Şimdi Ara

i5 750'li sistem topladım, bir bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar windows tabanlı programlar (Photoshop, Premiere, Flash, Dreamweaver), film izlemek ve müzik dinlemek için kullanılacak. Oyun oynanmayacak.

Anakart: Asus P7P55D PRO P55 Express Chipset DDR3 2133 Gigabite Lan+S+R 1156 352 hizlial.com
    İşlemci: İntel Core i5 750 393 gigatek.com.tr
    Kasa: XIGMATEK CPC-T90DB-T51 UTGARD ORJ. W500W PC KASA 250 pcdepo.com
    Ekran Kartı: ZOTAC GTS250 ECO 1 GB DDR3 256 BİT PCI-EX DVI 247 gold.com.tr
    Hard Disk: SAMSUNG HD502IJ Spinpoint F1 500GB 7200Rpm SATA2 16MB HDD 90 sanalmarketim.com
    Ram: TEAM Elite 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM (Soğutuculu) CL9 112 exa.com.tr
    Dvd-R: PIONEER DVR-S18LBK 22X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH 51 vatanbilgisayar.com
    Monitör: AOC E2236SWA 21.5" LED MM Monitör Siyah 5ms USB 292 exa.com.tr

Toplam: 1787 TL.

Param oldukça 2GB daha ram, Raid için bir harddisk daha, işlemci soğutucusu, kaliteli bir mouse ve hoparlörler alacağım. Yani uzun süre diğer parçaları upgrade etmeden beni götürsün istiyorum.

1. Sistemde herhangi bir uyumsuzluk var mı?
    2. İçinde kaliteli bir ses kartı olan, ilerde SLI ve Raid yapılabilecek daha ucuz bir anakart var mı? (Biraz bütçeyi aştım da)
    3. 500W PSU yeter mi?
    4. HD film izlemek ve ps gibi programların akıcı çalışmasını isitiyorum. Bu ekran kartı yeterli olur mu? İlerde bir tane daha alıp SLI yapılabilir mi? 2. el GTX260 almak daha mı mantıklı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizAxL -- 15 Haziran 2010; 2:40:50 >

• Sistemde her hangi bir uyuşmazlık yok. Kısa zamanda RAM'leri 4GB'a çıkarmaya bak.

Anakart olarak Gigabyte'a bak istersen. Ama seçtiğin güzel.

Film izlemede çok daha dandik şeylerle rahatça izleyebilirsin, diğer programları çalıştırmak için de uygun yine.

500W PSU sanırım yeterli olur.
  • Oyun oynanmayacaksa GTS250 gereksiz boşuna 250 lira vermeyin. Aklınızda i5 750 olabilir birşey diyemem ama GTS 250 gerçekten oyun oynanmayacaksa çok gereksiz bir kart. 100-150 lira arasında daha ucuz kartlara bakabilirsiniz. Çünkü PS gibi programlarda çok ucuz kartlar dahi hızlandırma sağlayabiliyor.

İsterseniz hiç ekran kartı almayan Buyrun bu anakart hem fiyat olarak çok daha uygun hemde Onboard ekran akrtı var oyun oynamayan biri aradaki farkı hissedemez.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p7h55-v-p7h55-v-soket-1156-intel-h55-ddr3-2133mhz-%28oc%29-vga&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44974

Film izlerken de Splash isimli oynatıcıyı kullanırsanız GPU üzerinden hızlandırma sağlıyor. Hesapladım ekran kartı almayıp anakartı da bunu alırsanız 382 lira daha az ödersiniz. Yanına bir 2gb ram daha eklersiniz rahatça.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Oyun oynanmayacaksa GTS250 gereksiz boşuna 250 lira vermeyin. Aklınızda i5 750 olabilir birşey diyemem ama GTS 250 gerçekten oyun oynanmayacaksa çok gereksiz bir kart. 100-150 lira arasında daha ucuz kartlara bakabilirsiniz. Çünkü PS gibi programlarda çok ucuz kartlar dahi hızlandırma sağlayabiliyor.

İsterseniz hiç ekran kartı almayan Buyrun bu anakart hem fiyat olarak çok daha uygun hemde Onboard ekran akrtı var oyun oynamayan biri aradaki farkı hissedemez.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p7h55-v-p7h55-v-soket-1156-intel-h55-ddr3-2133mhz-%28oc%29-vga&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44974

Film izlerken de Splash isimli oynatıcıyı kullanırsanız GPU üzerinden hızlandırma sağlıyor. Hesapladım ekran kartı almayıp anakartı da bunu alırsanız 382 lira daha az ödersiniz. Yanına bir 2gb ram daha eklersiniz rahatça.

