Bu forumdaki birçok arkadaş biliyordur ama farklı yerlerde sıkıntı çekenlerin olduğunu gördüm. Bir başlıkta yazayım dedim, birileri okur. Isınma sorunları yüzünden veya yeni alınan işlemciye en iyisi olduğu düşünülen pahalı termal macunlar alınıyor. Yeni nesil bu macunlar eskilere nazaran bayağı kıvamlı. Spatula ile yayılmaya çalışınca yayılmıyor ve yapışıyorlar. Bunları uygulama teknikleri değişti hele ki mandallı değilde vidalamalı yeni nesil soğutucular çıkınca. Intel işlemci soğutucuları uzun zamandır vidalı montajlanıyordu, amd soğutucularda epeydir vidalanıyor artık. ben ise amd 5700x işlemcimde hala eski 6 ısı borulu thermaltake OC mandal sıkıştırmalı soğutucu kullanıyorum. bu kıvamlı macunlardan ikisini son zamanlarda uyguladım.
bunları uygulamanın birkaç yöntemi var, 1- işlemci core çekirdek üzerine, yani işlemcinin tam ortasına genelde, bazı işlemcilerde ise (dahili ekran kartı gömülü olanlarda-siz ana işlemci çekirdeğin yerini öğrenebilirsiniz) orta alt tarafına yarım fındık kadar sıkılıp bırakılır. 2- işlemcinin bir köşesinden diğerine sıkılarak macun bırakılır. ip gibi. şırınga ucunun kalınlığı kadar. diğer köşeye de uygulanır. X şeklini alır..ortada bir birinin üstünden geçtiği için tam orta iki kattır. soğutucu oturtulup eşit şekilde vidalar sıkıldıkça, macun her tarafı kaplayacak şekilde yayılacaktır merak etmeyin. MX Thermal Paste: How to Apply Thermal Paste MX Thermal Paste: How to Apply Thermal Paste < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 13 Şubat 2025; 22:20:9 > |
Bildirim