Şimdi Ara

i5 9600K ve GTX 1660 Ti sistem toplama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: münşi

Evet sana yukarıda verdiğim fiyatlara yaklaşan fiyatları şimdi itopyada gördüm. Linkleri veriyorum yalnız itopya hakkında fazla bilgim yok ve hiç alışveriş de yapamdım bu sayfadan. Güvenilir bir sayfaysa ve ayın 20sine kadar beklemeyeyim diyorsan al derim. İtopya güvenilir midir gibi konular vardı bir araştır ona göre kararını ver istersen. Ha acelem yok diyorsan kesinlikle Hepsiburada indirimlerini bekle derim çünkü vade farksız 9 taksit yapan tek sayfadır kendileri ve iade durumlarında falan hiç sıkıntı yaşamadım. Anakart ve ram iade ettim aynı gün param iade edildi. İtopyada böyle sağlam bir ticaret anlayışı var mı bilmiyorum.
    https://www.itopya.com/intel-core-i5-9600k-soket-1151-37ghz-9mb-onbellek-6-cekirdek-14nm-islemci/
    https://www.itopya.com/msi-geforce-rtx-2070-armor-8g-gddr6-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti/
    https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjaws-v-siyah-ddr4-3200mhz-cl16-dual-kit-ram-3/

Alıntıları Göster
    Ekranımı oradan almıştım hiç bir problem yaşamadım gayet sağlam şekilde elime ulaştı.

Hiç acelem yok zaten ilk etapda anakart ve işlemci alacağım. Haziran ayının 3. haftası Ram, psu, ssd, kasa ve sıvı soğutma alacağım. En sona ekran kartını bıraktım yeterli bütçe arttırırsam hedefim 2060 :)

Böyle bölmemdeki amaç o tarihlerde elime para geçeceği için ve indirim yakalamak için.

Hala kasa, psu ve sıvı soğutmada karar veremedim.

• Sıvı soğutmada soruma cevap vermedin ki. OC yapacak mısın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Sıvı soğutmada soruma cevap vermedin ki. OC yapacak mısın?
    Özür dilerim onu görmemişim OC konusunda bir bilgim yok ama bu sistemi toplayınca can dayanmaz araştırır öğrenir yaparım :)

Aklımda şu ürün var.

Ek olarak pazartesi günü işlemciyi sipariş vericem. Nanokatalog 1745 TL ye buldum. Ama site hakkında bir bilgim yok TR ganrantisi varmı vs. bir sorun olduğunda başım ağrırmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIIZeYBeKIII -- 1 Haziran 2019; 19:51:2 >

• IIIZeYBeKIII I kullanıcısına yanıt
    All in one water cooler. Su sogutma.
    Dusundugunuz kadar sessiz degil, dusundugunuz kadar da muhtesem sogutmuyor hepsi. Iyi bir hava sogutma > Ortalama bir hava sogutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

All in one water cooler. Su sogutma.
    Dusundugunuz kadar sessiz degil, dusundugunuz kadar da muhtesem sogutmuyor hepsi. Iyi bir hava sogutma > Ortalama bir hava sogutma.
    Dediğiniz ürünün inceleme videolarını izledim çok fazla büyük ve ağır değil mi ? Anakarta falan zarar vermesin :)
    O şehir efsanesi ya:) fırlatıp atmadığınız sürece kasayı zarar görmez durduğu yerde. Kule tipi fanları, anakartın altından plakayla sıkıştırarak bağlıyorsunuz. Öyle sarkma falan olacak şekilde tutturulmuyor.

Aio su kaçırırsa ne olacak? O tip riskler de var ona bakarsak:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aman diyeyim sakın ha sakın Nanokatalog sayfasına bulaşmayın. Forumda çok konu açıldı sürekli söylüyoruz öyle pahalı şeyleri alırken aldığın yer güvenilir olmalı. Ben bir kasa fanı aldım 1 ayda geldi. Sorun çıksa iade falan alırlar mıydı bilmiyorum. Çok sorun yaşayan var o sayfayla. Biraz araştırın.

