Şimdi Ara

i5 Termal Macun + Ekstra FAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar dün R7 265 + ZALMAN ZM-500LE satın aldım. Sorunsuz çalışıyorlar fakat oyunlarda max. alsam bile arada bir takılıyor. Baktım benim işlemci fanı ile işlemci arasında bi metal ızgara var onun arası ful toz dolu. Birde bazen PC açılırken CPU fanı çalışmıyıp eror veriyordu sonra çalışıyordu. O tozları temizleyeceğim. Ve termal macununu değişeceğim 4 sene oldu PCyi alalı dokunulmamış. Sizce değişilmelimidir. Böyle oyunlarda takılma sorunu kuzenimde vardı termal macunu değişti düzeldi. Ve bu termal macun hangisi alsam farkedermi link atarmısınız yoksa normal bi bilgisayarcıdan alınsada olurmu türü falan varmıdır ?
    Birde ekstradan soğutsun diye benim eski boşa çıkan PSUnun fanını söktüm. Normal fan girişi var 2 tane noktaya giren. Eski ekran kartı fanlarında olur. Bunu nereye takabilirim ?
    Teşekkürler

• hem işlemci fanını hemde kasayı tozdan arındırmakta fayda var, en azından birkaç ayda bir.
    işlemci fanını indirip temizleyip, termal macun yenileyip tekrar takınca işlemci daha serin çalışır.
    ısı ile ilgili takılmalar varsa ortadan kalkar.
    termal macun çok farklı çeşitler ve kaliteler mevcut buna göre de fiyat değişir.
    aralarındaki ana fark kaliteli macunlar daha uzun süre özelliklerini korumakta.
    bu yüzden onları sık değiştirmek gerekmiyor, hem mağazalarda hem forumda satanlar var.

kasaya ilave fan takarak hava akışı iyileştirilir ve tüm bileşenler daha serin çalışır.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Ağustos 2015; 10:35:33 >
  • cpu fanını çıkar temizle sonra cooler master high perfonmance diye termal macunu var leptopuma onu kullanıyorum 90 C de çalısan leptop 50-60 arası oluyor o macun guzel
    bide kasaya girisi varsa egsoz fanı tak
  • Daha çok 30 TL lik termal macunlardan değilde daha ucuz olanlarından alsam şimdilik yeterli. Birde bu eski PSU dan söktüğüm fanı kasa kapağındaki havalandırmaya takacağım işlemcinin karşısına geliyor. Fakat 2 pin girişi var bunun yani 2 tane deliği var. Bunu kasada nereye takacağımki ?
  • metal kısıma heatsink adındadır, zaten orası toz doluysa soğutma performansı çok düşer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.