Şimdi Ara

i7 4790k BF4'te kullanım %50'yi geçmiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşlemci kullanımının düşük olması iyi değilmi zaten gpu kullanımı %95-100 arası diyorsun normal işte nasıl olacaktıki başka?
  • @Lamb0fGod DSR ile daha kötü sonuçlar almıştım şimdi tam hatırlamıyorum ama test edip yazarım.

@tayfn1907 hocam %30-40 civarı çalışıyor, tam 1k bile olmyan çözünürlükte (1024p) ve performans sıkıntıları yaşıyorum olağanın çok çok altında bir performans alıyorum bu sistemde. Nedeni bu mu diye sormuştum sadece.
  • Oyun full açık 4k VSR de oynuyorum .

i7 4790k BF4'te kullanım %50'yi geçmiyor.

cpu 4790k , gpu 290x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 31 Ağustos 2015; 23:33:37 >
  • 1080p, tüm ayarlar sonda 32 ye 32 mutliplayerde yüzde 45 civarı cpu kullanımı var. Çok yoğun sahnelerde yüzde 60 a kadar çıkabiliyor ama ortalaması yüzde 45.
  • Oyunlarda islemcinin tam olarak kullanilmasi gerekmez. Hatta kullanilmasi kötü bir seydir. Siz ekran kartinizin kullanimini takip edin. Eger o düsük ise sorun vardir. Oyunlar islemciyi tam olarak kullansaydi oyunlardan video kaydetmek veya arka planda bir seyler çalistirmak gibi isler imkansiz hale gelirdi. Çok çekirdekli islemciler ekran kartlarinin aksine tek bir programda maksimum performans saglamak yerine ayni anda birden çok ve birbirinden farkli programlari hiçbirinde performans düsüsü yasamadan çalistirmak için gelistirilirler. Oyunlar da hiçbir zaman islemci odakli üretilmezler, hatta mümkün oldugunca gereksiz islemci kullaniminin önüne geçilmeye çalisilir.
    Aldiginiz FPS'nin düsük oldugunu düsünüyorsaniz öncelikle oynadiginiz ayarlarda baska 980Ti'larin performansi ile kiyaslayin. Kartiniz ne olursa olursa olsun bazi ayarlari gereksiz yüksek açarsaniz (DSR, AA vs.) performansi bocalar. Siz en iyisi aldiginiz FPSleri ve grafik ayarlarinizi paylasin. Bu arada grafikleri ne kadar yükseltirseniz islemci kullaniminiz da o kadar düşer (istisna grafik ayarları olabilir, GTA'daki trafik yoğunluğu vs.). Bu kötü bir sey demek degildir elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 1 Eylül 2015; 0:10:39 >

• MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, çok bilgili olmamakla birlikte nacizane bir görüş bildireyim :)

Benzer sorun farklı oyunlarda bende de vardı. Şu şekilde çözdüm; masaüstünde sağ tıklayarak nvidia denetim masasını açtım. Yanlış hatırlamıyorsam 3d sekmesi altında GPU güç seçenekleri var. Bunu ekonomikten performansa getirmiştim. Böylece düzelmişti. Umarım sorununuz bundandır. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps Sabitlenmiştir 60 ı geçmiyorsan
  • @mylord92 3d ayarlarına baktımda performans modu içeren bir satır görmedim hocam ss atabilirseniz çok iyi olur.

@TheAmphitrite v-sync açık değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

@mylord92 3d ayarlarına baktımda performans modu içeren bir satır görmedim hocam ss atabilirseniz çok iyi olur.

@TheAmphitrite v-sync açık değil

Buyrun hocam. Yazarken bilgisayar başında değildim pek açıklayıcı olamadım :)

"Maksimum performansı tercih et" i işaretleyin.

Ekleme: SS gözükmüyor ise BURADAN
     i7 4790k BF4'te kullanım %50'yi geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 1 Eylül 2015; 17:35:52 >

• bilgisayarı çöpe falan atıcak olursan bana yolla hd3650 var gerisini sen anla
  • @mylord92 Düzelmedi hocam, herhalde başka bir donanımda sorun var (anakart yada psu)

@jimhendrix allah sabır versin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

@mylord92 Düzelmedi hocam, herhalde başka bir donanımda sorun var (anakart yada psu)

@jimhendrix allah sabır versin hocam

teşekkür ederim hocam, memlekete geldikçe kullanıyorum, bazen uzun kalıyorum çekilmiyor, 1366x768 işi çok bozuyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.