Şimdi Ara

İ7 2600 ile sistem kurmak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde i7 2600 var. Şimdiki sistemim yetersiz olduğundan dolayı yeni sistem toplamak istiyorum. 3-4k bütcem var. Sizce İ7 2600 değerlendirmeli miyim? Yoksa yeni işlemci mi almalıyım? İşlemci sizce beni kaç sene daha götürür? Yeni nesil işlemci almamın ne gibi avantajları olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci gayet yeterli eski olsa da. Kullanım amacınız oyun ağırlıklı ise kullanabilirsiniz. Darboğaz yaşamazsınız ama güncel bir işlemci kullanın derim. 4bin lira bütçe varsa da skylake ya da haswell refresh sistem öneririm.
  • Dizzy24 D kullanıcısına yanıt
    Bence satıp yeni sistem toplayın Eğer toplanabiliyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocheBobois

Hocam piyasaını bilmiyorum. Sizce ne kadar eder?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dizzy24

quote:

Hocam monitör hariç 960 4 gb i5 6500 16 gb ram ve 250 gb ssd 1 tb hdd corsair 200R ve Vs 550'li bir sistem topladım 3400 TL tuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dizzy24

quote:

Piyasası 400 TL civarı.

Anakartın varsa bence değerlendir derim bir sonraki nesil intelin işlemcilerinden alırsın bence çok acelesi yok yeni bir işlemci almanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 9 Aralık 2015; 8:24:58 >
  • Güncel bir işlemci daha mantıklı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7 2600 çıkış tarihi eski olmasına karşın günümüzde halen iyi bir işlemci , işlemcinizi değerlendirmenizi öneririm aksi halde cebinizden gereksiz yere çok para çıkar ve karşılığında aldığınız deneyim çok daha düşük olur.

--------------------------------------

Almanızı Önerdiğim Bileşenler :

2.el GTX 980 Ti : 2300 TL

H77 Chipset Anakart : 250 TL

16 GB RAM (2x8) 1600 MHZ : 300 TL

Kaliteli 600W PSU 80+ : 250 TL

Toplam : 3100 TL (Depolama birimleri hariç)

Fiyatlar ortalama piyasa fiyatları daha aşağısına da bulmanız mümkün veya tüm bileşenlerde 2.ele yönelebilirsiniz.

--------------------------

İşlemci soğutucusu olarak kutudan çıkanı kullanın , depolama birimine , ihtiyacınız doğrultusunda karar verirsiniz lakin en azından sistem için 60 GB bir ssd almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 9 Aralık 2015; 9:21:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinizdeki işlemciyi mutlaka değerlendirin. Hala gücünü koruyan işlemci. Paranız cebinizde kalır.
  • bende 2500k var üç dört senedir 4.4 ghz de kullanıyorum, bir sonraki işlemcim 5 ghz civarında olmalı veya oyunlarda %25-30 fazla performans vermeli ki değiştirmeye değsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

i7 2600 çıkış tarihi eski olmasına karşın günümüzde halen iyi bir işlemci , işlemcinizi değerlendirmenizi öneririm aksi halde cebinizden gereksiz yere çok para çıkar ve karşılığında aldığınız deneyim çok daha düşük olur.

--------------------------------------

Almanızı Önerdiğim Bileşenler :

2.el GTX 980 Ti : 2300 TL

H77 Chipset Anakart : 250 TL

16 GB RAM (2x8) 1600 MHZ : 300 TL

Kaliteli 600W PSU 80+ : 250 TL

Toplam : 3100 TL (Depolama birimleri hariç)

Fiyatlar ortalama piyasa fiyatları daha aşağısına da bulmanız mümkün veya tüm bileşenlerde 2.ele yönelebilirsiniz.

--------------------------

İşlemci soğutucusu olarak kutudan çıkanı kullanın , depolama birimine , ihtiyacınız doğrultusunda karar verirsiniz lakin en azından sistem için 60 GB bir ssd almanızı öneririm.

Hocam elimde mevcut olan parçaları belirteyim.

İ7 2600 (keşke k olsaydı sıvı soğutma alır uçururdum)

Asus p8h61-mx anakart (işlemciye temas eden tellerden biri hafif yamuldu kasa aşırı sarsılınca temassızlık yapabiliyor. Şu an çalışmıyor mesela ama düzeltebiliyorum)

2x4 8gb ram

Exper kasa 300w psu (çöp bi kasa ferah değil)

1tb hdd (sanırsam bozuldu 100gb C vardı virüs mü girdi bilmiyorum ama C gözükmüyor. İşletim sistemini D ye kurdum içinde oyunlarım var. 1 ssd ve 2 hdd takılabiliyorsa yeni alacağım depolamalarla birlikte bunuda takarım.)

Hd 6570 ekran k.

Malesef exper monitörüm var ve 18.5 inç 720p yani monitörde şart.

İşlemci hariç geri kalan herşeyi satsam anca monitörü alırım. Belki gtx 980 ti yerine 980 e düşebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.