Şimdi Ara

İ56400'den İ76700K' ya GEÇİŞ VS RYZEN 2600 VEYA İ5 8400 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nvidia gpu kullanacaksan orası doğru 8nci nesil i5 ve i7'ler oyun için en iyisi. Ancak rx 580 gibi bir AMD gpu kullanacaklar için AMD de güzel seçenek özelliklede overclocktan sonra.
  • Non K bios ile 6400 e hız aşırtma uygulanabilir bir süre daha idare edilebilir. 4 ghz de kullansanız farkı hisserdesiniz mesela.
  • 4 ay önceki testlerle bi yola varamayız çünkü yazılımlar ve gelen işlemci açıkları ve gelen bios updateler işlemciyi ve ekran kartını etkiliyor
    https://www.youtube.com/watch?v=eI2LZYEccec 2k testi
    https://www.youtube.com/watch?v=Tugz0xXkhRQ 1080p testi

burdan konu sahibi güncel testleri izleyebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 12 Eylül 2018; 19:55:24 >

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Okadar ince düşünürsek rx 480'le 1080ti arasında dağlar kadar fark var. Bu testlerin rx 480 üzerinde yapılması gerekli ki daha önceki mesajlarda performans olarak daha yakın kartlar olmasına rağmen 1080ti ve vega 64'ün işlemci testlerini nasıl değiştirdiğini örnekli olarak göstermiştim. Kullanıcının monitörü 1080p ekran kartıda rx 480.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Eylül 2018; 20:49:31 >
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    hocam nonk overclock bios yapmayı ve işlemcilerin nasıl bu şekilde hız aşırtılacağını ayrıntılı şekilde anlatan konuyu açan bendim;
    https://forum.donanimhaber.com/i56400-4-320-mhz-k-serisi-olmayan-i3-i5-i7-intel-ile-overclock-ve-modlu-bios-guncelleme-rehberi--121346899
    lakin Asus maalesef bu değiştirilmiş bios flash yönteminin önüne geçti ve değiştirilmiş bios u maalesef anakarta uygulayamıyorum, yoksa ben de dediğiniz gibi hız aşırtarak deneme yapacaktım.
    yalnız her ne olursa olsun i5 ne kadar hız aşırtılsa aşırtılsın çoklu işlem birimi isteyen oyunlarda performansı İ7 Vveya Ryzen gibi olmayacaktır.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    hocam siz diyorsunuz ki RYZEN Vega kart ile kullanıldığında 2. sıraya yükselmiş, 1080Tİ ile 5. sırada, AMD ile AMD kullanın...
    Lakin atladığınız çok önemli bir husus var.
    O da şu kş Vega ekran kartı İntel işlemcilere darboğaz oluşturmuş!!! Ryzen işlemcinin 2. sıraya (ki burada işlemciler arası farklar 1 FPS) yükselmesinin sebebi Vega GPU'nun İntel işlemcileri sınırlandırması.
    Vega Gpu ile minimum FPS testteki en iyi işlemci olan İ7 8700K ile dahi maalesef minimum 88 maksimum 125 FPS.
    1080ti ile işlemcilerin önü açılmış ve gerçek işlemci gücü ortaya çıkarak İntel işlemciler minimum FPS de 118' i maksimum FPS de ise 158' i yakalamış, Ryzen ise maalesef 87 ve 122'de takılı kalmış.
    yani söylediğiniz gibi INTEL sistem ile NVIDIA GPU kullanmak veya AMD ile AMD GPU kullanmak ne dezavantaj ne avantaj yaratır, böyle bir tespit şimdiye kadar ne duydum ne de okudum.

İ56400'den İ76700K' ya GEÇİŞ VS RYZEN 2600 VEYA İ5 8400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 12 Eylül 2018; 22:18:56 >

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Vega 64'te hangi intel işlemciler darboğaz oluşturmuş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Eylül 2018; 23:31:51 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    intel işlemciler değil Vega 64 ekran kartı İntel işlemcilere darboğaz yaratmış.
    Vega 64 ekran kartı ile 125fps alan İntel 8700k, 1080Tİ ile 158 fps almış.
    AMD bu testte hem işlemci hem ekran kartı performansında ciddi miktarda geride.
    Tam faka bastık desene

Asus un bu totoşluğuna üzüldüm MSI Z170 A pro vardı, istediğim gibi parmak atıyordum ne güzel.

