Toshiba marka bir notebook aldım. Sistem şöyle: (C660-1QH)
i5 2410 işlemci 2.3 gHz 4 GB DDR3 RAM 1 GB Nvidia G315M ekran kartı Windows 7 Home Basic
Bu sistemle kendi monitöründe HD film izlediğimde herhangi bir donma olmazken, Inca marka HDMI kablosu ile sistemi Samsung 40" LCD televizyona bağladığımda arada kısa süreli bir yavaşlama oluyor, gözle farkedilip rahatsız edecek kadar. Bu olay denediğim 720p ve 1080p filmlerde karşıma çıkarken sadece 1080p bir yerli filmde bir sorun oluşmuyor.
Ayrıca belirtmeliyim ki neredeyse tüm video player programlarını denedim.
Sorun olmayan film 1080p ".mkv" uzantılıydı. Sorun olan film 720p ".mkv" .mov dosyalarının bazıları sorunlu bazıları değil. Filmlerde bir sorun olmadığını düşünüyorum.
-Sorunum donanımsal mı yazılımsal mı? Böyle bir sistemle HD film izleyemezsem verdiğim paraya yazık.. -Neden bazı filmlerde sorun olmuyor, diğerlerinde oluyor?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Tüm player ler arasında media player var mı ?
eğer televizyon full hd değilse takılma yapıyor malesef...HDMI kablo ne olursa olsun o farketmiyor...onun dışında toshibanın HDMI kontrol programını indirmeni tavsiye edebilirm...eğer bu da fayda etmezse ekran kartının programını (ati catalyst control...) kullanarak iyileştirebilirsin (Hz değerini düşürerek vb...)
KARDEŞ OYUN YÜKLEDİNMİ NASIL KASMA FALAN OLUYORMU
quote:
Orijinalden alıntı: black_67
Tüm player ler arasında media player var mı ?
Evet media player de var.
Kullandığım TV Full HD ben öyle biliyorum.
Dediğin program hangisi acaba bulamadım onu?
Fifa 11'de kasılmalar olabiliyor. Black Ops'u High'de oynatıyor. Battlefield Bad Company 2 Low'da çok akıcı, normalde takılmalar yapabiliyor.
videolar için k-lite tarzı değişik kodek programlarını öneririm.Yada ekran kartınızın programından hz değerlerini düşürün birde öyle deneyin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme