İyi geceler arkadaşlar . Yaklaşık 2 yıldır kullandığım sistemime overclock yapmak istiyorum . İnternette bir sürü konu taradım . Yerli yabancı bir sürü insanın yaptığı ayarları yapıyorum ama bir türlü stabil hale gelmedi bilgisayar . Kafama takılan şey ise ayarların hangisi doğru , hangisi gereksiz . Mesela bi yerde hypertreading i kapattırmıştı bi vatandaş . Başka bir yerde de hypertreading kapatılırsa i5 olur işlemci , bir anlamı kalmaz denmişti . Bazı sayfalarda c1e c3e kapatılıyor , c6e açık bırakılıyor , başka sayfalarda da c1e açık diğerleri kapalı bırakılıyor . Sonuç olarak ben bu işlemciyi 4.5 yada 4.6 ghz de kullanmak istiyorum . Hava soğutma kullanıyorum ve orta üst seviye bir hava soğutma bloğum var . Sistemim de aşağıdaki gibidir . Eğer lazım olursa anakartın bios menu ve alt menulerin resimleri buraya atabilirim . Şimdiden yardımı dokunan bütün arkadaşlara teşekkürler ...
O anakartı İ7 2700k ile kullandım. Ben ne HT kapadım ne c1e ne başka birşey. 50x100 olarak 1.325v. vererek stabiliteyi sağlamıştım. Ama günlük kullanımım 46x10 1.275v idi. Siz de aynı değerleri deneyebilirsiniz. Ben sıvı soğutma kullandığım için çekinmeden yaptım ancak eğer soğutmanız iyi değilse çok fazla voltaj vermeyin.
HT kapalı iken performans düşüklüğü yaşarsınız ben ölçtüğümde %20 gibi bir fark gördüm. Her zaman açık olarak overclock yapın. HT açık iken 4.4'te aldığınız performansı HT kapalı iken 5.0ghz'de alamıyorsunuz. Kolay gelsin
Max mhz alıcaksanız ht kapatıp öyle devam edebilirsiniz. Günlük kullanım için 4.5 4.6 ghz için ise vcore ile oynayarak bile gidebilirsiniz başka birşeye gerek kalmyabilir çoğu zaman.
0124 bsod.(Mavi ekran) alıyor iseniz tek tek vcore arttırmayı deneyin..
Kusura bakmayın arkadaşlar . 2 gündür internetten uzak kaldığım için cevap yazamadım . 4.5 ghz yi ( 45x100 ) 1.35 , 1.36 voltları görmeden stabil kullandırtmıyor . Bu voltajları verince oc proğramlarında stabil oluyor ancak oyun yada simulasyon oynarken takılıp kalıyor pc . Mavi ekran veriyor yani . Birde şunu anlamadım . Anakart ayarlarında herşeyi default yapıp sadece vcore la mı oynayayım ? Millet bir sürü ince ayar yapmış videolarda ve forumlarda . Yardımcı olursanız sevinirim ...