Bildirim
i7 6700K Sıcaklık Sorunu/Düzeldi (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
XMP açıkken fark ettiğim bir durum değerlerin aşırı derecede dalgalı olması.Yani sürekli değişiyor.Neyse hocam ben buna epey kafa yordum zamanında.Hatta yüksek mhz e sahip ram almanın mantığı yok dedim bu şekilde çalışacaksa diye.Ama en sonunda kabullendim arada açıyorum arada kapatıyorum.Yazın açmamayı tercih ediyorum
Edit:Oradaki değerler sistem stabilite testinde iken alınan değerler.Yani sistem yük altındaydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 14 Temmuz 2016; 23:01:18 > -
yaptığınız overclock auto voltajlarda belki ondan kaynaklanıyor olabilir mesela benim işlemci a6 6400k
1.416 vcore için 4.5ghz gibi biraz daha stabilite testi yapıp +0.042v atıp 4.8ghze doğru yol alacağım -
-
quote:
Orijinalden alıntı: DeviL's
XMP açıkken fark ettiğim bir durum değerlerin aşırı derecede dalgalı olması.Yani sürekli değişiyor.Neyse hocam ben buna epey kafa yordum zamanında.Hatta yüksek mhz e sahip ram almanın mantığı yok dedim bu şekilde çalışacaksa diye.Ama en sonunda kabullendim arada açıyorum arada kapatıyorum.Yazın açmamayı tercih ediyorum
Edit:Oradaki değerler sistem stabilite testinde iken alınan değerler.Yani sistem yük altındaydı.
Hocam sistem kararlılık testine basıncada yani yüktede o 1.176 filan oluyor bende. -
-
Siz icerisini olmasi gerek gibi yapin (hava akisi)
Sorun gecmiyorsa
Cozum icin biraz arastirma yapmak gerekecek
H75 6700k gibi islemciyi nekadar sogutabiliyor
Yani 120lik bir radyator yaz aylari icin yeterlimi sorusu aklima geliyor
7 aydir yaz sicakligi gormedi sonucta
H110 yaz kis klimasiz bir odada boyle bir sorun yasamamistim (4790k)
Yazin yetisemiyor olabilir sogutmaya
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Radyatörün çalıştığından emin olun. Motor dönmüyorsa sıvı devir daim yapmaz. Kulağınızı dayayıp sıvı akışı sesi geliyor mu bakın. Radyatör ısınmıyor ise görevini yapmıyor demektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@InsideR
Bir yandan araştırmaya devam ediyorum.Ama henüz birşey bulamadım.Yeterli gelmediği benimde aklımdan geçti.Aslında benim aklıma takılan nokta işlemci kullanımını artıracak hiçbir uygulama ve oyunun açık olmamasına rağmen bir anda kullanım yükseliyor? Yazılımsal bir saçmalık gibi geliyor.Format atıp denemek istiyorum.
@-dehşet-
Sıvı akışı sesi geliyor.Radyatör ise sıcak bir durumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 15 Temmuz 2016; 0:32:18 > -
quote:
@InsideR
Bir yandan araştırmaya devam ediyorum.Ama henüz birşey bulamadım.Yeterli gelmediği benimde aklımdan geçti.Aslında benim aklıma takılan nokta işlemci kullanımını artıracak hiçbir uygulama ve oyunun açık olmamasına rağmen bir anda kullanım yükseliyor? Yazılımsal bir saçmalık gibi geliyor.Format atıp denemek istiyorum.
@-dehşet-
Sıvı akışı sesi geliyor.Radyatör ise sıcak bir durumda.
Yani oda bir cozum
Basit ve kolay bir cozum
Yok canim bu sorun olmaz dedigimiz oluyor
Yazilimsal sorunda olabilir
Ama radyator sicaksa yetisemiyor sogutmaya diye dusunuyorum
Bakalim hep birlikte cozecez durumu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 15 Temmuz 2016; 0:36:29 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Radyatöre tekrar tekrar baktım çok sıcak bir durumda değil.Orta sıcaktıkla denilebilir bir düzeyde. -
quote:
Ram için.
