Şimdi Ara

i7 3770K düşük voltaj ile Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önceden stabil olarak kullandığım değerler 1.170v ile 4.4 Ghz boşta 30 derece, yükte iken 61 derece idi. Bu değerleri Bios'ta profil olarak kaydettim, render alacağım zaman bu profili seçiyorum.
    Günlük kullanımda ve oyunlarda kullanılabilecek bir değer peşinde 4.0 Ghz'i referans alarak denemelerime devam ettim.

Sistemim:

Gigabyte Z77X-UD3H (Bios sürümü F18.)
    i7 3770K 3.5Ghz
    G-Skill RipJawz 16Gb (2x8) 1600Mhz CL9 (X.M.P ile 1600Mhz'de çalışıyor.)
    Sapphire Radeon 5870 1gb 256bit Game Edition
    Kingston 120GB HyperX 3K SH103S3 SSD
    1 Tb WD Caviar Blue 7200Rpm
    COOLER MASTER Hyper 212 EVO(İçinden çıkan tek fana ek olarak, Akasa fan takılı)
    High Power 750W 80+ PSU
    Termal macun Arctic Cooling Mx-4
    Kasa 500R, üzerinde 1'i anakarta, 7si PSU'a bağlı 5v olarak çalışan 8 fan takılı.

Bios'u default hale getirdiğimde, işlemcim stok 3.5Ghz 1.125v olarak çalışıyor. Ben bunu 4.0 yaptım. (Her adımdan sonra Prime95'te 20-30 dakika Blend test yaptım.)
    Ardından adım adım voltajı aşağıya çektim ve şu an 4.0Ghz 1.080v olarak çalışıyor.

Değerler:

Forumun resim sistemi kafayı yediği için link olarak yazıyorum.

http://a1304.hizliresim.com/18/6/lu5qw.jpg

Bu durumda ısıyı günlük kullanımda daha da aşağıya çekmiş oldum. Performans olarak bir kayıp görmedim. İşlemci oldukça stabil durumda çalışıyor.

Bu voltaj azaltma ile herhangi bir sorun yaşamayacağımı umuyorum, sizce? Hala hata almadığım için, sizin cevabınızı da göz önünde bulundurarak 4.1 ve 4.2 Ghz ile düşük voltajları deneyeceğim.

Not: Özellikle bilgisine danışmak istediğim birkaç hocamı Haberdar Et ile ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 6 Nisan 2013; 15:42:16 >

• i7 3770K 4.0 Ghz 0.975v stabil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 6 Nisan 2013; 22:58:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer
    i7 3770K 4.0 Ghz 0.975v stabil
    Güzeeel. Bu durumda hocam, senden cesaret alıp 1.050v üzerinde 4.1 yapmayı deneyeceğim.

Edit: Hocam ince ayarlar hakkında bir bilginiz var mı? Ya da kullanabileceğim Türkçe ya da İngilizce döküman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 6 Nisan 2013; 23:42:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

i7 3770K 4.0 Ghz 0.975v stabil
    Güzeeel. Bu durumda hocam, senden cesaret alıp 1.050v üzerinde 4.1 yapmayı deneyeceğim.

Edit: Hocam ince ayarlar hakkında bir bilginiz var mı? Ya da kullanabileceğim Türkçe ya da İngilizce döküman?

Şu an şehir dışındayım dönünce daha ayrıntılı bilgiler paylaşırım şunu söyleyeyim önce işlemcinizin 4 ghz de alt voltaj limitini belirleyin döküman olarak oc net yada guru3d forumlarında biraz dolaşırsanız yeterli olacağı kanaatindeyim bu arada adam akıllı oc düşünüyorsanız 4.5 ghz üstünü en alt voltajla yakalamaya çalışın en azından yaptığınıza değsin (render için konuşuyorum , iyi bir soğutucu varsa 4.8 neden olmasın )

• quote:

Şu an şehir dışındayım dönünce daha ayrıntılı bilgiler paylaşırım şunu söyleyeyim önce işlemcinizin 4 ghz de alt voltaj limitini belirleyin döküman olarak oc net yada guru3d forumlarında biraz dolaşırsanız yeterli olacağı kanaatindeyim bu arada adam akıllı oc düşünüyorsanız 4.5 ghz üstünü en alt voltajla yakalamaya çalışın en azından yaptığınıza değsin (render için konuşuyorum , iyi bir soğutucu varsa 4.8 neden olmasın )
    Benim işlemci biraz takoz çıktı. Günlük kullandığım 4.0Ghz 1.080v, render için kullandığım 4.4Ghz 1.170v, 4.5Ghz 1.230v olarak görebiliyor ancak. Soğutucu olarak 212 Evo ile 3-4 ay daha idare etmem gerekiyor, sonra sıvı soğutma ile hedef 4.8-5.0Ghz arası olacak. Dediğiniz forumları biraz inceleyeceğim. Şehir dışından döndüğünüz vakit, sizin de ince ayarlarınızı bekliyorum hocam.