Evet çekirdek isteyen oyun ve uygulama bir hayli fazla yine de dediğiniz gibi yetmeyecektir.
    Yani özetle vega 64 intel 8700k ya darboğaz yapmış diyorsun. Darboğaz yorumu yapabilmen için önce gpu'nun kullanım oranını görmen lazım.

8700'ün altındaki 2700x'in 1080p de gpu kullanım oranına bakalım:

Vega 64'ün gpu kullanım oranı %99'larda. 8700k'nın gpu kullanım oranının bundan düşük olması mümkün değil çünkü listede ilk sırada.

Ayrıca burada no way out isimli forumda benden eski saygı gören bir arkadaşın o battlfield 5 videosunu yayınlarken yorumunuda buraya ekliyeyim.

"Nvidia sürücüsü AMD'nin CPU performansını baltalıyor, nvidia iyice işin bokunu çıkarmaya başladı."

AMD cpu ve AMD gpu birlikte iyi çalışır diye bir kaide yok yorumuna katılabilirim ancak darboğaz yorumu yapabilmek için mutlaka gpu kullanım oranını görmek şarttır.

Bu konu çok uzadı başka yorum yapmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 13 Eylül 2018; 17:42:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

AMD Ryzen 2600 ile yeni bir sistem toplamak bana da oldukça çekici geldi, lakin neredeyse yarım gün testleri inceledim, oyun amaçlı kullanacağım için de oyun testlerine odaklandım.
    Aşağıda paylaştığım testlerde görüleceği üzere Ryzen 2600 stok halde 6700K ve 7700K yı bırakın 4790k' yı dahi yakalayamıyor.
    2600' ü hız aşırttığınız takdirde stok hızda çalışan K serisi i7' ler ile kafa kafaya denk gelmekte, lakin K serisi işlemcilerde hız aşırtıldığı zaman 2600 ile aralarına çok ciddi farklar açmaktalar.
    Bu bilgiler varken oyun odaklı bir bilgisayar da neden fazla para harcayarak Ryzen işlemciye geçiş yapmam gerektiğini pek anlamış değilim.

https://www.techspot.com/review/1614-ryzen-2600/page3.html
    https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_2600_review,20.html
    https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_5_2600/12.html

GTX1080 ti mı kullanıyorsun kardeş? eğer kullanıyorsan kıyaslama doğru da RX480 gibi bir kartta aralarında 1 fps anca oynar.

• IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    1080ti kullanmıyorum kardeş, ama 1080ti ile yapılan oyun testleri işlemciler arasında ki performans farkını en net gösteren karşılaştırmalar.
    1080ti'ın 1080p için fazlası ile kuvvetli olması işlemcilerin önünü açıyor ve var olan farkların ortaya çıkmasını sağlıyor.
    Tıpkı işlemci testlerinde düşük grafik ayarlarda ve 720p de test yapma mantığı gibi, amaç ekran kartı sınırına takılmadan işlemcinin yeteneklerini görmek.
    1080ti kullanmasam dahi benim için 1080ti ile yapılan işlemci testlerinin değerli olmasının nedeni budur.
    Aynı ekran kartı ile aynı oyunda AMD işlemciler ile daha az FPS alınıyorsa 1080ti sahibi olmasam da bu sonuç benim işlemci satın alma kararımda etkili bir argüman olacaktır, her objektif, mantıklı tüketicide olduğu gibi.
  • quote:

