Şimdi Ara

İ5 8600K RTX 3070 AŞIRI DARBOĞAZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam, her oyunda ekran kartı %50-%60 arasında dolanıyor çok büyük darboğaz yiyorum. Bu kadar fazla darboğaz normal mi? Kartı alırken bu kadar darboğaz yiyeceğimi düşünmezdim %30'luk darboğaz yapar dediler, o darboğazıda o.c ile çözmeyi düşünüyordum ama onu da başaramadım kartı yeni aldım. Bu kadar vahim darboğazı nasıl kısabilirim? Bu konuda tecrübeli biri varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca anakartımda eski PCI 3.0 destekli ondan olabilir mi acaba?

İ5 8600K RTX 3070 AŞIRI DARBOĞAZ

• Bu görüntü warzone 2'den değil mi?

Geçen cumartesi seyrettiğim bir kanalda güncelleme sonrası warzone 2'de fps düştü şikayetleri vardı. Sürücüyü güncelleyip kısmi bir iyileşme elde edebilirsiniz.

Diğer taraftan 8600K, hyperthreading desteklemeyen düz 6 çekirdek bir işlemci. Özellikle güncel fps oyunları hyperthreading seviyor. 2. Elden i7 8700K veya i9 9900K belki ilaç olabilir.

Veya elinizdeki anakart işlemciyi satıp, elinizdeki ddr4 ramleri de kullanarak en azından 13. Nesil i5 bir işlemciye ve uygun bir anakarta terfi edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki overclock yaparak bu sorunu ne kadar çözebilirim ekran kartını 2.el olarak yeni aldım yakın zamanda bir daha masraf yapamam overclock alternatif bi yol mudur ?

• 1080p oynuyorsanız bir de Nvidia DSR ile 1440p çözünürlük deneyiniz. Muhtemelen yine benzer fps alır ama daha stabil olabilir.

İşlemci değişmeyecekse overclocktan başka seçenek kalmıyor.
    Burada 4.8e çıkarmışlar. Sizinki oralara ne kadar yaklaşır, attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değer mi onu deneyerek görürsünüz.
    techpowerup
    Intel Core i5-8600K 3.6 GHz Review
    https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i5-8600k/17.html

Ekleme olarak özellikle amd karttan Nvidia karta geçtiyseniz temiz sürücü kurulumu mutlaka yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 25 Nisan 2023; 19:5:21 >

• Biosdan direkt 4.8ghz ye mi çıkarayım voltaj değerleriyle oynamadan mı hız aşırtayım 4.8ghzye hangi değerlerde çıkarmalıyım bu konu hakkındad bilgim yok sizin bilginiz var mı ? Sürücü kaldırması işlemini de yapacağım

• Hangi voltajda kaç ghzde stabil olur bilemiyorum. En son Q6600 overclock yapmıştım. Sonra Ryzen'e geçtim.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/i5-8600k-overclock-nasil-yapilir.828267/
    https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/hofxae/whats_a_safe_overclock_for_a_i5_8600k/

• 6 cekirdek 6izlek CPU kullanıyorsunuz.Darbogaz olması normal

8700K,9900K alıp azaltabilirsiniz ya da Anakart İslemci satıp 12400,5600 gibi islemci de tercih edebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.