Şimdi Ara

i5 8400 için sıcaklık değerleri ve soğucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i5 8400 yük altında 75 derecede oyun oynatıyor bazen 78e sıçrayıp geri 74-75 derece oluyor.

Stok fan ile kullanıyorum. Stok fandaki stok macun + işlemcinin üzerine cooler master high performance macun sürdüm ve öyle monte ettim.

Bu ısı değerleri normal midir yoksa gidip 500 lira da sıvı soğutma parası mı vermek zorundayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sıcaklık değeri hakkinda bi bilgim yok ama oc olmayan bir islemciye sivi sogutma almak cok gereksiz gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep14100

sıcaklık değeri hakkinda bi bilgim yok ama oc olmayan bir islemciye sivi sogutma almak cok gereksiz gibi
    Aynen oc olmuyor , önceden bende i5 4590 vardı stok fanla 65 dereceydi. i5 8400 75 derece.. 6 çekirdek olduğu için mi acaba

• turboyu 4.0ghzden azaltıyorsa soğutucu almalısın azaltmıyorsa gerek yok 75 çokda fazla sayılmaz

aida64 ile test edebilirsin 75dereceye çıkınca kaç ghz oluyor eğer aida64 turbo açmazsa prime95 ilede deneyebilirsin ısınınca turboyu kısıyor mu diye bi kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

turboyu 4.0ghzden azaltıyorsa soğutucu almalısın azaltmıyorsa gerek yok 75 çokda fazla sayılmaz

aida64 ile test edebilirsin 75dereceye çıkınca kaç ghz oluyor eğer aida64 turbo açmazsa prime95 ilede deneyebilirsin ısınınca turboyu kısıyor mu diye bi kontrol et
    Tamam deneyeyim , stok fan ile en iyi kaç derece alınır peki normal şartlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

turboyu 4.0ghzden azaltıyorsa soğutucu almalısın azaltmıyorsa gerek yok 75 çokda fazla sayılmaz

Denedim prime95 ile %100de 66 derece ve 3.79ghz ama oyunlarda öyle değil oyunlarda çok daha fazla ısınıyor ve 4.0ghz de çalışıyor

edit: şuan 72 dereceye dayandı ama 3.79 sabit .. soğukken de 3.79du sıcakken de anlamadım gitti. Boşta çalışırken 3.96ghz de çalışıyor gösteriyordu prime95i çalıştırdım 3.79 kilit

Edit2: 82 derece oldu ama hala 3.79

Edit3: 85 oldu oyunlarda bile bu kadar artmadı sıcaklık hiç testi kapattım. Ve neden 3.79 anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer777 -- 19 Ağustos 2018; 17:41:25 >
  • i5 8500 kullanıyorum hyper 212 evo ile 100% yük altında Mersin'de 50-55 derece arasında seyrediyor. Stock fanla 70-75 arası bence normal. prime95 smallffts testi ile 80-90 derece normal diyebilirim çünkü bu test işlemcileri zaten çok ısıtmasıyla biliniyor. Ne hesaplatıyorsa artık :)

eğer sadece tek çekirdeğe yüklenirseniz işlemci 4 ghz'e kadar oc yapıyor (3.96 görmenizin sebebi bu). 6 çekirdeği full kullanınca 3.8 ghz'e kadar kendini oc yapıyor. Dolayısıyla çoklu çekirdekte stres testi yaparken 3.8 ghz üzerini göremezsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısaca sıkıntı yok işlemci 3.8ghzden üstüne çıkmıyormuş bunu yeni öğrendim stok fanla devam edin...
  • Anakartın MSI ya da Z370 ise normal. Voltajı gereksiz fazla veriyorlar.

Bios ayarlarından voltajı 1.05 ya da 1.1 yapıp hızı 3.8'e sabitle, 8400'ü en verimli bu şekilde kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DocZ

i5 8500 kullanıyorum hyper 212 evo ile 100% yük altında Mersin'de 50-55 derece arasında seyrediyor. Stock fanla 70-75 arası bence normal. prime95 smallffts testi ile 80-90 derece normal diyebilirim çünkü bu test işlemcileri zaten çok ısıtmasıyla biliniyor. Ne hesaplatıyorsa artık :)

eğer sadece tek çekirdeğe yüklenirseniz işlemci 4 ghz'e kadar oc yapıyor (3.96 görmenizin sebebi bu). 6 çekirdeği full kullanınca 3.8 ghz'e kadar kendini oc yapıyor. Dolayısıyla çoklu çekirdekte stres testi yaparken 3.8 ghz üzerini göremezsiniz.
    Hocam ben de bahsettiğiniz soğutucuyu araştırdım sonuçlar gayet iyiymiş kutu içerisinden termal macun çıkıyor mu yoksa siz kendiniz termal macun mu sürdünüz

Bir diğer sorum ise i5 8500 çoklu çekirdekte kaç ghz oluyor

• Tüm çekirdekler 3.8ghz'de çalışıyor zaten 8400'de.

Tek çekirdekte 4.0ghz'de çalışıyor.

75 derece kabul edilebilir değil açıkçası gerçi yaz aylarındayız stok soğutucu o kadar etki edemez. Ama gidip de sıvı soğutma da almaya gerek yok. Kule tipi iyi bir hava soğutma alsan yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Anakartın MSI ya da Z370 ise normal. Voltajı gereksiz fazla veriyorlar.