1080ti kullanmıyorum kardeş, ama 1080ti ile yapılan oyun testleri işlemciler arasında ki performans farkını en net gösteren karşılaştırmalar.
    1080ti'ın 1080p için fazlası ile kuvvetli olması işlemcilerin önünü açıyor ve var olan farkların ortaya çıkmasını sağlıyor.
    Tıpkı işlemci testlerinde düşük grafik ayarlarda ve 720p de test yapma mantığı gibi, amaç ekran kartı sınırına takılmadan işlemcinin yeteneklerini görmek.
    1080ti kullanmasam dahi benim için 1080ti ile yapılan işlemci testlerinin değerli olmasının nedeni budur.
    Aynı ekran kartı ile aynı oyunda AMD işlemciler ile daha az FPS alınıyorsa 1080ti sahibi olmasam da bu sonuç benim işlemci satın alma kararımda etkili bir argüman olacaktır, her objektif, mantıklı tüketicide olduğu gibi.
    Peki 8700k, 2600x den %10-15 daha iyi oyun performansi veriyor diyebilir miyiz? Hem evet hem hayir daha dogrusu kime gore? neye gore? sen 480 kullaniyorsun sende ha 2600x olmus ha 8700k zerre anlam ifade etmiyor falanca kartin filanca islemciyle kimsenin kullanmadigi 720p komik otesi kiyasi ve arada ki fps farki sizi niye bu kadar ilgilendiyor? Anladik dusuk cozunurluk islemciye binen yuku artiriyor da kardesim azicik mantik ya 720p mi kaldi? Bana ne yada sana ne 720p den? Yok kullaniliyor olsa oyun testlerinde ki 720p sacmaligini anlicam da 1080ti lar, 8700k lar sonra bir bakiyon 720p yahu kimse de demiyor bu kartlari alan adamin ne isi var 720p de bir bellemisler dusuk cozunurlukte islemci kullanimi hede hodo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IntelKILLER -- 14 Eylül 2018; 1:26:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    720p örneğini açıklayıcı olması için verdim, ayrıca 720p düşük grafik kalitesi testleri saçmalık değil, işlemcilerin arasında ki farkı ölçmenin ve görmenin ve en iyi yöntemlerinden.
    Ki Ryzen' ların geride kaldığı paylaşılan testlerde 1080p ve yüksek detay seviyesinde yapılmış, maalesef i7' ler ile arasındaki farkın ortaya çıkması için 720p düşük detay teste bile gerek kalmamış.

Haklısınız benim RX480, 1080P 75 hz kurulumda RYZEN 2600 ve İ7 arasında ki farkı şu an anlamam, lakin şu an anlamadığım o performans farkı bundan bir iki sene sonra ekran kartı değişimi yaptığım zaman veya yeni çıkacak işlemci bağımlı bir oyunda direkt sistem performansına yansıyacak.
    Piyasaya çıkalı neredeyse 8 sene olacak İ72600k'nın hala her ekran kartının ve oyunun üstesinden rahatlıkla geldiği gerçeğini göz önüne almak gerek.
    Maalesef o yıllarda çıkan hiç bir AMD işlemci şu an kullanılacak seviyede dahi değiller.

Her şeyi bir yana bırakın, hala şu sorunun cevabını alamadım;
    1080p ve yüksek kalite ayarlarında hali hazırda eski nesil sayılan 6. ve 7. nesil i7 işlemcilerin verdiği performansı dahi veremeyen Ryzen için neden fazladan 500 TL para harcayım?

• quote:

720p örneğini açıklayıcı olması için verdim, ayrıca 720p düşük grafik kalitesi testleri saçmalık değil, işlemcilerin arasında ki farkı ölçmenin ve görmenin ve en iyi yöntemlerinden.
    Ki Ryzen' ların geride kaldığı paylaşılan testlerde 1080p ve yüksek detay seviyesinde yapılmış, maalesef i7' ler ile arasındaki farkın ortaya çıkması için 720p düşük detay teste bile gerek kalmamış.

Haklısınız benim RX480, 1080P 75 hz kurulumda RYZEN 2600 ve İ7 arasında ki farkı şu an anlamam, lakin şu an anlamadığım o performans farkı bundan bir iki sene sonra ekran kartı değişimi yaptığım zaman veya yeni çıkacak işlemci bağımlı bir oyunda direkt sistem performansına yansıyacak.
    Piyasaya çıkalı neredeyse 8 sene olacak İ72600k'nın hala her ekran kartının ve oyunun üstesinden rahatlıkla geldiği gerçeğini göz önüne almak gerek.
    Maalesef o yıllarda çıkan hiç bir AMD işlemci şu an kullanılacak seviyede dahi değiller.

Her şeyi bir yana bırakın, hala şu sorunun cevabını alamadım;
    1080p ve yüksek kalite ayarlarında hali hazırda eski nesil sayılan 6. ve 7. nesil i7 işlemcilerin verdiği performansı dahi veremeyen Ryzen için neden fazladan 500 TL para harcayım?
    Önce şunun cevabını ver o zaman. Maden araştırıp kendi kendine bir şeyleri öğrenip buraya bazı argumanları koyabiliyorsan neden konu açıp 3242342 satır yazı yazma gereği duyuyorsun? bak ne güzel biraz araştırmayla ''kendi çapında'' doğruları bulmuşsun madem böyle bir yeteneğin var niye bu şekilde bir konu açıyorsun? hepsini geçtim alacağın işlemcileri kullanmadığın daha doğrusu kullanamayacağın kartlarla olan performans testlerini de gündeme getiren sensin. İşin acı tarafı senin ne alacağını bildiğini daha doğrusu zaten intel almak isteyip daha sonra polemik olsun diye boş bir konu açtığını düşünüyorum.

