Şimdi Ara

i7 4790k ve z97 gaming 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pc toplamak için uzun zamandır araştırma yapıyorum. Eylülün ilk haftası alacağım ancak

Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

ile

Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart

ın birlikte çalışmadığı hakkında duyumlar aldım (Hiç çalışmaması ve bios sorunları). Bu sorundan dolayı 4770k ya dönen ve sorunlarını gideren insanlar olduğunu duydum. Elinde bu iki bileşeni mevcut kişiler varsa yada bu konu hakında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdilik hiçbir türk forumunda böyle bir sıkıntı görmedim ancak yabancı forumlarda karşılaştım. Yardımlarınız için teşekkürler

• Bu sorunların anlatıldığı yurtdışı sitelerin linklerini koyarmısın konuya, bi bakalım ne olmuş ne bitmiş :)

h87 çipset ile haswell refreshlerin biraz problemleri oluyor ama z97 çipsetli anakartın z97 bir işlemci ile problem çıkarması mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ağustos 2014; 3:42:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bu sorunların anlatıldığı yurtdışı sitelerin linklerini koyarmısın konuya, bi bakalım ne olmuş ne bitmiş :)

h87 çipset ile haswell refreshlerin biraz problemleri oluyor ama z97 çipsetli anakartın z97 bir işlemci ile problem çıkarması mantıklı değil.

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=181378.0

adam da duymuş böyle bir sıkıntı olduğunu ama daha cevapları okumadım. Bana bu sorunu vatanda ki vatandaş söyledi daha önce bu ikiliyi kulanarak bilgisayar toplayamamış ve hep 4770k ya geçmiş ve sorunu halletmiş böylece :D

• Linke göz attım, nasıl bir işse kartın ilk bios versiyonlarında 4790k ile destek problemleri varmış ancak üstüne çıkan yeni bios ile problem giderilmiş, ki o konunun tarihi haziran aynı üstüne daha kaç tane bios sürümü çıkmış, yani sorun olma ihtimali zayıf, ki aynı işlemciyle aynı anakart kullanan bir ton insan var, kafana takma yani
  • Sikintisiz calisir o eleman daha z97 cipsetin haswell refresh ve broadwell icin uretildiginden supheli gelmis acarmi diye konu acmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir sorun varsa bios guncellemesi ile hallolur bu sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Sikintisiz calisir o eleman daha z97 cipsetin haswell refresh ve broadwell icin uretildiginden supheli gelmis acarmi diye konu acmis.

aynen de işte vatandaki arkadaş kafamı karıştırdı 3-4 defa denediğini bi türlü çaıştıramadığını söyledi bende sistemde son dk değişikliği ile hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Linke göz attım, nasıl bir işse kartın ilk bios versiyonlarında 4790k ile destek problemleri varmış ancak üstüne çıkan yeni bios ile problem giderilmiş, ki o konunun tarihi haziran aynı üstüne daha kaç tane bios sürümü çıkmış, yani sorun olma ihtimali zayıf, ki aynı işlemciyle aynı anakart kullanan bir ton insan var, kafana takma yani

bu yorumunu göremedim inşallah dediğin gibi olur. Teşekkürler :D
  • ultrapolat U kullanıcısına yanıt
    calisir herhangi bir sorun yok, sorun msi firmasi bana hic kaliteli gelmiyor :)
  • aynı işlemci ve anakartı 2 haftadır kullanmaktayım en ufak bir sorun yoktur !

anakartı bios güncellemesi yapmadan 1.0 sürümüyle (nisan 2014 sürümü) lede kullanırken bir sorun yaşamadım sorunsuz haswell refresh i7 4790k yı oc li kullanmaktaydım ..

anakarta bios güncellemesi yaptım 1.4 sürümü (30.06.2014) uyum olaylarının daha geliştirildiği yazıyor msi nin sitesinde gayet başarılı bir şekilde sorunsuz kullanmaktayım..
  • 4790k kullanmadığım için bilemiyeceğim fakat 4770k+msı z97 gaming 5 ile şu anda çok mutlu ve mesud gidiyorum. ilk başlarda anakart ile ilgili yazılımsal sorunlar yaşadım bios update ile şu an herşey gayet stabil.
  • quote:

Bu sorunların anlatıldığı yurtdışı sitelerin linklerini koyarmısın konuya, bi bakalım ne olmuş ne bitmiş :)

Katiliyorum. Ilk defa duyuyorum bendee

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk defa duydum 4790k ile g5 in calismadigininsakin aldanmayin cok iyi bir 2 li

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.