Şimdi Ara

i7 6700K Sıcaklık Sorunu/Düzeldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kafa gitti. Ne downclock ı undervoltage idi
  • benim işlemci 1.248v çalışıyor turbo boost açık 4.2 ghz halde bana fazla gibi geliyordu. hocam sendeki stok voltaj 1.296v ise hiç şikayet etmeyeyim yalnız gözüme takıldı yük altında işlemcinin voltajı 1.23v iniyor bazen 1.22 bile indiği oluyor. normalde yük altında voltaj azda olsa artar. hadi onuda geç madem yük altında 1.22 stabil çalışıyorsa masaüstü kullanımda niye 1.24 oluyor. ben bu z170 çipset ile skylake'ı çözemedim gitti
  • .:Romeo_Redline:. kullanıcısına yanıt
    Hocam sesini çıkarma seninki iyiymiş

İki arkadaşımda daha var z170 çipset ve skylake işlemci.Onlarda da durum aynı.İşlemci sıcaklık dereceleri ve voltajları aşırı derece tutarsız.Bir 65 oluyor 35'e düşüyor sonra 55'e çıkıyor.Dediğiniz gibi bende çözemedim.

Yukarıda bir kaç arkadaş bahsetmişti.Sorunları var diye.Galiba doğru söylemiş.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Xmp açık olduğu zaman daha çok yaşıyorum anlattıklarınızı.Değerler çok tutarsız.Xmp kapatınca biiraz daha normalleşiyor.
  • biostan voltajı 1.21'e sabitledim bir kaç test yaptım oyun oynadım baktım bir sıkıntı yok. anakarta bıraksam 1.24 - 1.25 voltaj veriyor. en güzeli stabil voltaj değerini bulup manuel olarak ayarlamak.
  • MSI M5 anakart ile i6700k bende 4.4 OC yaptım ama Vcore 1,36 sabit bazen 1,34 e düşüyor. Prepar3D simulatorde 80 dereceyi görüyor. Bu sanırım Evo 212 çok iyi soğutmuyor yada kasa içerisindeki akışı değiştirmem gerek :(
  • 6700k doğuştan ısınma sorunlu zaten su soğutman bile olsa en fazla 10 derece fark ederdi
    Bugün deneme fırsatım oldu.1.25v çektim.Sanki biraz daha iyi gibi geldi değerler
  • voltaj düştükçe sıcaklıkta illaki düşecektir. bence bir kaç deneme daha yap. daha düşük voltajda bile stabil çalışabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

6700k doğuştan ısınma sorunlu zaten su soğutman bile olsa en fazla 10 derece fark ederdi

10 derece ciddi sıcaklıktır. 80 yerine 70 derece de kullanmak çok daha mantıklı, ama dün xigmatek xi-3 hdt termal macun siparişi verdim. Yarın uygulayacağım, bakalım sonuç değişecek mi..

4.0 Ghz'e çektiğimde boşta 36 yükte 60 dereceyi asla geçmedi. Açıkçası Prepar3D'de FPS de fark etmedi OC'siz. Ekran kartım GTX 660 sanırım GPU'ya yüklendi biraz. Yarın macunu yeniledikten sonra anlayacağım.
  • momentmc kullanıcısına yanıt
    Sizde durum nedir bilmiyorumda bende xmp yi açınca sıcaklık 10 derece yükseliyor.Esas can alıcı nokta burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviL's

Sizde durum nedir bilmiyorumda bende xmp yi açınca sıcaklık 10 derece yükseliyor.Esas can alıcı nokta burası

XMP'nin ben hala Z170 chipset boardlarda ve skylake ile muazzam çalıştığına inanmıyorum. Var bir sıkıntı ama, çözemediler ya da çözdüler benim haberim yok.

@DeviL's
  • momentmc kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum.Çözememişler ki hala sorun yaşıyoruz.X99 da durum nedir acaba?Araştırıp bakmak gerekir.
    Merhaba.

1 haftadır 1.24 voltaj ile stabil bir şekilde kullandım.Daha azda denedim mavi ekran veriyor.4.8 ghz ile denemeler yaptım 1.44 voltajdan aşağısında pc açılmıyor.Sıcaklıklar 79 dereceye dayanıyor.Xmp de açık bu arada.
  • mavi ekran aldıysan kullandığın işlemcinin stabil stok voltajı 1.24v ve üstü demektir. ben 1.20v ile kullanıyorum. işlemciden işlemciye değişir bu durum. yerinde olsam stok hızda ve serin kullanırdım. 80 derece az değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviL's

Size katılıyorum.Çözememişler ki hala sorun yaşıyoruz.X99 da durum nedir acaba?Araştırıp bakmak gerekir.

Haswell'de sorun yok, tamam. 1 seneden fazla süredir imzamdaki sistemi XMP ile kullanıyorum, kapalı-açık bir fark göremedim ben işlemci voltaj ve sıcaklıklarında. Ama benim anlamadığım bir şey var, bu ramleri bize 1600 mhz diye satıyorlar ve anakart da destekliyor neden def. hali 1333 mhz olarak çalışıyor? XMP açmayıp ram'e düz o/c yapmayı denesem o daha riskli gibi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.