ilk 2 hafta sorunsuz kullandım daha sonra o.c denedim ve 4.65 de stabil olarak kullanıyordum. fakat yaklaşık 1 ay önce sorunsuz çalışan bilgisayar işlemci boştayken, sadece internet sayfası falan açıkken ekran kilitlenmeye başladı.. her defasında farklı renklerde bütün ekranı kaplayan bişey çıkıyor ve makina kilitleniyor. reset tuşu dahil hiçbirşey işe yaramıyor. Bu sorunu yaşadıktan sonra voltaj değerleri, ram voltajı değerleri dahil herşeyi dğeiştirip düzeltmeye çalıştım sorunu ama hiçbir şekilde düzene bindiremedim.
daha sonra o.c yi kaldırım standart değerlerde kullanayım dedim ama gene aynı sorun meydana geldi. psu da herhangi bir sorun yok. başka bilgisayarlarda denedim sorunsuz çalışıyor..
işlemcimi ve anakartı hiçbirşekilde ısınmaya maruz bırakmadım max. 60 dereceleri gördü fazlasına zorlamadım.
montajı bilgisayarı satın aldığım vatan bilgisayarda montajını yaptırttım ve kendim herhangi bir müdehalede bulunmadım.
allah aşkına bana bi tavsiye verin.
ama oyun oynarken hiçbir problem yok. geçen gün 24 saat boyunca oyunu açık bıraktım ve bir kere olsun bu problemi vermedi. ama ne zaman boşa çıksa bir süre sonra bu sıkıntıyı yaşıyorum.
kardeş bence işletim sistemini yeniden yükleyip bios güncelleme yapmalısın ama tabi denemek lazım.
format atmayı düşünüyordum zaten ama onun çözebileceğini zannetmiyorum. başka önerisi olan yok mu?
memtest86 ile ram testi yapmaniz mumkun mudur? birde ekran karti driverinizin guncel versiyonu ise bir dusugu veya guncel degil ise gunceller misiniz?
Aynı karttan ben de almıştım ramleri görmediği için bir gün sonra iade olarak aldılar Vatan daki bir görevli asus neden bu p9x79 serisini hala piyasadan çekmiyor anlamış değilim dedi
bu arada biosunuz çok eski
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme