Şimdi Ara

i7 6700k ya da i5 6600k Son Ürün Bugün Alınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son ürüne geldim. İ5 ila i7 arasında 350tl fark var. Hangisini alayım sizce?

Genel olarak pek oyun oynamam, film falan izlerim. Ürünleri illa olsun diye değil uygun geldiği için aldım. Pahalı bir sistem oldu ama almışken alayım dedim. i5 den korkum, iş yerinde kullandığım i5 4500 lü sistemde durmadan takılma oluyordu. bi kaç(10-15) sekme açınca yavaşlıyordu, Ara ara takılma yavaşlanıyordu. O yüzden i7 2600 lü sisteme geçtim.

Şu ana kadar topladığım parçalar(amerika ve tr karışık aldım)

212Evo cpu soğutucu
    Gigabyte z170x gaming g3 Anakart
    240gb ssd
    4tb sshd
    Zotac gtx 960 4gb amp! edition
    16 gb 2400mhz ddr4 corsair Ram
    Creative Sound Blaster Zx
    Evga 750B2 Psu
    Kasa, klavye falan onlar var.

Görüş ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 4500 den kastınız U serisi ise bu tür işlemciler düşük güç tüketimli(15w) ve çift çekirdek/4 thread oluyor. Bu yüzden çok fazla işi aynı anda yapmaya çalıştığınızda zorlaması normal. (Şu an iş için kullandığım dizüstü bilgisayarında da i7 4500U modeli var). Evde yeni aldığım masaüstü sistemde ise i7 6700k aldım, oyun oynamak dışında kod da yazdığım için çekirdek/thread sayısı önemliydi benim için. Böyle özel bir ihtiyacınız yoksa, arada bir oyun oynarım internette gezerim diyorsanız i5 6600k nın yeteceğini düşünüyorum, çünkü onda da 4 çekirdek var i7 gibi (thread sayısı 8 yerine 4).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosahin -- 16 Aralık 2015; 13:31:53 >
  • Benim görüşüm, oyuna düşkünlüğünüz yoksa 4 çekirdek/4 izlek olan i5 işlemciler size yeterli gelecektir. Ofiste düşük güç tüketimli i3 işlemci + 4 gb ram'li sistem var; internette gezinme, pdf ve word dosyaları ile eş zamanlı çalışma gibi durumlarda herhangi bir takılma söz konusu değil. Sizin ofis bilgisayarınızdaki işletim sisteminde ya da donanımda bir sorun olabilir mi?

Ekleme: 2 çekirdek/4 izlekli i5 2410m işlemcili dizüstü bilgisayarım bile yoğun kullanımda (adobe illustrator, sdl trados, pdf, 10-15 sekme chrome) tıkanmıyor, takılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 16 Aralık 2015; 20:18:08 >
  • Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Biraz kendimi zorlayarak i7 6700k siparişi verdim. almışken en iyisini alayım dedim.

@kırmızımercimek Hocam, sorun olabilir, doğru diyorsunuz ama baya çileden çıkarmıştı beni. o yüzden i5 den biraz soğudum. işte kullandığım programlar genel olarak fazlaca rame ve işlemciye dayanan programlardı. 16gb ram vardı bilgisayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanzele -- 17 Aralık 2015; 11:06:39 >
  • hanzele kullanıcısına yanıt
    Peki işyerinde kullandığınız programları bu şahsi bilgisayarınızda da kullanacak mısınız? Eğer öyleyse, bu şartlar doğrultusunda i7 yerinde bir tercih olmuş. Güle güle kullanın.
  • @hanzele

Hangi i5 modeliyle, hangi uygulamalarda çileden çıktınız merak ettim ? Umarım sırf i7 diye fazladan para vermemişsinizdir.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi i5 modeli tam olarak aklımda değil. ilgili arkadaşı bulunca sorar, size cevap dönerim. genel olarak kullandığım programlar ağ tarama ve güvenlik yazılımları kullanıyorum. bir de bu programları eş zamanlı kullanıyoruz(8-10 program).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.