herkese selamlar, laptopum başlıkta yazdığım gibi i7 7700hq gtx1070 li bir sistem, titiz biriyim bakımlarını sürekli yaparım termal macununu toz temizliğini vs daha yeni yaptım sürekli de yaparım, yalnız durum şöyle ki diğer tüm 7700hq kullanıcıları gibi sıcaklıkla alakalı sorunlarım var, throttlestop ile -0.110mv undervolting kullanıyorum, genel olarak oyunlarda (turbo boost kapalı iken) 75-85 derece arası geziyorum, ilginç bi şekilde GTA V de 90 dereceye yaklaşıyor, yalnız bu sadece gta 5 de başka oyunlarda değil,
1) neden özellikle gta5 böyle de diğer oyunlar değil ? :)
2) yav biz bu laptopu aldıkta, turbo boost açıkken oyun oynayamacak mıyız arkadaş, neden var madem bu :) turbo açık iken (undervolt ile birlikte) 91-92 lere çıkıyor, yok mu bunun bi çaresi ?
3) ankarada yaşıyorum, malum yaz geldi gündüz hava evin içinde de baya sıcak oluyor, klimada yok, oda sıcaklığının yüksek olması laptopun ısınmasını ne kadar etkiler, böyle bayaa bi etkiler mi yoksa az mı etkiler ?
cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
cevap 1 - gta 5 de naiye başına düşen resim kare sayısı diğer oyunlara göre daha fazla olduğundan fazla ısınma normaldir.
cevap 2 -bilgisayarın marka modeline göre değişir ama genelde manuel ayarlanan fan ayarları vardırbunu kontrol ediyormusun? bazı pc ler gürültü önlemek için fan dönüş ayarını düşükte tutarlar.
cevap 3 - ortam ısısı bilgisayarın ısınmasını etkiler sonuçta bilgisayarı soğutmak için fanların çektiği hava ortamdan çektiği hava bu hava ne kadar sıcak olursa sistem o kadar fazla ısınır.
tavsiyelerim.
bilgisayarın soğutucu blok ekipmanlarında kullanılan fanlar zamanla etkinliğini kaybeder değişim yapmanın faydası olabilir.
ayrıca pc nin genelde alt tarafında hava giriş delikleri vardır bu deliklerin kapalı olması sistemi ısıtır. bilgisayarı halı yatak çekyat gibi eşyaların üzerinde kullanmak bu delikleri kapatır ve ısınma olur.
cihaz mutlaka altındaki ayakların üzerine basmalı ve düz bir zeminde kullanılmalı. altta en az yarım cm boşluk olmalıdır.
kaliteli bir notebook soğutucu azda olsa fayda sağlayacaktır.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
hocam teşekkür ediyorum cevabın için, gta5 de durum normal o zaman kurcalamaya gerek yok, laptopun markası clevo, türkiyede pek yok bildiğim kadarıyla amerikadan geldi, monster ile aynı control center uygulaması kullanılıyor fan hızı ayarlamak için yani fan hızları olması gerektiği gibi yani (bilerek otomatik ayarda bırakıyorum, sıcaklığına göre kendi rpm ayarını kendi yapıyor)
onun dışında altına ben ekstradan ayak almıştım onların üstünde duruyor yani hava alması da engellenmiyor laptopun, bilemiyorum yani ne yapacağız bu turbo boost olayını :) elimizin altındaki şeyi kullanamıyoruz...
quote:
Orijinalden alıntı: furkandurdu
hocam teşekkür ediyorum cevabın için, gta5 de durum normal o zaman kurcalamaya gerek yok, laptopun markası clevo, türkiyede pek yok bildiğim kadarıyla amerikadan geldi, monster ile aynı control center uygulaması kullanılıyor fan hızı ayarlamak için yani fan hızları olması gerektiği gibi yani (bilerek otomatik ayarda bırakıyorum, sıcaklığına göre kendi rpm ayarını kendi yapıyor)
onun dışında altına ben ekstradan ayak almıştım onların üstünde duruyor yani hava alması da engellenmiyor laptopun, bilemiyorum yani ne yapacağız bu turbo boost olayını :) elimizin altındaki şeyi kullanamıyoruz...
fanlarının parça kodu vardır üzerinde kontrol et değiştirmeyi ve kaliteli bir termal macunla kullanmayı dene
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme