Şimdi Ara

i7 6700K Boşta ve Yükte Voltaj Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i7 6700K kullanıyorum anakartım da rog maximus viii ranger. Şöyle ki HWMonitor veya CPU-Z'den işlemcimin voltaj değerlerini kontrol edince stok hızdayken yükte 1.34-1.35v civarlarına kadar yük altında çıktığını görüyorum. Bu değer oldukça fazla değil mi? Boştayken 0.8v'a kadar düşebiliyor fakat yükte oldukça fazla geldi bana değerler. Bios'a girip kontrol ettiğimde işlemcim için stok hızda voltaj değerini 1.28v olarak atadığını gördüm. Offset moda aldım -0.100 civarı bir değer verdim 1.18-1.20 lere kadar düşüyor şimdi fakat yük altına girince yine 1.35v'lere kadar çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

• Öncelikle K ibareli bir işlemci kullandığın için overclock yapıp yapmadığını söylersen daha mantıklı cevaplar verebiliriz,ama genel olarak senin durumumun çözümü şu yönde,

Voltaj ayarını auto'dan çıkartıp oraya bir değer atıyacaksın.

Örneğin 1.25v(ki ben 1.20v'den başlayıp denemeni tavsiye ederim) bu değer için ne kadar düşükten başlarsan senin için o kadar iyi olur ve doğru sonuç olur,

Sonra ise şunu yapıcaksın intelburntest ile maximum ayarlarda stablite testini uyguladıktan sonra program sana işlemci stabil derse olay tamamdır,

Eğer işlemci stabil çıkmazda donma,kapanma,restart atma gibi problemler yaşarsan 1.25v verdiğin değeri 0.2 olarak program stabil mesajını verene kadar devam edeceksin olmazsa yine 0.2 olmazsa yine 0.2 şeklinde stabil mesajını alana kadar devam.

Ama overclockta yoksa bence kurcalamana gerek yok işlemci çok ısınmıyorsa bırak auto'da kalsın o kendi kendine ayarlıyor işte ki eğer ısınıyorsa bence yine kurcalama git iyi bir soğutucu al :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam siz konuyu anlamamışsınız. Neyse..
  • Merhaba,

BIOS tan CPU Core Voltage ı auto dan çıkarıp manuel bir değer girmeniz lazım. Benden önce konuya yorum yazan arkadaşımız doğru yazmış aslında. Voltaj auto da olduğu için yüke girince anakart voltaj yükseltiyor. Manuel bir voltaj ayarı girin.
  • Manuel olarak 1.20v civarı değer atsam bile cpu-z'den kontrol edince boşta 0.7-0.8v civarlarında gezerken yük altında birden 1.30-1.35v civarlarına çıkabiliyor. Acaba olması gereken mi bu diyeceğim fakat o.c yaparken doğal olarak bu voltajı daha da arttırıyorum ve bu sebeple yük altındaki voltaj iyice yükselmiş oluyor böylece. Yani yük altında 1.40v vermesi işlemci için zararlı değil mi mesela?
  • BIOS'ta LLC seviyesini 4 veya 5'e indirmelisiniz. Tamamen kapatırsanız sistem boştayken de CPU belirlediğiniz voltajı çekmeye devam edecektir.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    H.sonu eve geçince bu tavsiyenizi denicem. Cpu load line calibration'ı hep otoda bırakıyorum ve genelde otoda bırakınca allsuite3'den kontrol ederken seviye 6'da görüyorum. sanırım seviye 2-3'lere doğru düşürmem gerekecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben konuyu anlamıştım siz cevabı anlamamışsınız..

Manuel değeri atadıktan sonra cpu voltaj kısmını elektrik kısmını değiltirmesiniz gerekiyor.

Şuanda offset ayarında 0.8 gibi bir değer alıyorken voltaj atadığınızda cpu kendini yük altında yukarıya alacak ve yükselecek,

Yardımcı olmaya çalışıp uzunca bir yazı yazdım neyse.. diyeceğinize sorsaydınız severek yardımcı olurdum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.