• sanırım ramlerın 1.5v olması lazım eger busekıldeyse hıc dusunmeden hıc bırseye dokunmadan 45*100 kullanabılırsın auto ayarlarda bır sıkıntı yasamadan

45*100 ıle senın canını sıkacak ısı derecelerıne de ulasmamıs olursun gorecegın voltaj mıktarı ıse yuk altında 1.120v cıvarı

benden tavsıye aklında bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanpirpir
    sanırım ramlerın 1.5v olması lazım eger busekıldeyse hıc dusunmeden hıc bırseye dokunmadan 45*100 kullanabılırsın auto ayarlarda bır sıkıntı yasamadan
    45*100 ıle senın canını sıkacak ısı derecelerıne de ulasmamıs olursun gorecegın voltaj mıktarı ıse yuk altında 1.120v cıvarı
    1.230v üzerinde çalışabiliyor ancak benim takoz 4.5Ghz'de. Ram'ler 1600Mhz 1.5v.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

sanırım ramlerın 1.5v olması lazım eger busekıldeyse hıc dusunmeden hıc bırseye dokunmadan 45*100 kullanabılırsın auto ayarlarda bır sıkıntı yasamadan
    1.230v üzerinde çalışabiliyor ancak benim takoz 4.5Ghz'de. Ram'ler 1600Mhz 1.5v.

pekı hıc 1.180 voltaj verıp sdc pll yı auto dan cıkarıp 1.750 yada 1.810 ( auto nun 1 alt ve ust degerlerı bunlar )
    cekıp denedınmı ? yuk altında 45*100 de 1.160v de calısır ve gayette stabıl ısı derdı yok vs vs..
    msi z77a-gd55 benım anakartım senınkınde nasıl bılemıyorum
    ben ramlerden dolayı manuel ayarlmak zorundayım 1.65v oldugundan :(

• quote:

pekı hıc 1.180 voltaj verıp sdc pll yı auto dan cıkarıp 1.750 yada 1.810 ( auto nun 1 alt ve ust degerlerı bunlar )
    cekıp denedınmı ? yuk altında 45*100 de 1.160v de calısır ve gayette stabıl ısı derdı yok vs vs..
    msi z77a-gd55 benım anakartım senınkınde nasıl bılemıyorum
    ben ramlerden dolayı manuel ayarlmak zorundayım 1.65v oldugundan :(
    İşte esas noktaya değindin şimdi hocam. İnce ayarları falan bilmiyorum hiç, Sdc nedir bilgim yok, Pll'yi biliyorum ama hiç dokunmadım. Hep sadece çarpan ve Vcore Voltage değiştirerek yapıyorum.

• bende baska bırsey yapmıyorum sadece pll yı degısıyorum ve yeterlı oluyor oyunda prime de bır sıkıntı yasamadım daha :)
    1.180v verıp bıosta pll yı 1 tık arttır auto dan cıkarıp 1.810 yapıp dene bakalım tepkısı ne olucak ?
    demekkı 1.65v ram kullansan 1.250v altınıkesınlıkle kullanamazsın burdan oyle anladım
  • quote:

bende baska bırsey yapmıyorum sadece pll yı degısıyorum ve yeterlı oluyor oyunda prime de bır sıkıntı yasamadım daha :)
    1.180v verıp bıosta pll yı 1 tık arttır auto dan cıkarıp 1.810 yapıp dene bakalım tepkısı ne olucak ?
    demekkı 1.65v ram kullansan 1.250v altınıkesınlıkle kullanamazsın burdan oyle anladım
    Pll hakkında Overclock.net'te ömrü kısaltır ama pek fark edilmez diyorlar hocam.
    quote:

The CPU PLL Overvoltage allows for less clipping of that voltage. It can also reduce the lifespan of the CPU, but nothing noticeable.

Konu tam olarak bu: http://www.overclock.net/t/1250625/what-is-cpu-pll-overvoltage

Edit: Dediğin gibi denedim, çakıldı. 4.5Ghz 1220v ve Pll 1820v ile anca hatasız çalışıyor benim takoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 7 Nisan 2013; 18:25:01 >

• pll max 1.9 dıyorlar ustunu tercıh etmıyorlar oyle okumustum bende pll ıle oynamam dıyorsanda voltajı 0,020 cıvarı arttırman lazım

1,220verdıgın voltaj yuk altında ozmn 1,160lara dusecek dıye tahmın edıyorum ozamanda senın ıslemcı calısmayı durdurucak pll ellemezsen

yada 1,250-1,260v cıvarı verıp kullanabılırsın ama cpu ısılarında bıraz artıs olur ( ucuk degıl ) atıyorum max 65 se 70lerı gorebılır
  • quote:

pll max 1.9 dıyorlar ustunu tercıh etmıyorlar oyle okumustum bende pll ıle oynamam dıyorsanda voltajı 0,020 cıvarı arttırman lazım
    1,220verdıgın voltaj yuk altında ozmn 1,160lara dusecek dıye tahmın edıyorum ozamanda senın ıslemcı calısmayı durdurucak pll ellemezsen
    yada 1,250-1,260v cıvarı verıp kullanabılırsın ama cpu ısılarında bıraz artıs olur ( ucuk degıl ) atıyorum max 65 se 70lerı gorebılır
    Hocam zaten normalde Pll Auto'da, 4.5 Ghz 1.230v üzerinde gayet stabil çalışıyor. Bu durumda Pll'yi kurcalamamın anlamı kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.