Şimdi Ara

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kaba tabirle Arctic, Enermax'ı döver
    Amazon'da 240'lık ile 360'lık arasında 40₺ fark ediyor. Yeriniz ve bütçeniz varsa 360'lık olanı tavisye edeceğim. Alışverişte mümkünse overkill taktiği iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 5 Şubat 2017; 13:41:7 >
  • Büyük bir sorun oluşturmuyor gibi. Böyle idare edip kaliteli sıvı soğutma kovalayın bence Amazon'dan.

Aksi durumda acil bir ihtiyaç olarak görüyorsanız Arctic işinizi görür. Lepa alanda çok olmuştu biraz araştırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar soğutucu araştırmalarım sürüyor oyunda 80 dereceyi görüyor belki dediğiniz gibi sorun teşkil etmez ama rahatsız edici bu değerler uzun süre bu sistemi kullanmayı amaçlıyorum daha ilk haftadan elime almak istemem işlemciyi..

corsair h115i alabileceğim en iyi soğutmamıdır çok ekstreme kaçmadan ?

Benim kasam haf 912 advanced bu 2012 model arkadaşa bu soğutucu büyük ihtimal olmayacak ?
    Soğutucuyu kasanın üstüne takıp anca o şekilde olur gibi,

Birde bu hafta eski bileşenler için aldığım yeni kasa var ( F/P olarak aldım çok pahalı değil malzeme kalites haf 912 den düşük )

Resmi kablo düzenlemesinden önce çekmiştim. Şuan kasa içinde kablo gözükmüyor hava akımı tam.

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

Bu kasada sıvı soğutmaya uygun sanırım, haf 912 yi kullanamazsam bu kasayı kullanabilirmiyim ? Veya haf ı elden çıkarıp başka bir kasa mı almalı ? Yeni kasanın malzemele kalitesi çok hoşuma gitmiyor

Bu hafta aldığım kasa,
    http://vektron.com.tr/boost/powerboost-deluxe-serisi-usb-30-midtower-kasa-0

Haf 912 kasam,
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5212

Birde kasa işine girersem tam evlere şenlik olur,
    COOLER MASTER MASTERCASE PRO 5 700 tl civarı yeni nesil bir kasahttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7461

Bilgisayarı yenileyeyim dedim masraf üstüne masraf çıktı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 5 Şubat 2017; 19:42:26 >

• Toms'da da aynı anakart ile şikayetçi olanlar var. Bios dışında diğer yazılımlar hangi sıcaklıkları veriyor? İşlemci sorunlu bir partiye ait de olabilir. Evo 212 ile oyunlarda 50-55 arası takıldığını aşırı yükte anca 70'i gördüğünü söyleyenler de var.

Edit: MSI'ın yazılımında Game-Boost kapalı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 5 Şubat 2017; 20:19:26 >
  • bu işlemcilere delid yapıyorlar zaten yani işlemci üstündeki metali söküp thermalmacunu tekrar yenileyip takıyorlar
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde riskin başladığı yer 100°C. Zaten "Distance to TjMax" dediği değer de aldığı fark 100°C'ye olan uzaklık. Evet bir elektronik komponent ne kadar soğuksa o kadar uzun ömürlü ve hızlı çalışır. Açıkçası eğer soğutucu istiyorsanız Corsair'in H110 ve H115 serilerinden herhangi biri işinizi fazlasıyla görür. Ama acelesi olmadığı için ben aşağıdaki ürünün stoğa girmesini beklemenizi tavsiye ederim. Ben bile elimdekini satıp almayı düşünmedim değil.
    https://www.amazon.de/dp/B01KZTE0XS/ref=twister_B015E14FFK?_encoding=UTF8&th=1
    Stoğa gelince 89,99€ olacak (kabaca 360TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 6 Şubat 2017; 8:24:44 >

