Bildirim
i7 3770K ryzen 1700x Hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Oyun içinse hayır, render içinse belki. -
Daha çok oyun, film-dizi ve ofis uygulamaları için kullanacağım -
Sadece bu sebepler içinse, masraf yapmaya gerek yok. Bu sebepler için bu işlemci halâ ve halâ gayet yeterli düzeyde. Ama yok ben yeni bir plâtform tatmak istiyorum ve de bu işlemcileri merak ediyorum diyorsanız sizin bileceğiniz iş tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 27 Mart 2017; 10:40:16 > -
bence 3770k yeterli yeni bir platforma geçmek istiyorsan en azından bu ağustosu bekle lga2066 x299 platformu çıkacak hiç değilse quad channel ram desteğine terfi etmiş olursun. -
Hiç masraf yapma. ram az ise ram arttır, SSD yoksa SSD al, sistemi SSD'ye geçir HDD'lerden kurtul o yeter. Vereceğin paraya değecek bir performans artışı olmayacak. -
Şuan için fazla masrafa gerek yok derim. Performansı daha iyi bile olsan geçiş yapmanı gerektirecek bişey var mı ? Bence yok. -
Ozaman beklemekte fayda var, bir süre daha mevcut sistemim ile devam edeyim -
quote:
Orijinalden alıntı: Firaristt
Hiç masraf yapma. ram az ise ram arttır, SSD yoksa SSD al, sistemi SSD'ye geçir HDD'lerden kurtul o yeter. Vereceğin paraya değecek bir performans artışı olmayacak.
güzel öneri üstad -
Gereksiz bence parana yazık gayet iyi bir işlemcin var gittiği yere kadar devam et -
hic gerek yok -
Yapılan testlere göre ryzen 1700x'ler i5 7500 civarı bazen de daha düşük oyun performansı sunuyor. i7 3770k ise 4.5 ghz'de i5 7500 ile benzer oyun performansı sunuyor.
Bu açıdan neredeyse aynı işlemciler. İkisi de stok durumda olunca %10-15 fark var ve bu fark overclock ile kapanabiliyor.
İyi O.C edilmiş bir i7 3770k, 5 yıllık olmasına karşın modern işlemcilerle neredeyse aynı ya da biraz düşük oyun performansını sunmaktadır, stok halde bile olsa hiç bir sıkıntı çıkarmaz içiniz rahat olsun..
Özetle, bu kadar düşük bir performans farkı için söz konusu oyun ise Ryzen'e geçmek pek mantıklı olmaz. Onun yerine 2 yıl daha beklenip piyasanın alacağı şekil beklenmelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 30 Mart 2017; 12:52:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dovahkiin_16
Yapılan testlere göre ryzen 1700x'ler i5 7500 civarı bazen de daha düşük oyun performansı sunuyor. i7 3770k ise 4.5 ghz'de i5 7500 ile benzer oyun performansı sunuyor.
Bu açıdan neredeyse aynı işlemciler. İkisi de stok durumda olunca %10-15 fark var ve bu fark overclock ile kapanabiliyor.
İyi O.C edilmiş bir i7 3770k, 5 yıllık olmasına karşın modern işlemcilerle neredeyse aynı ya da biraz düşük oyun performansını sunmaktadır, stok halde bile olsa hiç bir sıkıntı çıkarmaz içiniz rahat olsun..
Özetle, bu kadar düşük bir performans farkı için söz konusu oyun ise Ryzen'e geçmek pek mantıklı olmaz. Onun yerine 2 yıl daha beklenip piyasanın alacağı şekil beklenmelidir.
Teşekkür ederim, bekleme kararı aldım
-
2 yıl bekleme diye bişiy olmaz pc dünyasında -
yarın ne olacağı belli olmuyor artık pc dünyasında
ne olucak vahşi kapitalizm işte
diğer sistem bileşenleri nedir
yazamamışsınız
bide
iş 2 k da oyun oynamaksa işler değişiyor
gtx1080 lazım oda yetmiyor gtx 1080ti lazım
işte o zamanda düşüyoruz vahşi kapitalizmi oyununa
iş dsr açmak la olmuyor dsr gerçek 2k gibi değil
2k monitör almadan önce alıp yaptığım testlerle 2k monitör aldıktan sonraki çok fark var arada
şuan
bf1 oynadım herşey son ayarda 2k da 144 hz 2k monitörde bırakın 144 fps söylemek almayı
kaç fps aldığımı söylemek istemiyorum
geçen sene aldığım 980ti yi tanıtırlarken 4k için ekran kartı deniyordu
güncel yeni çıkan oyunlarda belli zaten anlatmaya gerek yok
ha full hd için durum farklı
ama
karar kişiden kişiye değişir
intel i7 3770K işlemciyi satılıcak ikinci elde sıkıntı zarar edilicek anakartta satılacak yetmedi ramde satılıcak tabi bunlar ikinci elde olduğu için zarar edilicek masraf
amd ryzen 1700x için yeni işlemci anakart ram alınıcak sıfır birde dolar her gün artıyor
sıkıntılı bir durum
bide işin bu tarafı var
-
Değmez masraf yapmaya. -
Olur hocam, beklemeyi ogrenmek lazim. Devamli upgrade yaparsaniz harcayacaginiz para gereksiz yuksek duzeylere ulasir. Dusuk farklar icin degmeyecek meblalardan bahsediyorum.
Zira 60-144 hz monitorde i7 3770k'nin yanina 1070-1080 konup ultra detaylarda tekledigi gorulmemisken islemci degisimi sadece israf olarak adlandirilabilir, bu tuzaga dusmemek gerekir. Yeri gelir %50-60 fark olusur o zaman degerlendirilebilir diye dusunuyorum. Su an 7700k ile arada %35 gibi bir fark var, hala degistirmeye degecek bir sey gorunmuyor. (Tabii ozellikle oyun icin konusuyorum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 9 Nisan 2017; 11:10:56 > -
Islemcin iyi bence -
Ekran kartınız nedir ? -
quote:
Orijinalden alıntı: B A T M A N
Ekran kartınız nedir ?
Kusura bakma çok çok gez yazdım ekran kartım msi r9 290x gaming 4gb
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X