Doğru söze nedenir,oyun oynamayacaksanız bencede okadar pahalı ekran kartına ihtıyacınız yok

• 1. si parçaların hepsini tek yerden al sonra sorun yaşayınca uğraşma aldığın yer uğraşsın, yoksa 3-5 TL ucuz diye farklı yerlerden alırsan çok başın ağrır.

CPU INTEL i5 750 2.66 GHz Quad Core Socket 1156 8MB 209 $ ( 332,10 TL)
    ANAKART GIGABYTE P55A-UD3R, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX, USB 3.0 175 $ ( 278,08 TL)
    BELLEK - RAM A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL8 145 $ ( 230,41 TL)
    HDD WESTERN DIGITAL 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black 69 $ ( 109,64 TL)
    EKRAN KARTI ZOTAC GT 240 DDR3, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR2, 128 bit, 550/1580 109 $ ( 173,20 TL)
    MONİTÖR AOC F22S+ 21.5'' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 MS, Full HD 159 $ ( 252,65 TL)
    KASA AKASA Genesis 450W Mid-Tower Kasa (Siyah) 88 $ ( 139,83 TL)
    DVD WR - BLUE RAY SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 23 $ ( 36,55 TL)

toplam: 1830 TL

http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

• Öncelikle yorum yazan herkese teşekkürler...

quote:

Oyun oynanmayacaksa GTS250 gereksiz boşuna 250 lira vermeyin. Aklınızda i5 750 olabilir birşey diyemem ama GTS 250 gerçekten oyun oynanmayacaksa çok gereksiz bir kart. 100-150 lira arasında daha ucuz kartlara bakabilirsiniz. Çünkü PS gibi programlarda çok ucuz kartlar dahi hızlandırma sağlayabiliyor.

Önerdiğiniz onboard ekran kartlı anakart ilgimi çekti. Maalesef Raid desteği yok sanırım ama parada bu kadar tasarruf sağlıcaksa raid'i gözden çıkarıcam. Peki üstündeki ekran kartıyla premiere, sony vegas gibi film montaj programlarında sorunsuz ve hızlı çalışabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: DenizAxL

Öncelikle yorum yazan herkese teşekkürler...

quote:

Önerdiğiniz onboard ekran kartlı anakart ilgimi çekti. Maalesef Raid desteği yok sanırım ama parada bu kadar tasarruf sağlıcaksa raid'i gözden çıkarıcam. Peki üstündeki ekran kartıyla premiere, sony vegas gibi film montaj programlarında sorunsuz ve hızlı çalışabilir miyim?

Önemli olan sizin yazılımlarınızın neleri desteklediği. Mesela OpenGL ile hızlandırma yapılabiliyorsa evet, ama OpenCL gerekiyorsa hayır. Ben Intel onboard ile CS4 lerin donanımsal hızlandırma yapabildiğini biliyorum mesela. IGP nin tam olarak ne olduğu yazılmamış ama büyük ihtimal GMA4500 dür. Bu kartlardan yada çiplerden diyelim tam anlamıyla akıcı performans beklemek doğru olmaz. Ama oyun oynamayan birisi bilgisayarın yalnız Onboard bir çip ile çalıştığını bile fark edemez.

• h55 ve h57 anakartlarda onboard ekran kartı yoktur..
    bazı işlemcilerin içinde grafik yongası vardır..h55 ve h57 anakartlar bu grafik yongasını kullanabilmek için
    görüntü çıkışları barındırır.. ama i5 750 işlemcisinde grafik yongası yoktur..
    h55 anakart+i5 750 alırsanız harici ekran kartı almak zorundasınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

h55 ve h57 anakartlarda onboard ekran kartı yoktur..
    bazı işlemcilerin içinde grafik yongası vardır..h55 ve h57 anakartlar bu grafik yongasını kullanabilmek için
    görüntü çıkışları barındırır.. ama i5 750 işlemcisinde grafik yongası yoktur..
    h55 anakart+i5 750 alırsanız harici ekran kartı almak zorundasınız..

Bakın bende bunu bilmiyordum yeni öğrendim. Yani anakartta Onboard olmadığını.
  • 32nm olan Intel işlemcilerde entegre grafik işlemcisi var 733MHZ hızına sahip.

H55/57 gibi çipsetler de vga çıkışından görüntüyü veriyor.
  • katılıyorum benim bildiğim i5 750 entegre grafik yongalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: o0SonTR0o

katılıyorum benim bildiğim i5 750 entegre grafik yongalı

neye katılıyorsun?

i5 750 45nm üretimdir..entegre grafik yongası yoktur..
    zaten aksini iddia eden de yok
    32nm i5 lerde entegre grafik yongası vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 17 Haziran 2010; 22:42:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.