Şimdi Ara

i5 8400 için sıcaklık değerleri ve soğucu tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DocZ

krizden 1 hafta önce 1334 liraya aldım. 8400 ile arasında 150 lira kadar fark vardı o zaman. Ertesi gün başka şubelerinden getirtebilirlermiş ama hesapladım benim gidiş-dönüş yol parası neredeyse o kadar tutuyor. En son 8500 almaya karar verdim. SSD zaten var hocam. Eski bilgisayar aniden bozulunca bunu toplamam biraz aceleye geldi. Başka şubelere gitme veya internetten alma şansım da yoktu. Yoksa dediğiniz gibi fiyat farkına değmez. Eski bilgisayarın neyse ki kriz öncesi bozulacağı tutmuş
    iyi fiyat hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: start_system

kaliteli ve ucuz

aerocool
    yorumlarda stok fandan hallice demişler hocam siz ne dersiniz bu arada bayramda kargo şirketleri çalışıyor mu
  • işlemci soğumuyor ..
  • İnventus bile o işlemci için iyi bir soğutucu kullanın demiş. 6 çekirdekli işlemciyi kıytırık stok fanla soğutmak zor.

90 TL 2 ısı borulu 92 mm fana vereceğinize 2. el kaliteli 3-4 ısı borulu 120 mm fanlı bir soğutucu alınız.

Coolermaster Hyper T4 (100 TL)
    Xigmatek Gaia II (100 TL)
    Coolermaster Hyper 212 (110 TL)

Coolermaster'lar bakılabilir.

• İntelmi var derdin var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamer777

termal macun yeniledim daha beter oldu. Derhal gidip soğutucu alacağım bu ne böyle!
    Hocam sana yol gösteriyoruz ama pek iplediğin yok sanırım. Dediğim hız ve voltaj ayarlarını yapsan sorunun düzelecekti zaten. Neyse keyfin bilir. Herkes işin ustası olmuş zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Hocam sana yol gösteriyoruz ama pek iplediğin yok sanırım. Dediğim hız ve voltaj ayarlarını yapsan sorunun düzelecekti zaten. Neyse keyfin bilir. Herkes işin ustası olmuş zaten.

Alıntıları Göster
    zaten dediğinizi yaptım hocam düzelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

İnventus bile o işlemci için iyi bir soğutucu kullanın demiş. 6 çekirdekli işlemciyi kıytırık stok fanla soğutmak zor.

90 TL 2 ısı borulu 92 mm fana vereceğinize 2. el kaliteli 3-4 ısı borulu 120 mm fanlı bir soğutucu alınız.

Coolermaster Hyper T4 (100 TL)
    Coolermaster Hyper 212 (110 TL)

Coolermaster'lar bakılabilir.
    teşekkür ederim

• quote:

zaten dediğinizi yaptım hocam düzelmedi

Alıntıları Göster
    Düzelmemesine imkan yok 1.05V 3.8 sabitte stock fan ile 65-70'i geçiyorsa işlemcide sıkıntı var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Düzelmemesine imkan yok 1.05V 3.8 sabitte stock fan ile 65-70'i geçiyorsa işlemcide sıkıntı var demektir.

Alıntıları Göster
    ben de anlamadım hocam valla en son buna karar kıldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-t4-7751155115613662011-am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html#genel-bakis

kullandığım kasa bu :http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-wampspec-01-80plus-550w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html

sorun olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer777 -- 20 Ağustos 2018; 1:39:7 >

• hocam değerin işlemci sıcaklığı olduğundan emin misiniz? Bazen sensör programları yanlış gösterebiliyor. Özellikle programın eski bir sürümünü kullanıyorsanız böyle sorunlar oluyor. İşlemci ve anakart yeni olduğu için bu programların son sürümlerini indirip o şekilde bir bakın derim. Daha da iyisi anakartın kendi yazılımını indirip onunla bakın (Gigabyte System Information Viewer / Smart Fan 5).

Sizin kasanız için maks. fan yüksekliği 150mm diye yazıyor ama T4'ün yüksekliği 152.3 mm diye belirtilmiş. Pek kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kasanızın yanı cam olduğu için alüminyum gibi esneme şansı da yok. Benim kullandığım kasa için 155mm soğutucu yüksekliği diye belirtilmiş ama hyper 212 evo yüksekliği 159mm olmasına rağmen girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 20 Ağustos 2018; 1:58:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DocZ

hocam değerin işlemci sıcaklığı olduğundan emin misiniz? Bazen sensör programları yanlış gösterebiliyor. Özellikle programın eski bir sürümünü kullanıyorsanız böyle sorunlar oluyor. İşlemci ve anakart yeni olduğu için bu programların son sürümlerini indirip o şekilde bir bakın derim. Daha da iyisi anakartın kendi yazılımını indirip onunla bakın (Gigabyte System Information Viewer / Smart Fan 5).

