Merhaba, uzun süredir kullandığım yadigar bilgisayarıma upgrade yapmayı planlıyorum. Şu anda varsayılan olarak i5-4670K kullanmaktayım. Stock hızı 3.8 olmasına rağmen ömrünü tamamlamak üzere olduğu için 4.3 GHz'de çalıştırıyorum fakat yine de yeterli gelmiyor. Anakartım i7-4790K ile uyumlu. 1660S ekran kartı kullanmaktayım. Sizce bu upgrade sistemi etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler? Ve önerebileceğiniz 2. el işlemci satan güvenilir bir firma bulunmakta mı? |
i7 4790K yükseltmesi mantıklı mı?
-
-
Anakartinin modeli nedir ve ben eski nesil almandansa yeni nesil bir islemci almani oneririm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
z97 G1 zaten yeni pcye geçeceğim fakat elimdekini kendim topladığım için bir şeyleri kendim yapmaya devma etmeyi istiyorum 32gb de ram takacağım o sebeple istiyorum
-
gereksiz para harcama olur he 300-500 tl ye i7 4770 bile bulsanız mantıklı. 1k üstü harcamalar boşuna zaman ve para kaybı o seti 2.5k dan satıp yine 3k ya r5 1600lü sete geçseniz 500 tl farkla %500e kadar fark olur.
-
Ddr5 yolculuğu başlamış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası aynı fikirde değilim. Hem kasayı değiştirmek için bir sunucu kasası satın aldım. işlemci ve ramleri de sipariş ettim. Aslında yaptığım şeyin mantıklı olup olmadığıyla ilgilenmediğimi de sonradan fark ettim. Elimdeki bilgisayarı kendim topladım ve tüm süreçleriyle şuana kadar ben ilgilendim. Yeri geldi işlemci pini büküldü saatlerce iğneyle düzeltmeye uğraştım, yeri geldi ramlerin belli bir sırada oturması için saatlerce yerlerini değiştirdim. Dolayısıyla duygusal bir bağım olmuş farkında olmadan. Şimdi de bu bilgisayarı kardeşime vereceğim ki o da uğraşa uğraşa öğrensin. O sebepten kendime yenisini toplamadan önce bu yükseltmeleri de yapayım dedim. Çünkü biliyorum ki kendime yenisini toplarsam bunun için kendimi bir daha yormam
-
4790K ya delid yap ver voltajı 5ghz kullan güzel bir soğutucu ile singlecore performansı hala kötü değil.
-
İşlemciyi aldım bilgisayara yerleştirdim ve stress testlerini yaptım. i54670k da stress test açıldığı gibi 100 derece görüp ghz düşürürken i7 4790k 80 dereceyi geçmedi ve çok uzun süre aynı performansı verebildi. Bir oyun ile karşılaştırmak gerekirse de FH5'te i5te medium ayarlardayken spotify açmakta zorlanan, düşük yayın bant genişliği hatası veren, şehre girince kasan pcde dün ultra ayarlarda 82fps sabit oynadım. ve işlemci değil 100 dereceyi 70 dereceyi bile görmedi. + olarak dediğim gibi 4*8 32 gb ram taktım. Hazır bu kadar şey yapmışken kasayı da değiştireyim dedim ve hep hayalim olan EŞŞEK gibi büyük bir sunucu kasası aldım. hepsinin bana toplam maliyeti yaklaşık 5k oldu. Pc şuanda aslanlar gibi çalışıyor. Eğer ileride bu da yetersiz kalırsa vereceğim voltajı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X