Bios ayarlarından voltajı 1.05 ya da 1.1 yapıp hızı 3.8'e sabitle, 8400'ü en verimli bu şekilde kullanırsın.
    Hocam gtx 1070 kullanıyorum gigabyte gaming g1 model oc modunda 1923 mhz ye kadar çıkıyor işlemcinin gücüne ihtiyacım var anlayacağınız. O yüzden işlemciyi sınırlamak istemiyorum anakartım gigabyte b360m gaming 3.

Termal macun olarak stok fanda stok macun işlemcinin üzerinde ise cooler master high performance macun var bu iki farklı macun iletkenlik konusunda sorun mu oluşturdu acaba stok fandaki stok termal macunu bi kenara silip ikisine bir cooler master macun mu sürsem

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer777

Hocam gtx 1070 kullanıyorum gigabyte gaming g1 model oc modunda 1923 mhz ye kadar çıkıyor işlemcinin gücüne ihtiyacım var anlayacağınız. O yüzden işlemciyi sınırlamak istemiyorum anakartım gigabyte b360m gaming 3.

Termal macun olarak stok fanda stok macun işlemcinin üzerinde ise cooler master high performance macun var bu iki farklı macun iletkenlik konusunda sorun mu oluşturdu acaba stok fandaki stok termal macunu bi kenara silip ikisine bir cooler master macun mu sürsem

Alıntıları Göster
    İşlemciyi sınırlamak derken?

8400'ün 4Ghz çalıştığını sanıyorsan öyle bir şey yok. 6 çekirdek yüke girdiğinde işlemci tüm çekirdekleri 3.8Ghz'e çıkarıyor. Yani 3.8'e sabitleyerek aslında sürekli en iyi performansta kullanacaksın.

Macun üzerine macun sürme mantığını anlayamadım. Tümünü silip sadece elindeki CM macunu sık. Ve dediğim voltaj ayarını yapmayı unutma.

Edit: 1070-1080 GPU'ları bu işlemciye çerez geliyor. Ben 8400'den 8600K'ya geçtim FPS farkı yok denecek kadar az. Bir de elindeki ekran kartı OC'ye baya yatkın, günlük 2.1Ghz'de kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 19 Ağustos 2018; 18:42:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

İşlemciyi sınırlamak derken?

8400'ün 4Ghz çalıştığını sanıyorsan öyle bir şey yok. 6 çekirdek yüke girdiğinde işlemci tüm çekirdekleri 3.8Ghz'e çıkarıyor. Yani 3.8'e sabitleyerek aslında sürekli en iyi performansta kullanacaksın.

Macun üzerine macun sürme mantığını anlayamadım. Tümünü silip sadece elindeki CM macunu sık. Ve dediğim voltaj ayarını yapmayı unutma.

Edit: 1070-1080 GPU'ları bu işlemciye çerez geliyor. Ben 8400'den 8600K'ya geçtim FPS farkı yok denecek kadar az. Bir de elindeki ekran kartı OC'ye baya yatkın, günlük 2.1Ghz'de kullanabilirsin.

Alıntıları Göster
    İşte bişeyle bişeyi karınca daha iyi olur mantığına kurban gittik hocam

• gamer777 kullanıcısına yanıt
    Soğutucuyu 6 yıl önce 3. nesil işlemcim için satın almıştım. İçinden termal macun çıkmıştı diye hatırlıyorum. Şu an kullandığım macun çok özel bir şey değil. Vatan'da satılan ucuz macunlardan biri. İşlemcinin yüzeyine yayarak sürüyorum.

i5 8500 teklide 4.1 çokluda 3.9ghz oluyor. Vatan bilgisayara gittiğim gün 8400 stoklarda olmadığı için 8500 aldım.
  • Termal macunu yeniledim boşta 5 derece farketti şuan oyunlarda denemedim akşam denerim

• quote:

Orijinalden alıntı: DocZ

Soğutucuyu 6 yıl önce 3. nesil işlemcim için satın almıştım. İçinden termal macun çıkmıştı diye hatırlıyorum. Şu an kullandığım macun çok özel bir şey değil. Vatan'da satılan ucuz macunlardan biri. İşlemcinin yüzeyine yayarak sürüyorum.

i5 8500 teklide 4.1 çokluda 3.9ghz oluyor. Vatan bilgisayara gittiğim gün 8400 stoklarda olmadığı için 8500 aldım.
    Hocam başka şubelere baksaydınız ya da internetten sipariş geçseydiniz i5 8500 ile i5 8400 arasında neredeyse fark yok ama siz aldığınızda dolar ucuzmuştur :) şimdi aradaki fiyat farkı 1ghz için deymez yani gider ssd alırsın

• Redshift kullanıcısına yanıt
    krizden 1 hafta önce 1334 liraya aldım. 8400 ile arasında 150 lira kadar fark vardı o zaman. Ertesi gün başka şubelerinden getirtebilirlermiş ama hesapladım benim gidiş-dönüş yol parası neredeyse o kadar tutuyor. En son 8500 almaya karar verdim. SSD zaten var hocam. Eski bilgisayar aniden bozulunca bunu toplamam biraz aceleye geldi. Başka şubelere gitme veya internetten alma şansım da yoktu. Yoksa dediğiniz gibi fiyat farkına değmez. Eski bilgisayarın neyse ki kriz öncesi bozulacağı tutmuş
  • kaliteli ve ucuz

aerocool
  • termal macun yeniledim daha beter oldu. Derhal gidip soğutucu alacağım bu ne böyle!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.