Şimdi Ara

İ5 7600K Yükte iken kaç derecede çalışması sağlıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba donanım ailesi benim cevap alamadığım soru konu başlığında da belirttiğim gibi

intel i5 7600k (kaby lake) işlemcim var kış aylarında yükte iken ortalama 55 60 derecelerde oyun oynarken şu sıralar havaların ısınması ile birlikte yükte 66 72 79 derecelerde çalışıyor.

bu sıcaklıklar normal midir? yoksa bi çözüm bulmam şartmı? cevaplarını bekliyorum. İ5 7600K Yükte iken kaç derecede çalışması sağlıklı?

• 30 dakika prime95 small fft yap sıcaklıkları koy o zaman yorum yapalım çünkü gerçek max sıcaklık ancak bu şekilde ortaya çıkar.

Gerçi şu haliyle bile çok fazla ki daha sıradan bir %100 yüke bile sokmamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Mayıs 2018; 15:17:48 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ekran alıntısını alırken aşağıda Farcry 5 çalışıyordu. mesela bu yorumu yaparken 37 derecede sadece chrome açık ve dediğiniz programı uyguladım sabit 65 dereceden %100 yükte değişmedi
  • medzedir kullanıcısına yanıt
    Small fft testini başlat en az 15 dakika geçsin yanınada hwmonitor aç cpu templeri gösterirsen yardımcı olurum.

Çünkü şu yazdıkların mantıklı değil, farcy5'de işlemcinin daha fazla ısınmasının herhangi bir imkanı yok.
    Dediklerinizi Yaptım çıkan sonuç Ekran alıntısında görüldüğü gibi çok fazla :/
    İ5 7600K Yükte iken kaç derecede çalışması sağlıklı?
  • CPU soğutusunu, kasa airflowunu, oda sıcaklığını belirtmelisin, bunları belirtmeden sıcaklık fazla veya az diye yorum yapmak doğru olmaz.
    haklısınız. Darkfreezer x94 marka soğutucu kullanıyorum odada sadece cam açık ort 20 derecelerde kasamda 4 fan mevcut 1 adet ustte 2 adet soğutucuda 1 adette arkada
  • Soğutucu kötü ona rağmen ortalama 20 derece odada bu sıcaklıklar çok fazla, hiçbir oyunda 70'i geçmemeli.

Kasa kapağını çıkar öyle kullan çünkü kasa kapağı çıkınca kasa airflowunun bir önemi kalmaz bu şekilde bir dene sıcaklıklarda bir düşüş olacak mı belki kasa airflowu yanlıştır bu sebep oluyordur.

CPU'nun minimum vcore değerini bularak sıcaklığı düşürebilirsin.

Testleri oyunlarda yap çünkü ekran kartından çıkan ısı kasa içini ısıtıyorda olabilir. CPU stres testlerinde gpuya yük binmez.
    yan kapağı açınca baya bi etki etti düzeldi ve termal macunu yeniledim şuan oyunlarda maks 72 gördü ortalama 68 67 lerde takılıyor ve akasa venom a20 siparişi verdim sanırım bu sorunumu ortadan kaldıracaktır :) yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.