Şimdi Ara

i7 6700 sisteme RAM önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işlemci intel i7 6700
    anakart asus z170-a
    ekrankarti asus geforce DUAL GTX 1050 Ti 4GB Dual-fan Edition
    SSD CORSAIR CSSD-F120GBLEB FORCE LE 120 GB SATA3 560MB/530MB SSD HDD
    ram Kingston HyperX Fury Black 4 GB 2133MHz DDR4
    psu FSP FSP500-60AHBC 500W
    kasa XIGMATEK FRONTLINER EN8774 3x12CM MAVİ LED USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA

Sorum şu parçaları alırken param yetmediği için 4gb 2133 mhz Ram almiştin 100 t l
    simdi ramleri yükseltmek istiyorum sizce 4gb 2133 yanına ayni frekansta rammi alayım yoksa 3000 mhz yada 2400 mhz mi alayim yada bana tavsiyeniz nedir.. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

dipnot stok fan kullanıyorum.kardeşim lol tarzi oyunları oynuyor yeterli olurmu .
    mhz lar nerelerde fark ediyor oyunlardamı uygulamalardami

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaz_Q -- 10 Mayıs 2017; 22:43:24 >

• Aynı ramden bi tane daha alıp dual channel olarak kullanabilirsin, eğer lol vs. dışında birşey yapmıyosan. Eğer 500-600 tl bütçe ayırabilirim diyorsan en iyi seçenek 2x8=16gb 2400mhz ve üstü dual channel ramler kullanmandır. Marka olarak da Gskill, Corsair'e güvenebilirsin.
  • stok fan kullanıyorum şuanda tavsiyeniz nedir
  • Bir i7 için asla stok fan kullanılmamalı bence. İmkan varsa güzel bir sıvı soğutma her zaman bir i7 nin hakkıdır. Yalnız bütce dostu hava soğutma çözümleri de mevcut. Mesela benim imzamdaki soğutucu görüntü ve işlev konusunda gayet başarılı. i5 6400 ile boşta 23 derecede. Yükte deneme şanşım olmadı çünkü sistemi daha yeni topluyorum ekran kartı alamadım henüz hatta ram de bi abimden emanet Ama yükte de üzeceğini sanmıyorum. Beraberinde gelen fan oldukça başarılı.
  • cevapların ıçın teşekkür ederim sıvı sogutma almayı düşünüyorum ama hiç bilgim olmadiği için birazda çekiniyorum.
  • Çekinecek hiçbir şey yok, kapalı devre hazır bir sıvı soğutma işini görecektir. Marka olarak da bu işin babaları; NZXT, Silverstone ve Corsair. Cooler Master da başarılı yalnız son zamanlarda pompa sesinden çok şikayet eden gördüm. Bunları göz önünde bulundurarak seçimini yapabilirsin
  • 120mm 240mm hangisini almam lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütçe uygunsa tabiki 240mm. K bir işlemciye geçersen ileriye dönük olur.
  • 6700 kullanıyorsanız sıvı soğutmaya abartı kaçar. Hyper 212 Evo işinizi görür.
  • peki ram olarak tavsiyeniz nedir. 2133mhz kullanmaya bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremardil

Bir i7 için asla stok fan kullanılmamalı bence. İmkan varsa güzel bir sıvı soğutma her zaman bir i7 nin hakkıdır. Yalnız bütce dostu hava soğutma çözümleri de mevcut. Mesela benim imzamdaki soğutucu görüntü ve işlev konusunda gayet başarılı. i5 6400 ile boşta 23 derecede. Yükte deneme şanşım olmadı çünkü sistemi daha yeni topluyorum ekran kartı alamadım henüz hatta ram de bi abimden emanet Ama yükte de üzeceğini sanmıyorum. Beraberinde gelen fan oldukça başarılı.

patron iyi diyorsun güzel söylüyorsun, stok fan tabiki kullanmamak uzun ömürlü bir pc icin olmazsa olmaz da, K olmayan bir islemciye "sivi sogutma" önerisini anlayamadim.. Herhangi bir kule tipi sogutucu yeterde artarken arkadasa fazla masraf yaptiracaksin, sivi sogutma pahali bir olay sonucta, 140-200 lira arasinda herhangi bir kute tipi yeterli olur. Zamaninda param yetmediginden ram alamadim diyor.

@konusahibi, dengesiz bir sistem olmus. islemciyi K li almayip anakarti Z170 hatta asus z170-a alicam derken ramden ordan burdan kismissin. Konumuza gelecek olursak + 4gb daha al koy yanina aynisindan 8gb olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 10 Mayıs 2017; 2:8:8 >

• Sıvı soğutma kesinlikle alma.stok fan yeterli.2133mhz 8gb ram al bence.oyunlarda mhznin bir getirisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

quote:

Orijinalden alıntı: keremardil

Bir i7 için asla stok fan kullanılmamalı bence. İmkan varsa güzel bir sıvı soğutma her zaman bir i7 nin hakkıdır. Yalnız bütce dostu hava soğutma çözümleri de mevcut. Mesela benim imzamdaki soğutucu görüntü ve işlev konusunda gayet başarılı. i5 6400 ile boşta 23 derecede. Yükte deneme şanşım olmadı çünkü sistemi daha yeni topluyorum ekran kartı alamadım henüz hatta ram de bi abimden emanet Ama yükte de üzeceğini sanmıyorum. Beraberinde gelen fan oldukça başarılı.

patron iyi diyorsun güzel söylüyorsun, stok fan tabiki kullanmamak uzun ömürlü bir pc icin olmazsa olmaz da, K olmayan bir islemciye "sivi sogutma" önerisini anlayamadim.. Herhangi bir kule tipi sogutucu yeterde artarken arkadasa fazla masraf yaptiracaksin, sivi sogutma pahali bir olay sonucta, 140-200 lira arasinda herhangi bir kute tipi yeterli olur. Zamaninda param yetmediginden ram alamadim diyor.

@konusahibi, dengesiz bir sistem olmus. islemciyi K li almayip anakarti Z170 hatta asus z170-a alicam derken ramden ordan burdan kismissin. Konumuza gelecek olursak + 4gb daha al koy yanina aynisindan 8gb olsun

Bütçe varsa sıvı soğutma olabilir dedim ama hava soğutma da önerdim hatta kendi kullandığımı da tavaiye ettim dikkatli okursanız daha sonradan arkadaş sıvı soğutma düşünüyorum diyince öneride bulundum. Kule soğutucu tabi ki hayli hayli yetecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.