• quote:

Aman diyeyim sakın ha sakın Nanokatalog sayfasına bulaşmayın. Forumda çok konu açıldı sürekli söylüyoruz öyle pahalı şeyleri alırken aldığın yer güvenilir olmalı. Ben bir kasa fanı aldım 1 ayda geldi. Sorun çıksa iade falan alırlar mıydı bilmiyorum. Çok sorun yaşayan var o sayfayla. Biraz araştırın.
    Araştırmalarıma göre amazondan alıp buraya satıyorlarmış. Ürün elinde sonunda ulaşıyor ama bir sıkıntı olduğunda muhattap olacağım kimse yok dediğiniz gibi bulaşmamakta fayda var :)

Tavsiyede bulunmadınız bekliyorum.
  • quote:

O şehir efsanesi ya:) fırlatıp atmadığınız sürece kasayı zarar görmez durduğu yerde. Kule tipi fanları, anakartın altından plakayla sıkıştırarak bağlıyorsunuz. Öyle sarkma falan olacak şekilde tutturulmuyor.

Aio su kaçırırsa ne olacak? O tip riskler de var ona bakarsak:)
    Anladım önerdiğiniz soğutucu nanokatolog amazon vs gibi yerlerde var. Ama yinede göz önünde bulunduracağım. Sıvı soğutmalarda kapalı devrelerde sızdırma olmadığını biliyorum yanlış bilgi mi ?
    Sıvı soğutma tavsiyesi diyorsan ben hava soğutma kullanıyorum. Onu o işlerle uğraşan arkadaşlara bırakalım.

• quote:

Sıvı soğutma tavsiyesi diyorsan ben hava soğutma kullanıyorum. Onu o işlerle uğraşan arkadaşlara bırakalım.
    Anladım çok teşekkür ederim önerileriniz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIIZeYBeKIII

Anladım önerdiğiniz soğutucu nanokatolog amazon vs gibi yerlerde var. Ama yinede göz önünde bulunduracağım. Sıvı soğutmalarda kapalı devrelerde sızdırma olmadığını biliyorum yanlış bilgi mi ?

Alıntıları Göster
    Noctua en iyisi ama tek degil. Misal su da gayet iyidir.
    www.hepsiburada.com
    Be Quiet! BK022 Dark Rock Pro 4 Kule Tipi Intel / AMD Cpu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/be-quiet-bk022-dark-rock-pro-4-kule-tipi-intel-amd-cpu-sogutucu-p-HBV00000KAI5R

• quote:

Noctua en iyisi ama tek degil. Misal su da gayet iyidir.https://www.hepsiburada.com/be-quiet-bk022-dark-rock-pro-4-kule-tipi-intel-amd-cpu-sogutucu-p-HBV00000KAI5R

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim galiba fikrim değişti fiyatı da bütçeme uyuyor. Şimdi ben bunu alırsam cooler master masterliquid lite 240 bu üründen alacağım verimden daha fazlasını o üründen alabilir miyim ?

Piyasadaki en iyi su soğutmalardan biri ile karşılaştırmışlar.
    SkuezTechyoutube
    be quiet! Dark Rock Pro 4 vs Corsair H150i Pro - COMPARISON
    https://m.youtube.com/watch?v=OA4gXIeyrKs

Cooler Master'dan iyidir muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Piyasadaki en iyi su soğutmalardan biri ile karşılaştırmışlar.
    https://m.youtube.com/watch?v=OA4gXIeyrKs
    Cooler Master'dan iyidir muhtemelen.
    Evet o incelemeyi izledim kararım kesin olarak önerdiğiniz Be Quiet! BK022 Dark Rock Pro 4 olacak artık. Keşke noctua nh-d15 satışta olsaydı. Olan siteler var fakat fiyat farkı çok fazla.

Ben kasa olarak corsair carbide 275r düşünüyordum sıvı soğutma ile beraber. Tabi 2 fan daha ekleyerek. Şimdi hava soğutma alacağım için sizce sıvı soğutma takacağım yere 2 adet fan daha ekleyip yani toplam 4 fan daha ekleyip ve 2 tanede kendisinde olan toplamda 6 fan olacak şekilde corsair carbide 275r mi kullanayım yoksa önerebileceğiniz aklınızda daha mantıklı ve uygun kasa varmı.

Kusura bakmayın sizi çok yordum ilk defa böyle bir sistem topluyorum malum ülkemizde doların durumu belli param boşa gitsin istemiyorum saygılar :)

• Dostum kafanı karıştırmak gibi olacak ama 1900tlye 9600k alacaksın, 700 liraya da soğutucu, işlemci sana olacak 2600tl. Ben bu parayı 9600k yı 5.0 ghz de kullanmak için vermezdim açıkcası. İtopya'da şu an 9700k 2950tl. Ucuzundan bir soğutucu ile örneğin kendi kullandığım FSP Windale 4 AC401 ile 9700k overclocksuz bile kullansan 6core 6thread bir işlemciye 2600 vermek yerine 2950 işlemci + 200 lira da soğutucu ile 8core 8threat bir işlemci almış olursun. Bu FSP işlemci soğutucu ile 9700k overclock yapılır mı ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama senin ekran kartın maksimum rtx2060 olacak zaten. Overclocksuz yıllarca kullanırsın, ilerde rtx2080 falan takarsan OC denersin.

