Şimdi Ara

i7 2600 vs i7 3770 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2600 olcağına 2600k tercih edilebilir O.C açısından demiyorum "k" olmayan serilerdeki gpu "hd2000", "K" olan serilerde ise "hd 3000"
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

K lı olanından alman daha iyi olur. İşlemcinin yetersiz geldiği zamanlar Oc yaparsın

o/c yi cok iyi bir şey sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.. tam stabil o/c diye birşey yoktur.. ister istemez stabilite ve watt başına düşen performans azalır , sıcaklık yükselir standart olmayan sogutucular gerekir.. O/C belki zevk için yapılabilir , test yaparsın işlemciyi + vga yı .. ince ayarlar / sıcaklık ve sistemin sınırlarını keşfetmek güzeldir.. ama günümüz işlemcileri herşeye fazla fazla yetmektedir ,, hani bir yetersizlik olsa neyse derim ama şahsım adıma günlük ve sürekli oc yi mantıksız buluyorum.. hele hele günlük 5ghz 2600k kullanıyorum gibi cidden sınır değerleri mantıksızlıgında ötesinde sınıfında değerlendiriyorum..

Tam olarak öyle değil.Şu an işlemcim standart olarak 4.6ghz de(3.4 orjinali), render, video edit ve birçok programda en az %30 civarında performans artışı oldu.Anti paralel ekran kartımda(560ti) şu an hızaşırtmalı (975-4650 1.05v) aynı şekilde ekran kartıda şu an bir üst model olan gtx570 performansı göstermekte.Bunları neden yazdım çünkü elimizde mevcut bir potansiyel var ise ben her zaman fazla abartmadan bunu kullanmaktan yanayım.

4.6ghz de render yaparken işlemci kaç derece oluyor baktınmı birde default ile kıyasla anlarsın ne demek istediğimi.. bu arada işlemcinin zaten turbo değeri 3.8 - 3.9 ghz falandır.. burdan bakarsan reel oc %20.. yinede yüksek bir değer .. yani render / video edit özel işler bunlarda işlemci çok önemli.. yinede bence biraz yüksek günlük kullanım için 4.6ghz 4.2-4.3 yeterli olacaktır illa o/c yapılacaksa. en az 5 derece daha az ısınır ve 0.05.- 0.1 daha az volt veririsin . 2600k oldugunu varsayıyorum işlemcinin..

2600k işlemci. Stress testlerde 75 dereceyi geçmedi.Zaten işlemcinin anasını ağlatırcasına voltaj verip sistem stabilitesinden ödün vererek yapılan hızaşırtmaya bende karşıyım.Zaten yazımdada belirttim; "elimizde mevcut bir potansiyel var ise ben her zaman fazla abartmadan bunu kullanmaktan yanayım"

• Anakartında hazır Z77 iken bence ivy bridge platformu işlemci al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Intelciler 3-5 fps icin amd ye çamurla geçirdiler geçtiğimiz ayları. Şimdi 3-5 fps nedir canım demeye başladılar, Intel çuvallayinca. Helal olsun size. Yeni herzaman iyidir.

+1
  • 3770K demişsinizde düz 3770 hiçmi oc olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

3770K demişsinizde düz 3770 hiçmi oc olmuyor.

K serisi olmayanlar çok az oc oluyor diye okumuştum, fark edilmeyecek kadar.
  • +4 çarpan veriliyor galiba. İ5 2500 sanırım 4,1 oluyor. Aslında fena bir rakam değil. Bu işlemcinin yetersiz olduğu zaman geldiğinde merak etmeyin ıvır zıvır bir sebeple 2500K olan modelin durumu kurtaracağını sanmam. 2600K belki HT desteğiyle mesela 8Ç standart olduğunda kıymete binebilir ama bir şekilde vakit gelmişse onunda icabına bakarlar Mimari değişikliği adı altında binbir dolap döner bu işlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

3770K demişsinizde düz 3770 hiçmi oc olmuyor.

K serisi olmayanlar çok az oc oluyor diye okumuştum, fark edilmeyecek kadar.

k serisi olmayanlar Turbo dışında OC olmaz.
  • Overclock nedir?

Kendini uyanık sanan insanları kazıklama işidir.

Normalde işlemci i7 2600 600 TL.
    Anakart: 200 TL
    Ram: 100TL
    Soğutucu Almaya gerek yok.
    PSU 450 W yeter.

Potansiyeli kullanacağım diye adam gidiyor, işlemcinin i7 2600 K olanına 650 TL veriyor.
    Anakarta 500 TL veriyor.
    Ramlere 250 TL veriyor.
    İşlemci soğutucusuna 130 TL veriyor.
    PSU da zorlanacak diye gidip 750 W PSU alıyor, 250 TL veriyor.
    Kasaya oraya buraya taktığı fanları, elektriğe verdiği ekstra paraları, stabilite sorunlarını yazmaya gerek bile yok.
    Sorarsan İşlemciye anakarta zararı yok derler. Fakat 2. elde alırken hiç Overlock yapıldımı diye sorarlar.

