Şimdi Ara

İ5 8250u mx150 vs i7 8550u mx150?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır düzgün bir laptop arıyorum . Butcem Max 4000tl . Ürünlere ssd ve ram takviyesi kendim yapabilirim ileride . Sizce hangi cihaz mantıklı?

1) acer-a515-51g-51ry

4gb ram
    2gb mx150
    1tb
    İ5 8250u

2979tl

2. Lenovo IdeaPad 330-15ikb

8gb ram
    2gb mx150
    1tb
    İ5 8250u

3599tl

3) Lenovo IdeaPad 330

İ7 8550u
    8gb ram
    2gb Mx150
    1tb

3996tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi amaçla kullanacaksınız hocam?
  • Persheid1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam önceliğimiz nette sörf, YouTube ve dizi film falan. Diğer yandan da arada oyun oynayalım. Günümüz oyunlarını(GTA 5, pubg vs.) orta seviye acabilirse bizim için yeter de artar. Bu pclerdeki Özellikler birbirine çok yakın. Pişman olmak istemiyoruz. Uzun süre rahat kullanalım.

• Bende hemen hemen aynı durumda idim aceri 2890 liraya aldım 258 liraya evo 860 aldım 170 lira da ram alsam 3320 liraya geliyor hem diğerlerinden ucuz fiyata geldi hem de direk ssd li olarak kullanıcam.
    Ayrıca acer harici attığınız iki modelde hd acer ise fhd bunu da göz önünde bulundurun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judoo -- 20 Şubat 2019; 14:26:50 >
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Hocam Lenovo i7 olan full HD diğeri HD görünüyor. Sizin Acer bu aynı model miydi? Ürünü şu an kullanıyor musunuz yoksa yeni mi sipariş ettiniz. Malzeme kalitesi nasıl? Performans ısınma sorunu falan var mı? Uzun ömürlü olsun istiyoruz.(teknoloji ne getirir bilemeyiz ama elimizde eski bir Lenovo var neredeyse 10 yıldır kullanıyoruz) Sonradan 3 kuruş fazla vermedik diye pişman olmayalım diye.

• mskc M kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi elime geçti inceleyip yazarım size.

Tamamdır hocam haber bekliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 1660ti / i5 11400F Sistem
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ekranı açtığımda sol üstte yeşil renkte piksel vardı ölü piksel zannedip korktum meğersem sıkışmış pikselmis üzerine basınca kayboldu anca kurdum bilgisayarı.
    Laptobun arkası gümüş renk ve baya şık duruyor ön taraf sanırım plastik ama kaliteli bir plastik kötü tarafı ise parmak izi bırakıyor.
    Laptoba ram ve SSD alacaksaniz alın yoksa bu haliyle baya yavaş gelebilir.
    Ekran canlılığı ise bana göre güzel tn panel olsa da renkler güzel geldi bana.
    Touchpad kullanmam normalde ama kurulum yaparken kullanayim dedim pek hoşuma gitmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judoo -- 20 Şubat 2019; 17:18:38 >
    Hocam iki çeşit mx150 varmış bu cihazda ki hangisi? Yüksek olan mi düşük olan mi? Gelen içeriği foto olarak atabilir misiniz? (şarj aleti falan kaliteli mi?) . Bir de cihaz hiç ram ssd eklemeden nette sörf , YouTube , film/dizi falan insanı sıkar mi?( Ssd ve ram eklemesi servis dışında garantisiz bırakıyor ise biraz erteleyebiliriz.) . Öğrenci oldugumuz için önceliğimiz ders çalışma/ ofis uygulamaları olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mskc -- 20 Şubat 2019; 17:23:19 >
    Hocam şarj aleti ve laptop geldi.Yani sörf için bile olsa SSD ve ram bence şart mx150 2 GB olan versiyonu bu.
    Birde ilginç olan şey açıklamada 2133mhz yazan ram cpu Z de 2400 MHz çıktı.
    Son olarak ram ve SSD eklemek bence garanti dışi bırakmaz çünkü ikisi içinde özel bölme yapmışlar ve güvenlik etiketi yok yani takip çıkarsak vida izi hariç anlaşılmaz.

Hocam mx150 ram olarak farklı bir versiyonu var. Ama onu genelde belirtiyorlar. Belirtilmeyen mx150 gücü düşürülmüş versiyonu var. Device ID: 10DE 1D10 ise normal versiyon, 10DE 1D12 ise düşük versiyon... Benimde öğrenmek istediğim bu

https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/98485/Dikkat-Nvidia-GeForce-MX150-daha-dusuk-bir-versiyona-daha-sahip98485_0.jpg

D10 hocam

Teşekkürler hocam. Biraz kurcaladiniz cihaz isiniyor mu?

Hocam oyun vs oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama oyunlarda ısınır gibi duruyor.SSD takınca bilgisayar kendine geldi ssd şart ve tabi ram de takmak lazım.
    Hocam normal işlemlerde isinmasin da . Oyunlarda isinmayan bilgisayar olması için çok iyi bir soğutma sistemi lazım. O da anca oyun pclerinde olur . Şu an genel izlenimde oneriyorsunuz yani?

Yani bence f/p hala ssd takınca 7-8 saniye açılış hızına ulaştım günlük işlerdede çok çok ufak ısınma var hissetmesiniz bile ama touchpad kullanan biriyseniz touchpad memnun etmeyebilir sizi.
    Hocam sizin çok vaktinizi aldım. Kusuruma bakmayin. Son soru olarak hangi site ve mağazadan aldınız?(sağlam gelmesi açısından bir sorun oldu mu?) Full HD görüntü de sorun var mı?

Hocam teknorya gg den aldım visa kartı indirimi ile 2890 a geldi.Satici naylon pitpita sarmıştı kutuyu kutunun içinde de sağlı sollu karton destek vardı.
    Her şey iyi hoş aslında ama dediğim gibi ilk başta sıkışmış pixeli ölü piksel zannedince bu firmayı aradım.Dedim böyle böyle servise yolladiniz mı dedi kardeşim daha sıfır kurulum bile yapmadım ben istesem cayma hakkından yararlanır yine iade ederim diyince isim soyisim aldılar benim.Ya PC ne kadar sorunsuz gelse de satıcının bu tavrını beğenmedim.

Şu an bu üründe tekel gibiler :/ umarım sorun yaşamanız. Garanti bonus kampanyalarıyla bizde biraz indirimli alabiliriz sanırım. Burada vakit harcayıp her sorduğum soruya sıkılmadan cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Çok yardımcı oldunuz

• gittigidiyordaki teshır urun demıs...alan arkadaslar urun nasıl? celıskıde kaldım..acılmamıs sıfır bır yandan teshır yazıyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.