Hocam mode 6 dan itibaren cinebench değerleri 16 bin lere iniyor modu düşürdükçe puan daha da düşüyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
i7 13700k (Noctua NH-D15S Soğutucu ile) 100 dereceyi görüyor. (yeni sistem) (2. sayfa)
-
-
Hocam bu işlemciler ısınan işlemciler, genelde 360lık sıvı soğutma öneriliyor. Ancak mevcut elinizdeki imkanlarla bu şekilde kullanmakta fayda var. İşlemciyi oyun için kullanıyorsunuz cinebench puanlarına takılmayın bence. Ben oyunlarda hiçbir fark göremedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Soğutucu işlemciye tam oturmamış gibi geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdi cinebench indirip denedim aynı durum bende de mevcut, youtube'da da benzer sıcaklık değerleri alanlar var gördüğüm kadarıyla. Arctic Liquid Freezer II 360mm soğutucu kullanıyorum. Daha önce bakmamıştım, biostan da mode 3 olarak ayarladım, bu şekilde kullanacağım.
-
Çoklu çekirdek, düşen nm ve yüksek hızlar malesef bu durumu ortaya çıkarıyor. Kendi kullandığım 5800x tede bu kadar vahim olmasada bende sıkıntı yaşamıştım. Ben sorunu boost hızını bir miktar aşağı çekip, voltaj düşürürerek çözdüm.
-
Power limit koymalısın, 13.nesil işlemciler bir yerden sonra elektirikli soba moduna geçiyor, çektiği yüksek watta karşı çok az işlem üretiyor. ilk aşamada 240watt PL koy hala 100 dereceye vuruyorsa 20 watt 20 watt düş. Ben 13900k yı single core performansını yükseltmiş olmak için 5.9ghz de kullanıyorum ve 130 watt sınırı koydum ile yinede anlık 99"C vurarak kullanıyorum. Watt limiti koymadan çekiyorda çekiyor enerjiyi.
Ayrıca maksimum hızda sabit kullan derim, voltajı vs adaptive yap CPUliteloadline ı 1 veya 2 yaparsın yine watt limiti ile ısıyı kontrol altına al derim. Ayrıca o e-core ları minimum hıza düşür, yarısını kapa derim. Oc yapıyorsan sistem stabilitesini ısı üretiyorlar. Render autocad vs yapmıyorsan, multicore performansını boşver. Oyun odaklı isen de FPS ne bak etkisine bak singlecore mu yükseltiyor dropları vs yoksa multicore performansı mı?
360mm , velocity2 blok ile 97derece. 130 watt limit koysam bile bazen (battlefield2042 açılışında noluyorsa limitte işe yaramıyor :D) ecorelarında yarısı kapalı ve 3ghz de\ onlarda toplam pl den çekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 23 Haziran 2023; 11:37:48 >
-
Bu arada soğutucu NH-D15s (S) versiyonu yani tek fan olan model olduğunu yeni farkettim. O yüzden yukardaki yorumları kaldırdım.
Çift fan kullan o soğutucuyu
Tek fan tüm çekirdeklerin kullanımı sırasında yetersiz kalıyor doğal olarak.
Yüksekliği 32-34mm geçmeyen ramler ile ikinci NF-A15 fanı takarsın. Kasanın sınırlarına bağlı tabi yüksek ramler de problem olmayabilir.
( S modelin de bazı tasarımsal değişiklikler yapılmış. emin olmak için denemek gerek )
Veya uğraşmadan 120mm fan takip geçebilirsin.
bunlar bir kenara üst panele cift egzoz fan asla takma .
Varsa Teke düşür, kasanın en arka konumuna al. Arka egzoz fanın hemen üstü ( önden giren temiz hava soğutucuya ulaşsın, diğer türlü ulaşmadan tahliye eder hiçbir manası kalmaz.)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sorun anakartın işlemciye auto voltaj vermesi.
tabiki ısınır kırmızıya aldığım yerlere bakın.
o sogutucu ıle 13700 k yı soğutamazsınız.
manuel 1.280 v mode 2
sogutucu
AeroCool Miragel360, su soğutma CPU, ARGB-3x 120 mm fan, TDP 550 W : Amazon.com.tr: Bilgisayar
fanları
3 x pull
3x push
all p core 55
all e core 43
ring 45
Ayrıca kasada bu hertarafı acık test zamanı ortam ısısı 27 derece ıdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Haziran 2023; 16:38:46 >
-
Merhabalar bu soğutucu ile işlemcinizi ufak birkaç ayar ile rahatça kullanabilirsiniz.
Öncelikle PL1 limit koyup bunu 175 olarak ayarlayın. işlemci ısınız maksimum 88 civarlarında olacaktır.
İkinci olarak voltaj'ı adaptive ya da offset yapıp "-" yapın. Ardından .50-.100 aralığında bir değer girin. Bu değerleri girdiğiniz bilgisayarınız açılmazsa değeri azaltın. Yani .50'ye doğru gidin. Olmadı .40, .30 diye devam edebilirsiniz. Anakartınız işlemciye gereksiz voltaj vermeyecektir.
Bu şekilde yaparsanız sorun kalmayacaktır. Asus anakart olsaydı daha detaylı bilgi verebilirdim. MSI için şu linki kullanabilirsiniz.
Bu da benim kendi deneyimlerimi paylaştığım link. Ben bu değerlere Arctic Freezer 34 Duo ile ulaştım. Siz noctua ile daha iyi değerlere sahip olursunuz.
Artık PL1'i 195'e çektim o yüzden ısı düzeylerim biraz arttı. 96 falan oldu. Oyun performansı için 175 fazlasıyla yeter. Cinebench skorumu da o linkte belirtim 30k civarı.
-
kendiside bilmiyor olablir fakat , çoğu b660 b760 anakartta artık max turbo hızına sabitleme ayarı var, üzerine 100-200mhz arttırmak için z790 almak hiç mantıklı değil. Ki ben 2 sinide kullandım. Ama şu var, Z790 ların mosfet soğutmaları ve kapasiteleri i7 i9 için kesinlikle uygun olandır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 22 Temmuz 2023; 10:24:6 > -
Yeni nesil işlemciler turbo ile güç ve termal bütçe bulduğu an max. otomatik overclock yapıyor.
Soğutucu TDP limitini PL1 için 288w ayarlanmış.Soğutucu ayarını kule tipi seçtin sanırım o ayarı stock cooler 125W yap.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X