900 TL lik bilgisayara 1780 TL veriyor. Sonra neymiş potansiyeli kullandım. % 20-30 daha hızlandırdım.

Ha sen 900 TL ye bilgisayarı alırsın, seçersin oradan otomatik overclock seçeneğini, hiç bir ekstra masrafa girmeden, stabiliteden ödün vermeden yaparsın 3.4 olan işlemciyi 3.8, 4.0 ona diyecek bişey yok.

• Arkadaşlar bende bu konu hakkında araştırma yapıyorum i7 3770K gerçekten geçmeye değer mi acaba? Sandy Bridge egöre daha çok ısınıyor diyorlar. DH'nin videosundan da izlediğim kadarıyla Sandy serilerinde soğutma farklıymış ve uzun ömürlüymüş ivy lerde soğutucu ile işlemci arasına termal macun sürülmüş. Zamanla macunun eskiyip performans kaybı olabilir mi? İşlemcinin uzun ömürlü olmamasını sağlar mı? Bilgi verecek arkadaşlar var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Overclock nedir?

PSU 450 W yeter.

Potansiyeli kullanacağım diye adam gidiyor, işlemcinin i7 2600 K olanına 650 TL veriyor.
    Anakarta 500 TL veriyor.
    Ramlere 250 TL veriyor.
    Kasaya oraya buraya taktığı fanları, elektriğe verdiği ekstra paraları, stabilite sorunlarını yazmaya gerek bile yok.
    Sorarsan İşlemciye anakarta zararı yok derler. Fakat 2. elde alırken hiç Overlock yapıldımı diye sorarlar.

900 TL lik bilgisayara 1780 TL veriyor. Sonra neymiş potansiyeli kullandım. % 20-30 daha hızlandırdım.

Ha sen 900 TL ye bilgisayarı alırsın, seçersin oradan otomatik overclock seçeneğini, hiç bir ekstra masrafa girmeden, stabiliteden ödün vermeden yaparsın 3.4 olan işlemciyi 3.8, 4.0 ona diyecek bişey yok.

harbi doğru söylüyorsun yanlız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oray

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

K lı olanından alman daha iyi olur. İşlemcinin yetersiz geldiği zamanlar Oc yaparsın

o/c yi cok iyi bir şey sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.. tam stabil o/c diye birşey yoktur.. ister istemez stabilite ve watt başına düşen performans azalır , sıcaklık yükselir standart olmayan sogutucular gerekir.. O/C belki zevk için yapılabilir , test yaparsın işlemciyi + vga yı .. ince ayarlar / sıcaklık ve sistemin sınırlarını keşfetmek güzeldir.. ama günümüz işlemcileri herşeye fazla fazla yetmektedir ,, hani bir yetersizlik olsa neyse derim ama şahsım adıma günlük ve sürekli oc yi mantıksız buluyorum.. hele hele günlük 5ghz 2600k kullanıyorum gibi cidden sınır değerleri mantıksızlıgında ötesinde sınıfında değerlendiriyorum..

katilmiyorum, ben 3 senedir 2.0 ghz olan islemcimi 3.6 ghz olarak kullaniyorum bir kere bile mavi ekran, kitlenme vs gormedim,

Bence OC isini beceremeyenler mantiksiz buluyor OCyi.

sevgili oray kardeş oc yi çok iyi beceririm.. sende beni aslında tanırsın geçmişte birebir alışverişlerimiz oldu.. şahsım adına şu anda oc yapmayı cidden gereksiz buluyorum.. bunu günümüz 2600 / 2500 /3500 / 3700 serisi intel işlemcileri için soyledim mesajımdada belirttim.. render / video encoding yada benzeri şekilde yogun bir şekilde işlemci gücü duyan programlar dışında oyunlarda oc nin faydası günümüz işlemcileri icin sıfıra yakın.. eğer elinizdeki işlemci eskiyip değiştirmeye bütçeniz yoksa yada para harcamak istemeyip oc yaparsanız onuda anlarım.. ben sadece 3770 / 3570 gibi bir işlemciyi sıfır alıp oc yapmayı anlamıyorum..

saygılar..

Ekliyecek bir yorumum yok aynen katılıyorum

• quote:

Overclock nedir?

PSU 450 W yeter.

Anakarta 500 TL veriyor.
    Ramlere 250 TL veriyor.

