Şimdi Ara

i5 8600k ve Gtx1080 Düşük Fps Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim, bugün stabil çalışan bir sisteme ekran kartını takıp test edeceğim problem ekran kartında mı diğer bileşenlerde mi belli olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080ti strix var amcamda. Pubg de otomatik fan ayarlariyla 80 derecelerde dolaşıyor o da. 2k çözünürlük.

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Benim strix neden 68'i geçmiyor o zaman. Ki testlerde de bu şekilde bu kart. Soğutması çok iyi bir karttır. Ya kartta ya da kasa havalandırmasında bi sıkıntı var amcanızın. 80 küsür göremez strix 1080Ti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Benim strix neden 68'i geçmiyor o zaman. Ki testlerde de bu şekilde bu kart. Soğutması çok iyi bir karttır. Ya kartta ya da kasa havalandırmasında bi sıkıntı var amcanızın. 80 küsür göremez strix 1080Ti

İşte bende şimdi korktum bozuk kart mi denk geldi diye. Yalniz fanlar kendi otomatik dönüyor ve nvidia driveri hariç hiç bir program kurulu değil ekran kartina dair. Aksine kasa corsair 570x. Super bir sogutmasi var. Acaba pubg mi çok yoruyor pc yi? Nerede ekran kartını deneyip diğer kullanıcılar ile karsilastirabilirim?

• İşlemci darboğazı olabilir.

• İşlemci yüzde kaç çalışıyor düşme yaşadığın oyunlarda onu gözlemle. Saat hızın kaç bu arada.
  • bu seviyelerde çalışmaması lazım. kartı bir göstertmen lazım bence.

• Kartı i7'li bir sistemde denedim güncel oyunlarda full hd en son detay ayalarında 62 dereceyi geçmedi. Drop olayı sadece cs:go da yaşandı. Gta 5, witcher, call of duty vb oyunlar gayet akıcıydı. Gpu kullanımı işlemci kullanımından daha fazla gözüküyordu. Benim sistemimde ise tam tersi oluyordu. Hatta cod ayarlarında otomatik olarak shader detayları 4k gözüküyordu. Denediğim monitör asusun 75 hz monitörü. Kendi monitörüm 144hz fpsnin düştüğü anlarda takılmalar bu yüzden mi yaşanıyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaninei -- 17 Aralık 2017; 11:14:50 >
  • i5 8600k ve Gtx1080 Düşük Fps Problemi

• Monitör kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmış olmayasın?
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Öyle bir ihtimal yok

• Emin misin?

Eminsen DDU kullanarak Safe Mode'da driver'ı komple kaldır tekrar kur bir de öyle dene.
  • 144hz monitörle alakası yok. Dediğin mantıkla 75hz 144hz monitörden pahalı satılırdı:)

Bilgilerin eksik olduğu için kimse sana yorum yapamaz. Düzgünce paylaşsan kullanımları hem referans sisteminde hem kendi sisteminde insanlar fikir sahibi olur.

Referans aldığın sistemde sadece cs go da takılma oldu diyorsun. Cs go ekran kartın için çekirdek niyetine bir oyun. Zaten çok yüksek fpslerde çalışıyor haliyle fps drop hissedilebilir ama o drop dediğin şey o an işlemci mi, ekran kartı mı, sıcaklık mı, yüksek fpsdenn dolayı yaşadığın, monitörün fpsye yetişememsinden dolayı oluşan kırılma mı?

Grafik olmadan kim neye yorum yapsın şimdi?

Şahsen Referans sistemde sorun olmadığını varsayıyorum.cs go yu geçiyorum bu konuda.

kendi sisteminde de anlattıkların ani hareketler patlamalar sahnelerde oluşan fps dropları işlemciyi işaret ediyor demektir.
    İşlemci işlemiyorsa ekran karı neyleyeyim ben moduna giriyor demektir.
    Yeni bir işlemci olduğu için iyi araştırıp böyle sorunlar yaşayan var mı öğrenmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safahh -- 17 Aralık 2017; 19:3:56 >

• safahh kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, msi kombustor'de ve 3dmark'da yaptığım testlerin sonuçlarını paylaşıyorum. Kartı kendi sistemime taktıktan sonra cs:go'da fps arttı ve takılma olayı azaldı.

i5 8600k ve Gtx1080 Düşük Fps Problemi

Ayrıca testlerin bana verdiği linkler:

http://www.ozone3d.net/gpudb/score.php?which=498345
    http://www.ozone3d.net/gpudb/score.php?which=498348
    https://www.3dmark.com/3dm/24024909

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaninei -- 17 Aralık 2017; 21:34:57 >

• Msi afterburn kurun. Oyunları oynayın drop yaşadığınız anlardan sonra çıkın ve afterburnün grafik takip sistemin capsini alıp buraya atın.

Cpu gpu sıcaklık fps fan ram voltaj alayı..

Grafikte normal gözükmeyen şeyler kendini belli eder zaten.

Sorunu buldum sanırım. Ai suite3 ile gpu tweak programının çakışması sonucunda kart tam performansta çalışmıyordu. Dün msi afterburner programını kurarak denedim fps sorunu yaşamadım ısı değerleri de normaldi. Şimdi tek bir problem kalıyor o da kasanın ön tarafında ki 2 adet fanı ekran kartının external fan çıkışına bağlıyordum bunun kontrolünü de gpu tweak ile yapıyordum, şuan gpu tweak kurulu olmadığı için fanlar çalışmıyor. Kasanın üzerinde pwm fan hub sistemi var aslında 8 adet fan bağlanabiliyor ama ai suite pwm modda kontrol yaptırmadığı için fanlar dengesiz çalışıyor. Anakartta yeterli sayıda fan çıkışı yok, 2 fanı tek bir soketle anakarta bağlarsam dc modda kontrol edersem sorun oluşur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaninei -- 18 Aralık 2017; 10:59:36 >
  • Şahsen 3 pinli iki ön fanı anakartımda soket kalmadığından kablo ile tek girişe bağlayıp anakart üzerinden kontrol ediyordum low medium high diye.

Sorun çıkmadı bende sıkıntısızdı.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Döndük dolaştık sorun yazılım kaynaklı çıktı:)

Saygılar iyi günlerde kullanman dileğiyle.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.