Şimdi Ara

Termal macun uygulama - Yeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu forumdaki birçok arkadaş biliyordur ama farklı yerlerde sıkıntı çekenlerin olduğunu gördüm. Bir başlıkta yazayım dedim, birileri okur.

Isınma sorunları yüzünden veya yeni alınan işlemciye en iyisi olduğu düşünülen pahalı termal macunlar alınıyor.

Yeni nesil bu macunlar eskilere nazaran bayağı kıvamlı. Spatula ile yayılmaya çalışınca yayılmıyor ve yapışıyorlar.

Bunları uygulama teknikleri değişti hele ki mandallı değilde vidalamalı yeni nesil soğutucular çıkınca.

Intel işlemci soğutucuları uzun zamandır vidalı montajlanıyordu, amd soğutucularda epeydir vidalanıyor artık.

ben ise amd 5700x işlemcimde hala eski 6 ısı borulu thermaltake OC mandal sıkıştırmalı soğutucu kullanıyorum.

bu kıvamlı macunlardan ikisini son zamanlarda uyguladım.

1. arctic mx-6
    2. zalman zm-stc10

bunları uygulamanın birkaç yöntemi var,

1- işlemci core çekirdek üzerine, yani işlemcinin tam ortasına genelde, bazı işlemcilerde ise (dahili ekran kartı gömülü olanlarda-siz ana işlemci çekirdeğin yerini öğrenebilirsiniz) orta alt tarafına yarım fındık kadar sıkılıp bırakılır.

2- işlemcinin bir köşesinden diğerine sıkılarak macun bırakılır. ip gibi. şırınga ucunun kalınlığı kadar. diğer köşeye de uygulanır. X şeklini alır..ortada bir birinin üstünden geçtiği için tam orta iki kattır.

soğutucu oturtulup eşit şekilde vidalar sıkıldıkça, macun her tarafı kaplayacak şekilde yayılacaktır merak etmeyin.

MX Thermal Paste: How to Apply Thermal Paste

MX Thermal Paste: How to Apply Thermal Paste

ARCTIC MX-6 - User Manual

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 13 Şubat 2025; 22:20:9 >

• Macunun sürülme şekli olarak birbirleri arasında neredeyse en baba 3 derece oynayacak şekilde bir durum varken atraksiyona gerek yok. Senelerce bende kendim "spatula ile yaymayı" savunan biriydim fakat

son sistemimde;
    ilk macun değişiminde; spatulayı son kez uyguladım

2. Ve 3. Değişimlerde x şeklinde sürdüm ve daha iyi verim aldım (şöyle ki taşmadan yayıldığını fark ettim ve hava boşluğu yoktu)

Daha sonra macunda elimde bol olduğu için keyfe keder değiştirdim 1 ay sonra; ve nohut şeklinde sürdüm bu sefer. E baktım nohut gibi sürüncede gene tam yayıldığını taşma yapmadığını ve tam kapladığını gördüm? Üstelik sıcaklıklar x ile aynıydı

Hatta gpu da macun değişimi yapılacaksa direk nohut şeklinde bırakın gpuda nokta şeklinde bırakmak en iyi yayılımı sağlıyor (chip yüzeyi küçük zaten işlemci kadar büyük değil)

Ben xte de noktada da aynı verimi ve üst düzey soğutmayı aldım. Spatula ile yaymak için çok macun bırakmak gerekiyor malzeme gereksiz yere azalır kısacası cebinize zarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan ve Termal Macun Seçimi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.