işlemci almayacaksanız Z yongalı bir anakart almanıza gerek yok. B serisi alabilirsiniz.

yalnız B serisinde de Z yongasındaki bazı özellikler yoktur. mesela en yüksek 2133 mhz ram desteği vardır. ayrıca bir çok alt modelinde ki bazooka da ne yazık ki bu gruba dail oluyor m.2 slot ve desteği yoktur. (gigabyte in bir modelinde var sanırım) ben anlamam m.2 derseniz sorun yok tabii.
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Hocam, 2133 mhz de kısıtlı kalması sence büyük bir eksiklik mi?
    açıkçası normal kullanımda hissedilir bir fark olmaz, ama piyasada pek 2133 kolay bulunmuyor. ve fiyatları neredeyse üst mhz değerli ram ler ile aynı oluyor. insan acaba bunu alacağıma diğerini mi alsaydım diyebiliyor bazen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.