Kısacası 9600k'yı 5.0ghz kullanmak için 2600 vereceğine 3150tl ye 9700k almış olacaksın. ki zaten sıvı soğutmaya 1000lira bütçe ayırmışsın. Hiç gerek yok.. 9700k+fsp soğutucu daha mantıklı olur derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 2 Haziran 2019; 23:1:20 >

• quote:

Dostum kafanı karıştırmak gibi olacak ama 1900tlye 9600k alacaksın, 700 liraya da soğutucu, işlemci sana olacak 2600tl. Ben bu parayı 9600k yı 5.0 ghz de kullanmak için vermezdim açıkcası. İtopya'da şu an 9700k 2950tl. Ucuzundan bir soğutucu ile örneğin kendi kullandığım FSP Windale 4 AC401 ile 9700k overclocksuz bile kullansan 6core 6thread bir işlemciye 2600 vermek yerine 2950 işlemci + 200 lira da soğutucu ile 8core 8threat bir işlemci almış olursun. Bu FSP işlemci soğutucu ile 9700k overclock yapılır mı ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama senin ekran kartın maksimum rtx2060 olacak zaten. Overclocksuz yıllarca kullanırsın, ilerde rtx2080 falan takarsan OC denersin.

Kısacası 9600k'yı 5.0ghz kullanmak için 2600 vereceğine 3150tl ye 9700k almış olacaksın. ki zaten sıvı soğutmaya 1000lira bütçe ayırmışsın. Hiç gerek yok.. 9700k+fsp soğutucu daha mantıklı olur derim.
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/fsp-ac401-12-mm-180w-intel-775-1150-1155-1156-1366-2011-amd-fm2-P261004232?cid=700501&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.98
    Size şöyle söyleyeyim sistem toplamaya karar verdiğimde ilk bütçem 6000 TL di o yüzden işin içine girince ekran kartını sona bıraktım. Verdiğin öneri kesinlikle doğru bir karardır ama daha fazla açılmak istemiyorum. Sonuç olarak belki GTX 2060 alana kadar bilgisayarı ekran kartsız olarak kullanacağım. Daha fazla ekşına girmeyeyim ben :)

O zaman benim yaptığım gibi yap. 9600k ve benim soğutucudan al. Benim gibi 2100 liraya işi halletmiş olursun. 500 liranı da ekran kartı bütçesine eklersin.
    9600k ile şu an OC yapmaya gerçekten ihtiyaç duymuyorum. İlerde rtx2070 falan alıp 5 ghz ben de çekmeyi düşünüyorum ama şu an aciliyeti yok diye ucuz bi soğutucu aldım 60dereceyi en ağır oyunda bile geçmiyor. Anca stres testi falan yaparsan geçecek 60ı ☺

• quote:

O zaman benim yaptığım gibi yap. 9600k ve benim soğutucudan al. Benim gibi 2100 liraya işi halletmiş olursun. 500 liranı da ekran kartı bütçesine eklersin.
    9600k ile şu an OC yapmaya gerçekten ihtiyaç duymuyorum. İlerde rtx2070 falan alıp 5 ghz ben de çekmeyi düşünüyorum ama şu an aciliyeti yok diye ucuz bi soğutucu aldım 60dereceyi en ağır oyunda bile geçmiyor. Anca stres testi falan yaparsan geçecek 60ı ☺
    Bakalım daha indirimleri beklicem zaman bol :) Yarın işlemci siparişi vermeyi düşünüyorum N11'de 1870 TL ye var şuan sipariş vereyim mi yoksa dediğiniz gibi ayın 20si gibi olacak indirimde daha alt fiyatlarda bulunabilirmi bilemedim.

• 1870 iyi fiyat. Satıcı ile görüşün fatura keseceklerinden ve kutusu açılmamış ürün gönderileceğinden emin olun. 9600k 3 4 aydır bu fiyatın daha altına hiç düşmedi. Şimdi alın derim yarın Hepsiburada 1700e verir bana kızarsınız ☺
    O yüzden karar sizin..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.