Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce Win 10'a geçiş yaptım. İlk kullanırken problem yoktu, ancak şuan 3-5 günde bir PC açılışında fanlar kendi kendine en üst düzeye çıkıyor, ben neden olduğunu anlayamayıp bileşenlerin sıcaklıklarını kontrol ettiğimde PC açışında sadece %15 CPU değeri olmasına rağmen işlemcinin sıcaklığı 70-75 civarında geziyordu. Bazı günler bu 1-2 dk boyunca sürüyor, bazı günler 15-20 sn, ancak Win 8.1 kullanırken böyle bir problem yoktu. Bunu yaşayan var mı? Soğutma için kullandığım sıvı soğutma Cooler Master Seidon 120V, normalde boşta 25-35 arası geziyor, oyunlarda 60-65'den yukarıyı pek görmez. Bunun nedeni nedir acaba, bu gereksiz ısınmanın.
Sıcaklık konusu değil de fan konusunda bende benzer sorunlar yaşıyorum. Win 10 geçtikden sonra stok fanla kullandığım işlemcimin ısısı çok yükseliyordu yeni bir soğutucu aldım fakat açılırken ısı 40-42 oluyor bir sure sonra 33-34 derecelere düşüyor oyun oynerken cpu kullanımı %54 -55 olmasına rağmen soğutucu fanı çok hızlı çalışıyor. smart fan(umarım yanlış hatırlamıyorumdur adını) kullanamadım bir turlu.