Konuya her yazana garip bir cevabın var yok 1080 ti testi ileride belki bende güçlü kart alırım, yok 720p testi ama fark bunda belli oluyor yok 6. ve 7.nesil kadar performansı yok. Sen ne kullanıyorsun güzel kardeşim? RX480 ve 2400mhz ram senin bu testlerle bir alakan var mı? yok. Maden bu kadar uç detaylara takılıyorsun 2400mhz ile ne işin var? önce 2400mhz ram i bir 3200 yap çünkü ram frekansı sadece Ryzen da değil intel platformlarda da aynı derece performansı arttırıyor. Özetle canın ne istiyorsa al da bir şeyleri bile bile konu açman biraz garip kaçıyor.

• hocam samimi olarak söylüyorum ki i7 alma kararım daha çok yeni, konuyu açarken verilmiş bir karar değil.
    konuyu açma amacım kaçırdığım, görmediğim, bilmediğim varsa sizlerden duymak ve ikna olmak idi, ayrıca burada yazılanların sadece bana değil benzer durumda karar aşamasında olan herkesin satın alma kararında faydalı olacağını düşünüyorum.
  • Açıklamalı ve ayrıntılı cevap için teşekkürler.

Haklı noktalara değinmişsiniz, özellikle Ryzen platformu anakartlarının yeni çıkacak işlemci değişimlerine imkan tanıyacak olması başlı başına tercih sebebi olabilir.

Muhtemelen i7 ile devam edersem bu benim son Intel sistemim.olacak bunun farkındayım.

İntel 8. nesil i5 serisinde direkt 8 çekirdek ile gelse idi 4/8 işlemcilerin yavaş yavaş zamanını doldurduğunu düşünüp muhtemelen 4/8 i7 alma konusunda ciddi soru işaretleri kafamda oluşurdu, lakin 8. nesil i5 işlemciler malum 6 çekirdek, 9. nesilde durum değişip 6/6 i5 ler göreceğiz.

Yani benim tahminim uzun bir süre (2-3 yıl) daha 4/8 işlemciler güncelliğini korumaya devam edecek, umarım yanılmıyorumdur.

Bu gün itibariyle henüz kutusu ve koruma bantı dahi açılmamış, 13.09.2018 fatura tarihli, üç yıl garantili yeni bir i7 6700K sahibi oldum l, muhtemelen ülkede kalan son bir kaç sıfır700K işlemcilerden biri.

(i56400 satış 450 TL - i7 6700K alış 1.550 TL - Toplam Maliyet 1.100 TL)

Lakin söylediğiniz gibi ileride çıkacak işlemcilere destek verecek olması nedeniyle İ7 işlemci, anakart ve bellekleri elimden çıkartıp Ryzen platformuna geçip geçmemek konusunda hala kararsız kaldığım için işlemci kutusunu dahi açmadım, kutu koruma bantlarını açmaya çekinir durumdayım.

Elimdeki parçaları satmanın zorluğu, bir de bahsetmediğim bir konu olan kullandığım PCI Creative Audigy Fatality ses kartını yeni alacağım anakartta kullanamayacak olmam (PCI slotlu yeni anakart yok) Ryzen' a geçişimi zorlaştırıyor.

Yıllardır Creative ses kartının o şahane ses çıkış kalitesine alıştıktan sonra inanın o kalitesiz Relatek ses yongalarından çıkan ses katlanılabilir gibi değil, bizzat deneyimledim, kesinlikle çok çok ciddi bir kalite farkı var.

Yarın son kararı verip ya eldekileri satacağım ya da işlemciyi anakarta takıp devam edeceğim, hayırlısı diyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 15 Eylül 2018; 2:12:13 >

• Kapalı yerine acik a ucuz 6700 k almanizi tavsiye ederim. Sonucta islemci kolay ulan bir parca deil .

• Periah kullanıcısına yanıt
    Hocam bırakın 6700k yı düz 6700 ler bile 1.200 TL civarından satılıyor, 6700k ikinci elde garantisi bitmiş şekilde 1.500 TL den aşağı yok, ve de iki işlemci de zor bulunuyor.

Bu şartlar altında 3 yıl garantili sıfır 6700k için 1.550 TL uygun bence, 1.100 civarı elden teslim alabileceğim bir 6700 bulabilsem tercihim o olurdu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.