Şimdi Ara

i7 267QM 'den i5 4210U 'lu laptopa geçeceğim .Çok fark var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i7 267QM -8 GB RAM - NVİDİA GT 555M - 750 GB HDD 7200rpm - FULL HD 1920*1080

lenovo z5070 almayı düşünüyorum
    i5 4210U -8GB RAM - NVİDİA GT 840M - 1 TB HDD 5400 rpm +8 gb SSD - FULL HD 1920*1088

Full Hd ,bütçeme en uygun laptop bu , sorum şu, günlük kullanıyorum, oyun oynamıyorum, sadece internet kullanıyorum ama sert kullanırım , 20-30 sekme açık olur sürekli ,dizi film full hd izliyorum, bu laptopu alırsam , donma yavaşlık kasma olur mu ? hisseder miyim ? çünkü işlemci kıyasladığımda ,i7 267QM açık ara önde, bu beni korkutuyor,

Lütfen düşüncelerinizi bekliyorum

• iki bilgisayarda ihtiyaçlarınızı karşılar ama değiştirmeye değecek bir şey yok bence. Ha diyorsanız yeni laptopun şarjı, ekranı, kasası, taşınabilirliği daha iyi belki olabilir ama dediğim gibi değmez. iki işlemcinin de performansı benzerdir, atla deve değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az daha sıkın totonuzu X550JX alın.

Sonra bi oyun açmak istersiniz sistem mal gibi çakılır aldığınız güne lanet edersiniz.
  • 46petro kullanıcısına yanıt
    Öncelikle o pc den diğerine neden geçiyorsunuz ? Geçmenize performans olarak gerek yok , bendeki 7 yıllık laptopta bile 20 sekme açarım bu sert kullanma demek değildir onu da belirteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Heisenberg

Oyun oynamıyorum demişsiniz ekran kartı olarak 840M daha iyi ama oyun oynamadığınıza göre bu sizin için önemsiz. Elinizde bulunan biligisayarın işlemcisi yeni alacağınız bilgisayardan daha iyi, 20-30 sekme açıyorsanız elinizdeki kalsın.

Hocam elimdeki makine malesef gitmek zorunda. Yeni almak zorundayim
    Aradigim kriterler : FULL HD - i7 veya i5 - 8 Gb ram , min 500 GB HDD , asla kasmamasi ve isinmamasi lazim. Oyun kesinlikle oynamayacagim.

@muhlisgöktaş

Hocam degistirmek zorundayim malesef.
    Yani size gore , bir sikinti yok ? i7 267QM den i5 4210U ya gecebilirim?
    Dedigim gibi oyunla veya agir programlarla hic isim yok. Yeterki ordan buraya atlarken kasmasin takilmasin. Aksin. Mesela chromeda 20 sekme acikken , hop media playerdan sarkiya acayim. Ordan mozillaya geceyim 10 -15 sekme acayim. Paint e geciyim ordan utorrent acayim vs . Boyle seyler iste. Yeterki bunlar acikken kasmasin donmasin

@Lana-Del-Rey

Hocam FULL HD laptop istiyorum. Sizin dediginiz alet full hd degil. Oyunla hic isim olmayacak. Uzun omurlu olmasi, sicaklik problemi olmamasi ve kasmamasi lazim o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46petro -- 27 Temmuz 2015; 13:56:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• attan inip eşeğe binmek istersen geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Öncelikle o pc den diğerine neden geçiyorsunuz ? Geçmenize performans olarak gerek yok , bendeki 7 yıllık laptopta bile 20 sekme açarım bu sert kullanma demek değildir onu da belirteyim

Hocam i7 li laptopumu abime verecegim. O yuzden. Yeni almam gerekiyor

Sert kullanmaktan kastim sadece 20 sekme degil, 20 sekme acikken , ordan buraya atlamak , muzik - ordan mozillaya gecip tekrar 20 sekme , ordan paint , ordan word excel vs.
    bu tarz seyleri yaparken kasmamasi lazim. Donmamasi lazim hocam.

Oyunla , agir programlarla hic isim yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

attan inip eşeğe binmek istersen geç

HocAm gercekten o kadar mi kotu ya
    işlemci olarak söyledim yoksa 840 m daha iyidir oyunlarda 555m olanı tokat manyağı yapar
    Tamam o zamna anlam karmaşası olmasın diye yazdım zaten İki işlemci arasındaki fark %100 diyebiliriz zaten intelin U serisi işlemcileri düşük güç tüketim amacıyla yapılmıştır. Ama yok ağır programla işiniz yoksa gayet güzelce işlemlerinizi sorunsuzca yapabilirsiniz merak etmeyin

Siz bütçenizi ve isteklerinizi söyleyin ben size notebook önereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Tamam o zamna anlam karmaşası olmasın diye yazdım zaten İki işlemci arasındaki fark %100 diyebiliriz zaten intelin U serisi işlemcileri düşük güç tüketim amacıyla yapılmıştır. Ama yok ağır programla işiniz yoksa gayet güzelce işlemlerinizi sorunsuzca yapabilirsiniz merak etmeyin

Siz bütçenizi ve isteklerinizi söyleyin ben size notebook önereyim

hocam bütçem max 2000 TL 1 lira üstü olmaz

FULL HD olmalı, 8 gb ram en az, ısınma sorunu olmamalı, oyun falan oynamıcam, ekran kartının iyi olmasına gerek yok

z5070 den başka bir alternatif bulamadım ben

Evet istekleriniz ve dolar kuru doğrultusunda çok az alternatif var , siz Z5070 i alın notebook alacaksanız , merak etmeyin tüm isteklerinizi karşılayacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.