Şimdi Ara

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fark ettim hocam. Titan XP ve sağlam overclock yapılmış i7 7600K ile denemişler. O nedenle zayıf halka direkt olarak RAM kalmış ve bu kadar fark etmiş sanırım. Zaten akşam ben de 2400CL16 olan RAM'lerimi 3000CL16(16-18-18-39) yapıp yarım saat Prime95 Blend koşturdum sorunsuz olarak. Sanırım artık ben de bu şekilde kullanırım

Bahane ile BIOS updatelerimi de yaptım ve RAM'lerim daha önce 2800'ü geçmezken şu an 3000MHz'de sorunsuz çalışıyor gibi. Vesile oldun valla teşekkür ederim
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Hocam mümkünse kasa içinin fotoğraflarını, BIOS'taki overclock ya da işlemci ayar menülerinin fotoğraflarını paylaşabilir misiniz? EVO kötü bir soğutucu değil ama bir sıvı soğutma kadar da başarılı değil. Kuzenim de i5 6600K üzerinde EVO'ya yakın olan T4'ü kullanıyor ve onun da sıcaklıkları yüksek.

Kullandığınız termal macun, işlemci voltajı, LLC vs güç kalibrasyon ayarları, kasa içi hava akışı, bulunduğu yer vs çok etkileyebilir. Siz detaylı olarak bir paylaşırsanız bir bakalım neler yapabiliyoruz.

Şu ekran görüntüleri sizin anakartınızdan farklı olsa da fikir vermesi açısından paylaşıyorum.Bu şekilde işlemci detaylarının verildiği bir yer olmalı. Belki de undervoltage dediğimiz düşük voltaj ya da düşük güç kalibrasyonu ile problemi çözebiliriz.http://rog.asus.com/wp-content/uploads/2012/11/LLC-to-extreme.jpghttp://rog.asus.com/wp-content/uploads/2012/11/digi-power.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 3 Şubat 2017; 8:55:55 >

• üstad bios u sıfırla mümkünse başka bir soğutucu dene M2 gelecektir mutlaka kısa zamanda kasa içi havalandırman ne şekilde
  • Turboyu kapat, cpu frekansını 4.5e çekip 1.250v'ye sabitle, ram voltajını manuel yapıp 1.275'ten aşağı çekmeye çalış. Ramin stok frekansı kaç mhz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    sevindim hocam.

• İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

Arkadaşlar başka eklemem gereken resim varsa çekip ekliyim, bilen arkadaşlar yardım bekliyorum

eski kullandığım parçaları dün aldığım yeni bir kasaya montajladım, i5 3570k msi gd55 anakart stok fan ve bu evonun içinden çıkan termal macunu sürdüm, boşta 18-22 derece arası, ki bu parçaları 4 yıl kullandım hiç sorun yaşamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 3 Şubat 2017; 23:27:30 >

• soğutman resimde güzel gözüküyor fanların hepsi kasanın dışına sadece ön taraftaki kasa içine üflüyo şekilde gördüm yanlışım yok demi.üstad anakartın arkasındaki bios sıfırlama tuşuyla biosu komple sıfırla biosa hiç ayar çekme sıcaklığı o şekilde kontrol et.
  • bahsettiğin şekilde yaptım hocam,gene değişen bişey olmadı :(

Araştırmalarım sonucu yurt dışında aynı sorunu yaşayan kullanıcılar mevcut ne yapılabilir arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 4 Şubat 2017; 0:57:52 >
    DRAM Voltage'ı 1.360'dan 1,300'e düşürüp dener misin bi?
  • "forumdan 1-2 arkadaş problem olduğunu söyledi" diye kendinize boş yere sıkıntı etmişsiniz gibi görünüyor.
    Oda sıcaklığınız nedir? Evo 212'den boşta ve yükte kaç derecelik performans bekliyorsunuz? Size problem olduğunu söyleyen arkadaşlar herhangi bir inceleme/karşılaştırma linki verdilerse bizimle paylaşabilirmisiniz.

Tom's Hardware Ekim 2013'te incelemiş, ona göre 3.6GHz hızındaki işlemci yükteyken Evo212'nin ortalama (average) soğutma değeri 56°C, siz 4.5GHz'lik bir işlemci kullanıyorsunuz.
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1838363/cooler-master-hyper-212-evo-review-low-budget-cpu-cooling-king.html

Gamernexus yeni çıkan Evga 280 CLC'ı inceledi geçen gün, onda paylaşılan tabloyu aşağıya ekliyorum.

Gördüğünüz gibi Dark Rock 3 2000rpm hızındayken yükteki işlemci değeri 55°C. Aşağıda Dark Rock 3'ün nasıl bir boyutu var bilginiz için paylaşıyorum.