Hacı haklısın aslında bu OC işi boş iş masraf sonuçta hepsi aynı işi yapıyor bu meletin,paran varsa birazda iyisini alırsın,en sonunda anladım nihayet ''AMA MANTIKLISIDA TEKNOLOJİYİ HER ZAMAN 1 ADIM GERİDEN TAKİP EDECEN''geçen yıl 1366 sokete geçenler gibi şimdi kayboldular hemen satıp 1155 sokete geçtiler 2011 soket çıktı biraz daha bekleyip mantıklı seçime gitmek sonuçlar bize sebebini gösterir.

• quote:

Overclock nedir?

PSU 450 W yeter.

Anakarta 500 TL veriyor.
    Ramlere 250 TL veriyor.

Katılmıyorum. Zamanında e2160 işlemcileri 3 ghze hız aşırtanlar vardı. Ben de önceki sene(bilgisayardan pek anlamazken, babamın arkadaşı tarafından toplanmıştı bilgisayarım) bilgisayarımı kurcalamaya başlamıştım. Aşırı ısınıyordu. Baktım fan toz içinde. CCF 92 mm aldım, taktım. O ara overclock işini öğrendim. Başka hiçbir parçayı değiştirmeden(sonra 9600 GT Calibre ekran kartını değiştirdim, ekran kartı için de güç kaynağını ancak bunlar başka, overclock İÇİN değil) 4.2 ghzde çalıştırdım geçen ay i3 2100 alana dek.
    Ödediğim para: 50 tl
    Bana yararı: %40 overclock ile çoğu oyunda %25-35 hız artışı(hd 5870 işle kullandığımdan işlemci hızlandıkça fps ciddi artış gösteriyordu.)
    Yani bazı durumlarda overclock mantıklı olabiliyor.

Not: Neden i3 2100'e geçtin derseniz, eski parçaları sattım ve elimdeki para i5 2500k'ya yetmeyince sonra upgrade etme düşüncesiyle i3 2100 aldım. Gerekli bütçeyi sağladığımda i3'ü i5 3570k ile değiştirip, Elimdeki CM Hyper 212 EVO'yu monte edip 4.2-4.4 ghz'de kullanacağım.

• Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim. PC bilgim çok az. Casper'dan bir pc almak istiyorum bir i7-2660k diğeri i7-3770 siz olsanız hangisini tercih edersiniz? 3d için render alıyorum pc de sürekli. Pc 'lerde bunlar : ileriye dönük olarak hangisini tercih edersiniz, sürekli pc değiştirme şansım yok çünkü, aldım mı bir 4-5 yıl kullanmam lazım. Şimdiden teşekkürler... pc ler :http://www.casperstore.net/compare.asp?imageField2.x=43&imageField2.y=16&sekle=1&pid=2906&pid=2831
  • quote:

Orijinalden alıntı: blardoxy

Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim. PC bilgim çok az. Casper'dan bir pc almak istiyorum bir i7-2660k diğeri i7-3770 siz olsanız hangisini tercih edersiniz? 3d için render alıyorum pc de sürekli. Pc 'lerde bunlar : ileriye dönük olarak hangisini tercih edersiniz, sürekli pc değiştirme şansım yok çünkü, aldım mı bir 4-5 yıl kullanmam lazım. Şimdiden teşekkürler... pc ler :http://www.casperstore.net/compare.asp?imageField2.x=43&imageField2.y=16&sekle=1&pid=2906&pid=2831

Asla casperdan bilgisayar alma. kendin topla veya toplat. Her yönden daha memnun olursun. Gösterdiğin 2 pc içinde sağdaki daha iyi ancak söyleyeyim: Bunların ekran kartı nvidia değil. Renderda pek işine yaramaz. GTX 560/ti ile i7 2600k+z68 ve yüksek mhzli 8 gb ram alıp kendi pcni toplarsan çok daha rahat edersin.
    Render için pc alacaksan şunun gibi bir şey öneririm, bütçen yetmezse daha ucuz da önerebilirim:
    TeknoBiyotik PC Konfigüratör Bu Sayfayı Yazdır

TeknoBiyotik PC Konfigüratör Bu Sayfayı Yazdır

Kasa: Raidmax Aeolus 818WB Siyah Oyuncu Kasası - 79,56$+KDV - 170,58 TL
    Güç Kaynağı: High Power B12S Serisi 550W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı - 63,32$+KDV - 135,75 TL
    İşlemci: INTEL Core i7-3770K LGA 1155 8MB 3.5GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) - 377,10$+KDV - 808,53 TL
    İşlemci Soğutucu: Akasa AK-968 X4 Intel/Amd Soğutucu - 20,79$+KDV - 44,58 TL
    Anakart: Asus P8Z68-V Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart - 222,89$+KDV - 477,90 TL
    Bellek: Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit PC Belleği (CMZ8GX3M2A1600C9) - 64,82$+KDV - 138,97 TL
    Ekran Kartı: MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC 1GB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı - 261,32$+KDV - 560,29 TL
    HDD: SAMSUNG 1 TB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD103SJ) - 120,20$+KDV - 257,72 TL
    Monitör: Asus ML229H 5ms 21,5'' Wide Screen IPS Panelli Full HD Led Monitör - 249,62$+KDV - 535,19 TL