Sizin kasanız için maks. fan yüksekliği 150mm diye yazıyor ama T4'ün yüksekliği 152.3 mm diye belirtilmiş. Pek kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kasanızın yanı cam olduğu için alüminyum gibi esneme şansı da yok. Benim kullandığım kasa için 155mm soğutucu yüksekliği diye belirtilmiş ama hyper 212 evo yüksekliği 159mm olmasına rağmen girdi.
    Gerçekten ilginç hocam bizzat deneme fırsatımız olmadığı gibi bir de fabrika verileri ile gerçekler örtüşmüyor :) şimdilik vsync açarak oynuyorum 60fps kendini sabitlemeye çalıştığı için kaynakları az kullanıyor işlemci de 66-75 arası oyununa göre seyrediyor :)

Şuan tek sorun battlefield1 .. resmen işlenciye alev aldırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer777 -- 20 Ağustos 2018; 3:26:26 >

• i5 8400 de malesef stok fan yetersiz kalıyor.bende antalya nın sıcak havasında tam yükte 82-83 dereceleri görmüştüm.

be şu ürünü kullandım.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-coolerman-m-x6-cpu-sogutucu-598342033/detay/

stok fanda 15-20 derece arasında iyileşme sözkonusu. get ilanım var isterseniz alım yapabilirsiniz.
  • PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Bu sabah gittim vatandan cooler master hyper t4 soğutucu aldım ve bilgisayara uyguladım. Bf1 78 derece olan işlemci şuan 59-61 arası genelde 60 derece gayet serin

Çıkarılan sonuç :

İ5 8400 için stok fan YETERSİZDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer777 -- 20 Ağustos 2018; 12:37:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben turbo boostu kapattım ve işlemciyi 2.8 ghzde çalıştırıyorum, gtx 1060'ı tam potansiyeliyle beslemeye yetiyor, birçok oyunda fps farkı olmuyor pek

para biriktiriyorum soğutucu alana kadar böyle idare edeceğim sıcaklık 60 ı geçmiyor şimdilik

stock fanın yetersiz olduğuna ben de katılıyorum. en azından turbo boost için yetersiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 22 Ağustos 2018; 22:20:41 >
  • quote:

PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Bu sabah gittim vatandan cooler master hyper t4 soğutucu aldım ve bilgisayara uyguladım. Bf1 78 derece olan işlemci şuan 59-61 arası genelde 60 derece gayet serin

Çıkarılan sonuç :

İ5 8400 için stok fan YETERSİZDİR
    Sorunun cozuldugune sevindim. Umarim t4 gibi bir sogutucuya 240 lira vermemissinizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Sorunun cozuldugune sevindim. Umarim t4 gibi bir sogutucuya 240 lira vermemissinizdir.

Alıntıları Göster
    Maalesef 240 lira verdim.. daha ucuzu yoktu ve de araya bayram gireceği için aciliyet sebebiyle vatandan aldım :(

100 lira fazla vermek zorunda kaldım tek suçum Türkiyede yaşamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer777 -- 24 Ağustos 2018; 23:45:12 >
  • ben de aynı soğutucudan alıp bilgisayara kurdum sonuç harika oldu, stock soğutucuyla kullanmak cidden zulüm bence. ne olursa olsun, uzun vadede daha sıcak çalışan bir bileşenin ömrü illaki azalacaktır

ayrıca fanı çok az ses çıkarıyor, intel stock soğutucu 3000 rpm'de jet motoru gibi çalışıyordu ve o hızda 70de zor tutuyordu

gönül rahatlıgıyla turbo kullanabilirim artık ben de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 2 Eylül 2018; 13:12:27 >
  • AMD çok ısınıyor yeaaa intel mükemmel tek çekirdek süper abi yeaaaa
  • Ben Cooler Master Hyper 212X aldım. Bugün takma fırsatım oldu çok memnunum. i7 4790 80-85 derecede çalışıyordu oyunlarda şu an 55-60 dereceyi geçmiyor. Boşta da 38-40 derece arası çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.