MSI GD55'le 18-22 derece arasında kullandım demişsinizde muhtemelen anakartınız size yanlış değerler gösteriyordu. Hyper 212 Evo'dan bir sıvı soğutma performansı beklemeyin bence. O soğutucuyu hiç incelemedim belki über süper bir soğutucudur ama genel olarak şahsi fikrim böyle.

• Sıcaklıklarınız normal. İntel işlemciler 2 serisinden sonra sıcak çalışır. Yanmaz ama. Bir nevi soba görevi görür :)
    Hocam ayarlarınızda çok bir problem gözükmüyor. Dediğim gibi kuzenim T4 kullanıyor EVO 212 ile çok benzer. Onun da sıcaklıkları bana yüksek geliyor. Siz de EVO 212 ile bu sıcaklıkları görebilirsiniz.

Benim tek ve naçizane tavsiyem daha başarılı bir kablo yönetimi ile kasa içerisindeki akışını biraz daha düzeltmeniz. 1-2 derece daha indirebilirsiniz sıcaklıkları ama genel olarak bir sıkıntı gözükmüyor şu durumda. Çok daha iyi soğutma için hava soğutmadan sıvı soğutmaya geçmeniz lazım.
  • İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim hepinize şimdi tekrar resim aldım, hiç oyuna girmeden bu sıcaklıklarda gezmesi bir sorun yaratmaz mı ? normal diyorsunuz yani, yurt dışındada i7 7700k'nın sıcaklık sorunu olduğunu belirten konular açılmış, aralarında sıvı soğutma kullanan kullanıcılarda şikayet etmiş, o yüzden iyice telaşlandım.

Bu şekilde kullanmamda bir sakınca var mı ? var ise sıvı soğutmaya mı yönelmeliyim( daha önce sıcaklık sorunu yaşayacağımı bilmediğim için 212 evo aldım, ki herkes memnun diye biliyorum bu soğutucudan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 4 Şubat 2017; 22:52:11 >

O mhz lerde normal. İntel ısınır arkadaş Mimari yapısı gereği.Bir de macun kalitesizliği. 90 dereceye kadar kullanın. 100 derece sonrası zaten kapanır.
  • Hocam o işlemci zaten çok isinan bi işlemci gayet normal sicakliklar!...
    Birkaç inceleme sitesindede bahsediyorlardi işlemcinin çok isindiğindan!...
    4.GHz için ve VID 1.26V'a çıkmışken çok normal. Ben de şu an benzer ayarda çalıştırıyorum i5 6600K'yı. Tam yükte 1.264V'u görüyor VCore ve maksimum sıcaklık değeri 60°C falan. Bu değeri de ancak sıvı soğutmanın pompa ve fanlarını %100'e alırsam oluyor. En düşükte 64°C'ye kadar uzanıyor. Ayrıca 7. nesil için kronik bir ısınma problemi görmedim ben şu ana kadar. İçiniz rahat olsun ama ilerisi için imkanınız varsa sıvı soğutmaya geçmenizi tavsiye ederim.
  • Peki dostlar öyle diyorsanız öyledir, ben i5 3570k'dan geçtiğim için tedirginlik yaşadım, böyle değerler görmediğim için stok fan ile kullanıyordum yıllardır.

Bu işlemci için alabileceğim tavsiye ettiğiniz F/P Ürünü sıvı soğutma hangisidir arkadaşlar, şuan oyunda 80 dereceleri görmeye başladı, ısınıyor durduramıyoruz :)
  • Klasik intel ısınma sorununa benziyor geçmiş olsun keşke fx 8350 falan alsaymışınız.

• Arkadaşlar alttaki sıvı soğutmalar işimi görür mü ?
    https://www.amazon.de/gp/product/B00QWZIN92/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 (240 tl ye geliyor)

Kasanın içindeki tüm kabloları çok titizce arka tarafa aldım, fanları tekrar tekrar kontrol ettim, nafile. Sıvı soğutucu amazonda indirime girmiş, onay verirseniz almayı düşünüyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=wW0tXURrIzY

şöyle bir video buldum, i7 6700k ile Enermax Liqmax II 240
    i7 6700K @ 4.5 GHz 1.267V

Veya şöyle bir ürün var, ARCTIC Liquid Freezer 240 bu ürünün yorumları daha iyi
    https://www.amazon.de/gp/product/B013WAY9UQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 5 Şubat 2017; 4:22:1 >

• Intelin K serisi işlemcileri için Hyper 212 Evo aldıranların yatıcak yeri yok
    Hele Amazon dan almayıp, "ben takamam onlar takar" diye gidip Vatan Pc ye tonla para ödemesi daha da vahim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.