Buyrun geçmişte bende çok şaşırmıştım bu duruma.Neden sıcaklık değerleri yükseliyor diye epey test etmiştim.Arşivden silmemişim test sonuçlarını
XMP kapalı
XMP açık
Konuyu fazla bölmek istemiyorum ama kafama takıldı 1.350 V ile 1.450 V arası ciddi sıçrama olmuş XMP açıkken. Bende hiç böyle bir sorun yok şu an 4690k ile kullanıyorum XMP ile 1600 mhz çalışıyor ramler. (kapalıyken 1333 mhz)
-
İşlemciniz de herhangi bir sıkıntı yok. Sıcaklığınız normal. Bu işlemciler sıcak çalışıyor maalesef.
Yok öyle artık 50 derecede çalışan işlemci maalesef. Nerde o phenom X6 1100T ler ah ah.
Bende de 4790K var. 77 dereceyi vurduyor oyunda. Esas stresste değil bir de oyunda deneyeceksin o işlemciyi. Görürsün o zaman 80 leri .
Ha sıkıntı mı değil. 90 a kadar yolu var. Şu sıcak günlerde normal. -
bu sıcaklıklarda pc bileşenleri ısı değerleri çok yükseliyor bende yüksek
yapacak birşey yok demekkş -
Hocam merhaba.
Sabah windows 10 yükseltmesi yaptım.Şimdilik herhangi bir sıkıntı kalmadı.Yaklaşık 20 dakikadır açık sistem.Herhangi bir yükselme yok.
Birde şu fan yönlerini tekrardan tane tane anlatırsanız çok iyi olur -
Guzel haber
Simdi suan ki durum nedir
Ondeki fanlar standart kalacak
Usttekiler ?
Sogutucu ?
Alttaki egsoz iptal
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bir şekil yaptım nasıl sizce ?
Bu sıvı soğutmayı değiştireceğim muhtemelen.İdarelik bir ayar şu şekilde
Ön fanlara dokunulmadı.
Üsteki fanlar iptal edildi.
Alttaki fan iptal edildi.
Sıvı soğutma üst kısma alındı.Yönü ne şekilde yapsam olur sizce?
Egzoz fan takıldı arkaya. -
@berdush42
Galiba konuyu anlamamışsınız.Sorun sıcaklığın değeri değil,hiç bir oyun veya uygulama açık değilken işlemci kullanımının artması ve sıcaklık değerlerinin yükselmesi.Yoksa bu yaz aylarında bu sıcaklık değerleri normal.
Ayrıca Stress test esnasında işlemci kullanımı %100 dür.Hiç bir oyunda bu değer göremedim ben GTA V dahil.
@fthyrr1976fy
Galiba konuyu anlamamışsınız.Sorun sıcaklığın değeri değil,hiç bir oyun veya uygulama açık değilken işlemci kullanımının artması ve sıcaklık değerlerinin yükselmesi.Yoksa bu yaz aylarında bu sıcaklık değerleri normal. -
quote:
Ben bir şekil yaptım nasıl sizce ?
Bu sıvı soğutmayı değiştireceğim muhtemelen.İdarelik bir ayar şu şekilde
Ön fanlara dokunulmadı.
Üsteki fanlar iptal edildi.
Alttaki fan iptal edildi.
Sıvı soğutma üst kısma alındı.Yönü ne şekilde yapsam olur sizce?
Egzoz fan takıldı arkaya.
H75 in fani egsoz olacak sekilde ayarla
Neden mi
H75 radyatiru isinacak
Radyatorden gelen sicak havayi kasa icine gondermek hata
Bunu yaparsan diger bilesenlerde isinir
Arkadaki egsoz fan yonu gibi tak radyatordeki fani
2.secenek (ben olsam)
On fanlar standart
Radyator arka tarafa egsoz sekikde takarim (icerdeki havayi disari atacak)
Bu sekilde standart
Buna extra ne yaparim dersen
Ust tarafa 1 fan takarim (iceriye soguk hava alacak sekilde)
Ama bu fani yavas hizda çalistiririm
Kasa icine ve radyatore extra soguk hava saglarim yani
Neden mi yavas hiz
Kasadaki hava akisini bozmamak icin
Ozetle amac
Gelen soguk havanin mumkun oldugunca radyatore ve tum bilesenlee dagitmak
Ve radyatorden cikan sicak havanin kasa icine girmemesini saglamak
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sorunu çok iyi anladım. Sorunu yaşayan sadece siz değilsiniz. Aynı dertten muzdarip bir çok kullanıcı var. Ani sıcaklık fırlaması. Ha çözümü var mı. Yok. Mimari yapısı öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 15 Temmuz 2016; 17:14:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X