Havale, Axess 12, Bonus 9 taksit ve diğer kartlar tek çekim fiyatlari:
    USD TOPLAM: 1459.62$ +KDV
    TL TOPLAM: 3129.51 TLAxess 12 taksitte: 12 x 260.79 TL (KDV Dahil)
    Bonus 9 taksitte: 9 x 347.72 TL (KDV Dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerokeso -- 12 Mayıs 2012; 16:22:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

Arkadaşlar bende bu konu hakkında araştırma yapıyorum i7 3770K gerçekten geçmeye değer mi acaba? Sandy Bridge egöre daha çok ısınıyor diyorlar. DH'nin videosundan da izlediğim kadarıyla Sandy serilerinde soğutma farklıymış ve uzun ömürlüymüş ivy lerde soğutucu ile işlemci arasına termal macun sürülmüş. Zamanla macunun eskiyip performans kaybı olabilir mi? İşlemcinin uzun ömürlü olmamasını sağlar mı? Bilgi verecek arkadaşlar var mıdır?

bu durum benimde aklıma takıldı. ben de i5 3570k almayı düşünüyorum. Benim için 2500k'ya göre biraz daha fazla ısınması sorun değil. ama işlemcideki termal macun zamanla işlemini yitirip, işlemci daha çok ısınırmı merak ediyorum. intelden öyle birşey beklenir. 2 sene sonra termal macun etkisini yitirir, işlemci ısınır ve herkes yeni işlemci almak zorunda kalır, ve yine intel kazanır

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

Arkadaşlar bende bu konu hakkında araştırma yapıyorum i7 3770K gerçekten geçmeye değer mi acaba? Sandy Bridge egöre daha çok ısınıyor diyorlar. DH'nin videosundan da izlediğim kadarıyla Sandy serilerinde soğutma farklıymış ve uzun ömürlüymüş ivy lerde soğutucu ile işlemci arasına termal macun sürülmüş. Zamanla macunun eskiyip performans kaybı olabilir mi? İşlemcinin uzun ömürlü olmamasını sağlar mı? Bilgi verecek arkadaşlar var mıdır?

bu durum benimde aklıma takıldı. ben de i5 3570k almayı düşünüyorum. Benim için 2500k'ya göre biraz daha fazla ısınması sorun değil. ama işlemcideki termal macun zamanla işlemini yitirip, işlemci daha çok ısınırmı merak ediyorum. intelden öyle birşey beklenir. 2 sene sonra termal macun etkisini yitirir, işlemci ısınır ve herkes yeni işlemci almak zorunda kalır, ve yine intel kazanır

bence termal macun etkisini yitirse daha az ısınır IVY 'ler

şaka bir yana (belkide doğru söylüyorumdur ) evet ısınıyor işlemci ama ben bir sorun göremedim 4.2 ye auto O.C da yaptım stress testide yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. 3xxK serisini almak isteyenler, işlemcinin 4.7Ghz ötesine ısıdan dolayı O.C engeli olduğunu bilerek alsınlar. bunun dışında IVY işlemciler uçuyor herhangi bir problemi yok

• Hocam bence 3770 alma 2600k al derim.Yntel 2600k i?lemci 2012 i?lemci syralamalarynda 7. syrada.Benim bir arkada?da da 2600k var oda çok iyi performans aldy?yny söylüyor.Yada yeni çykan ?u 2700k yy al 2600k ile aralarynda fiyat farky yok 50-60 tl oynuyo Vatanda

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

bence termal macun etkisini yitirse daha az ısınır IVY 'ler

şaka bir yana (belkide doğru söylüyorumdur ) evet ısınıyor işlemci ama ben bir sorun göremedim 4.2 ye auto O.C da yaptım stress testide yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. 3xxK serisini almak isteyenler, işlemcinin 4.7Ghz ötesine ısıdan dolayı O.C engeli olduğunu bilerek alsınlar. bunun dışında IVY işlemciler uçuyor herhangi bir problemi yok

thermaltake frio ile 4.2'de sorun çıkarsaydı zaten direk çöpe atmak gerekirdi işlemciyi ben de i5 3570k alırsam akasa venom ile en fazla anakarttan otomatik oc ile 4.2'de kullanmayı düşünüyorum, bende de sorun çıkmaz sanırım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.