• sıvı soğutma olarak çok pahalı bir ürünü almana gerek yok genelde yaygın ve iyi bir performans veren corsair fazladır piyasada ama onunda bi çok ürünü malesef sorunlu çıkabiliyor kasana uyacaksa h115i alabilirsin ama 240 lık radyatörü olan bir model çok çok işini görecektir.
    Forumdan ikinci elde alabilirsin ben Akasa A20 kullanıyorum gayette memnunum pompa sesi sıfır son devirde veya ben duyamıyorum ? Corsair - Silverstone - Türkiye piyasasında yaygın ve iyi markalar sıfır alıcam diyorsan amazonu kovala uygun fiyata yapıştır ama kasana uyacak bir model al ben kasa olarak Corsair Air 740 Öneririm yeni ve geniş bir kasadır kendisi küp kasalardan hoşlanıyorsan tabi bir incele...
  • @massacrer

H110i GT'den ona geçilmez, 360'lık radyatöre aldanmayın derim.
  • Tekrardan selamlar arkadaşlar, sorunu turbo boost kapalı, xmp kapalı , msi gaming programından slient mode şeklinde bi nebze çözdüm, şuanda 28-30 derecelerde gösteriyor, oyunda da 60 derecelerde.

Fakat ben bu şekilde performans ürünleri alıp herşeyi kapalı şekilde kullanmak istemiyorum, Kasayı değiştirmeden bir çözüm arayışındayım

Onun için sıvı soğutmadada 3 fanlıda olsa artic değilde almışken corsair alayım diyorum, h115i modeli 280mm imiş, bunun benim kasaya sığmazı imkansız gibi, fakat şu şekilde üst tarafa takamazmıyım ? veya h110i v2 mi tercih etmeliyim o 240mm

İçeride üst tarafında 20 cm fan mevcut,dışarıdan acaba takma şansım olur mu ? o şekilde çalışabilir mi sizce ?

Konu içinde ve özel mesaj ile yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum

Edit: Şu şekilde bir montaj gördüm, technopat ekibi yapmış, cooler Master Nepton 280L montajladıklarına göre, 115i de bu şekilde montajlayabilirim sanırımhttps://www.youtube.com/watch?v=_P-T4SmPU1c&t=1435s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 7 Şubat 2017; 2:52:6 >

• oc yapılmayacaksa neden k işlemci alınır hadi aldın neden dandik bir hava soğutma ile kullanılır ki paranızı çöpe atmasaydınız keşke k serisi oc içindir. Tutupta k alıp dandik bir hava soğutma ile kullanırsan o ısıları görmen doğal. Size sistem tavsiyesi veren suçlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

oc yapılmayacaksa neden k işlemci alınır hadi aldın neden dandik bir hava soğutma ile kullanılır ki paranızı çöpe atmasaydınız keşke k serisi oc içindir. Tutupta k alıp dandik bir hava soğutma ile kullanırsan o ısıları görmen doğal. Size sistem tavsiyesi veren suçlu.

Soğutucunun yetersiz gelmesinden daha önemli bir sorun var sistemde bence. Yüksek ihtimal anakartta düşük ihtimal işlemcide.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boss ve deşhet,

Arkadaşlar, yurt dışı forumlarında i7 7700k ile sıcaklık sorunu yaşayan insanların açtığı bir sürü konu okudum, bu konularda benim kullandığım msi z270 m7 anakart ile 212 evo, ve aynı anakart ile sıvı soğutucular kullanan insanlar (h110i v2 gibi) sıcaklıkları fazla bulmuşlar. Bir yandan o forumlarıda takip ediyorum.

212 evo ile, turbo boost off, xmp off yapmadan kullanmak pek sağlıklı değil gibi duruyor şuan için. Bu şekilde kullandığım zaman değerler 24-30 boşta, oyunda 50-60 arası.

Tam randumanlı kullanmak için corsair H115i almayı düşünüyorum fakat yukarıdaki mesajımda bahsettiğim şekilde montaj yaparsam bir sorun yaşarmıyım ?

Merak etiğim bir husus, h115i 280mm radyatörlü, h110i v2 240mm aralarında çok fark var mıdır ?

