Şimdi Ara

i7 4770 işlemcili Asus z87-Plus anakart cpu fan hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcim i7 4770 anakartım Asus z87-Plus soğutucu coolermaster hyper 212 evo ama bilgisayar açılmıyor açılışta cpu fan hatası veriyor çözüm nedir bilenlerden çok acil yardım bekliyorum

• saliharslann S kullanıcısına yanıt
    sotucu pinlerini dogru yere taktıgına emin ol hocam
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Kardeş dediğin doğru olabilir ama bu pazar günü vatana toplattım onlar böyle birşeyi gözden kaçırmamış olması gerek gibi geliyor ayrıca mouse ucunu usb ye çeviriyorum ama yinede windows açılınca mouse tanınıyor anakart da hep usb 3 var acaba ondan olabilir mi
  • Fan açılışta yavaş döndüğünden oluyor.önemli birşey değil.bios a gir monitör kısmından cpu fan speed low level var onu 500 yap
    kardes boyle seyler gozden kacar asıl alel acele takıyorlar bastan sagma anakartta dort pin girisli yer var uzerinde yazar cpu-fan diye bak bi sonra diger ihtimalleri degerlendirelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: saliharslann

Kardeş dediğin doğru olabilir ama bu pazar günü vatana toplattım onlar böyle birşeyi gözden kaçırmamış olması gerek gibi geliyor ayrıca mouse ucunu usb ye çeviriyorum ama yinede windows açılınca mouse tanınıyor anakart da hep usb 3 var acaba ondan olabilir mi

fare klavyenin çalışmaması usb3 olmadıgından olabilir fare ve klavyenin benimde usb 2 diye kameram çalışmıyor
  • toytonum T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bende fan bölümünde seçenekler şunlar
    Normal
    Turbo
    Silent
    Manuel
    Seçenekler bunlar yoksa yanlış yere mi bakıyorum
  • Advanced mode geçiş yaptınız mı?
  • toytonum T kullanıcısına yanıt
    Kardeş sanırım sorunun nedenini ve çözümünü buldum bana verilen 1150 yi desteklemiyor ama bu model COOLER MASTER HYPER 212X LGA775 1150 yi destekliyor şimdi dikkatli baktım da yarın vatan a gider değiştiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: saliharslann

Kardeş sanırım sorunun nedenini ve çözümünü buldum bana verilen 1150 yi desteklemiyor ama bu model COOLER MASTER HYPER 212X LGA775 1150 yi destekliyor şimdi dikkatli baktım da yarın vatan a gider değiştiririm
    Test etmeleri gerekiyordu. Vatan'ın bu baştan savma işleri insanı çileden çıkartıyor artık
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru ama hem yoğun olmaları hemde bu fiyat performanslarını başka hiçbir yerde bulamıyoruz kasayı komple geri götüreceğim kasada gevur ölüsü kadar ağır neyse oradan klavye ve mouse alırım wi-fi li sonrada bilgisayarımın tadını çıkarırız inşallah
    Bu arada sizce bilgisayarım nasıl arkadaşlar
    i7 4770 işlemcili Asus z87-Plus anakart Corsair 8 gb ddr3 1600mhz ram 120gb Hyperx 3k serisi sata 3 ssd kingston 555-510 ekran kartını sonra alacağım param yetmedi çünkü ;)
    Çok çok iyi bir sistem. Bi de buna yakışır bir Ekran kartı aldınız mı, bitti gitti (: Ben de aynı Anakart üzerine i5 4670K kullanıyorum. Çok memnunum. O/C potansiyeli yüksek bir kart. Seçtiğiniz soğutucu da çok iyi, OC siz haliyle testlerde 55 dereceyi geçmedi işlemci. İşlemciniz için bişey demeye bile gerek yok zaten (: Sadece ramleri çok az bir farkla 1866Mhz alabilirdiniz neden 1600 tercih ettiniz anlam veremedim. Çok fark edeceğinden değil ama artık standart olarak 1866 Mhz ler tercih ediliyor. Hatta PC sıfır ise müşteri memnuniyeti durumundan ilk 15 gün bahanesiz iade yapabiliyorsunuz. eğer kasayla birlikte gidecekseniz az bir fark ödeyip ramleri 1866Mhz modeli ile değiştirirseniz süper olur. SSD tercihiniz de gayet yerinde olmuş, onun farkını hissedeceksiniz hemen (:

Hayırlı olsun hocam, iyi günlerde kullanın (:
    Dediğiniz gibi bir ram konusunu deneyeyim geri iade alacaklar mı değiştirme karşılığı ekran kartı da gtx 770 Asus düşünüyorum ama şu an bütçem bu kadarına yetti
    Hocam ramleri bi deneyin, olmazsa da dünyanın sonu değil (:

Ben de ASUS GTX770 DC II kullanıyorum. Anakartımız aynı. İşlemciniz benden önde şu anda. Çok yeterli bir ekran kartı. Serin ve sessiz. Şu an için 780 alınamayacaksai 1080p için fiyat performans olarak en iyi kart bu kart. Çok memnunum. Ancak onu da mümkünse 4GB lık modelinden alın. Çünkü 1.5 sene gibi yakın bir zamanda 2GB v-ram yetersiz kalacak diye düşünüyorum. Dolayısıyla 4GB lık 770 i ilerde SLI yaptığınızda önünüzde kimse duramaz (: Şimdilik tavsiyelerim bunlar. Tekrar hayırlı olsun.
    Son olarak arkadaşım sana bir sorum olacak ramlerden GSKILL alsam Corsair yerine fiyatları bayağı uygun ne dersin yoksa çok mu adi
  • Gskill de corsair kadar kaliteli bir ram dir dusunmeden alabilirsiniz.
    Ben şahsen Gskill RipjawsX 1866 8GB (2x4) kullanıyorum. Bu güne kadar herhangi bir problem yaşamadım açıkçası. Corsair ram kullanmadım farkı bilmiyorum ancak Gskillden oldukca memnunum (:
  • 1 hafta oldu sistemi toplayalı parça tercihleri hemen benle aynı bende i54670k asus gtx770 anakart asus z87-a corsair vengeance 2x4gb 1600...

Ramlere takılmayın,öyle bi şey yok 1600 ile 1866 arasında aman aman bir fark yok...yani hele oyun için topluyosanız oyunlarda kapasite daha önemlidir günümüzde 8gb de ideal mhz farkı pek fark yaratmaz...yani etkisi olur ama oyun içinde anlamak güç gibi ancak testlerde fark yaratır...
  • İşlemciyide sakın değiştirmeyin fan hatası biosda dediğin yerden manuel yap düzelir pek takılma onun içinde soğutucuyu değiştirme güzel soğutucu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 8 Aralık 2013; 10:50:08 >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Tam biostan nasıl yapıldığını bilmiyordum vatan götürdüm ve gösterdi değiştirme yapmadım win 8.1 de bilgisayar çıldırdı şiddet tavsiye ederim kesin kurun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.