Kasayı şuan için değiştirmek istemiyorum çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 8 Şubat 2017; 3:17:13 >
  • bende de aynı sorun var msi z270 pro carbon anakart, i7 7700k kullanıyorum
    Soğutucu olarak Cooler master Seidon 240V kullanıyorum. Boşta 45 derecelerde bi oyuna girdiğimde %30 yükte 80 dereceleri buluyor. Bu sıcaklıkların normal olması mümkün mü?
    Fan manuele alıp %25 e düşürüyorum sıcaklık artmıyor %100e çıkarıyorum sıcaklık düşmüyor hep sabit 70se 70.
    Bundan önce i5 6600k kullanıyordum %100tam yükte bile 65 derecenin üstünü görmedim.
  • skylake işlemcilerde de ısınma sorunu var mı? 2500k (4.3ghz) işlemciden 7600k ya da 6600k ya geçmei düşünüyorum. değer mi?
  • wildLesS W kullanıcısına yanıt
    yanıyorsun fuat abi :D

hocam h105 ile soğutuyorum ben oyunlarda en fazla 65 dereceyi gördüm 1 saatte prime95 testine soktum işlemciyi en fazla 78 dereceyi gördü

ama enterasan olan radyotöre dokunduğumda soğuk olması. Büyük ihtimal msi anakartların ısı ölçümünde sorun olabilir bios update le belki bu sorun düzelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commando_xr -- 21 Şubat 2017; 17:40:26 >
  • commando_xr kullanıcısına yanıt
    radyatörde buz gibi kasanın içide buz gibi elimi 5 dk tutsam buz tutar kasanın içinde ama gel gör işlemci 80 derece çok enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildLesS -- 21 Şubat 2017; 23:39:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bmw.

Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim hepinize şimdi tekrar resim aldım, hiç oyuna girmeden bu sıcaklıklarda gezmesi bir sorun yaratmaz mı ? normal diyorsunuz yani, yurt dışındada i7 7700k'nın sıcaklık sorunu olduğunu belirten konular açılmış, aralarında sıvı soğutma kullanan kullanıcılarda şikayet etmiş, o yüzden iyice telaşlandım.

Bu şekilde kullanmamda bir sakınca var mı ? var ise sıvı soğutmaya mı yönelmeliyim( daha önce sıcaklık sorunu yaşayacağımı bilmediğim için 212 evo aldım, ki herkes memnun diye biliyorum bu soğutucudan)

Millet 2500kya fx6300e filan takıp yorum yapıyor.Ama ivy bridgeden sonraki i7lerde durum farklı.212 evo öyle ahım şahım iyi bir soğutucu değil.

Bence corsair h80i filan almayacaksanız da sıvı soğutmanın pek bir anlamı yok.Sessizlik ve soğutma bakımından uygun olan noctua soğutucularını tavsiye ederim.Noctua nh-u14s veya nh-d14 alırsanız çok iyi olur.

• Arkadaşlar bi kaç kere sordum cevap alamadım
    Sıvı soğutmada,
    H100i v2 ile h115i arasında çok büyük fark olur mu ? H100i v2 alsam yeterli olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 22 Şubat 2017; 20:37:28 >
  • Merhaba,

AIDA64'ü bilgisayarınıza indirip sistem kararlılık testini 5 dakika kadar çalıştırabilir misiniz? Kararlılık testi çalışırken istatistikler kısmından ekran görüntüsü atabilir misiniz? Voltajın kaça kadar çıktığını merak ettim.
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt

Buyrun hocam,

3 gün önce m2 ssd geldiği için tekrar temiz kurulum yaptım,

Msi gaming programında Slient sessiz mod seçili, Bilgisayar güç seçenekleri ''dengeli'' seçili, son olarak ramler xmp off olarak çalışmakta. Normalde 3000mhzde çalışıyor fakat xmp on yaptığım zaman sıcaklık artıyor diye düşünüyorum.

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.