Şimdi Ara

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Ben'de arkadaş gibi benzer bir sistem topladım ve neler yaptıysam bu işlemci çok aşırı soğumakta ki sistemimde 500TL lik Corsair H80i v2 Bulunmakta.

Anakart : Msi Z270 Gaming Pro Carbon

İşlemci : i7 - 7700k işlemci

CPU Soğutucu : Corsair H80i v2

E.Kartı : Asus Rog Strix Gtx 1070 8GB OC

Ram : Corsair Vengeance Red LED 3200mhz 2x8 GB

PSU : Corsair RMx 750 80 Gold Plus.

SSD : 500 GB Samsung SSD 850 Evo

Kasa: Corsair Spec Alpha

Arkadaşlar sistemim bu şekilde ve Ramler XMP modunda 3200 mhz çalışmakta
    işlemci ise 4.2ghz ile çalışmakta Turbo boost da default ayarında yani açık.

çok şikayetciyim şuan bu şekildeki bir sistemde Prime 95 de 85 dereceleri görmek reva mı ? sistemde yanlış birşey mi var benim göremediğim sizce ?
    baya bir araştırma yaptım ve yabancı forumlarda da bir çok kişi bu durumdan müzdarip. ve bu işlemcilerde enteresan bir olay var temp jumping dedikleri
    ani ısı değişimleri 1 saniye içerisinde 35 dereceden 64 leri gösterip tekrar düşmesi gibi (Technopat Recep baltaş GTX 1070 sistem oyun testleri videosunda CS GO'yu incelerken ani yükselişlerden bahsediyor.).
    yabancı forumlarda çoğu kişi işlemciye delid yapıp ısınmanın önüne geçtiklerinden bahsediyor,
    ama ben henüz daha 15 günlük, garantili işlemciye böyle bir uygulama yapmak istemiyorum doğrusu..

Arkadaşın böyle bir konu açması güzel olmuş ve eminim birçok kişi de bu sorunlarla karşılaşıp daha bu konuya gelecektir şuan ki tek türkçe kaynak burası.
    Umarım burada fikir birliği ile üstesinden gelebiliriz, konu sahibinin dediği yöntemi de deneyeceğim turbo boost kapatıp ramleri xmp mode dan çıkarmak gibi. sonuçları paylaşacağım.
    Ayriyetten diğer bir fikrim de sanki bu msi anakartlarda voltaj ayarlarıyla ilgili bir problem var onu da araştıracağım yabancı forumlarda.
    okadar paralar verip sistem kuruyoruz bir okadar para verip sıvı soğutucu alıyoruz ve inanın birkeresinde 92 derece gördüm ve kaldırıp atacaktım işlemciyi.
    pazartesi(yarın) inteli arayıp bilgi almayı düşünüyorum benim çip'de mi sorun var nedir yahu.

• Aynı anakart ve işlemciyi Corsair H100i GTX ile kullanıyorum. Sistemi ilk başlattığımda frekans kendi kendine 4.7 Ghz de açıldı. Boşta 40-41 derecede çalışıyor. Tahminim soğutucu montajında bir sorun olabilir, tekrar kontrol et bence.
  • mrt211 M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar soğutucuları takarken dikkatli olun acele etmeyin macun sürmekte önemli benim boştayken bu şekilde hava soğutma fan silentt modda
    işlemci 4.2 turbo boost açık

voltaj değerini kendin atarsan değerler o kadar erken değişmez ama tutturman önemli bunun için prime 95 var gereksiz yere kullanmayın
    İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

bu arada gelişmiş güç ayarlarından en düşük işlemci durumunu %5 yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antired -- 6 Mart 2017; 1:7:38 >

• 8700k da aynı ani ısı değişim sorununu yaşıyorum 40-50 saniyede bir ısı yükseliyor fanlar son hız çalışıyor ve düzeliyor bios updateleri falan yaptım sorunu çözemedim. Bu sorunu yaşayan var mı ?
  • hocam o işlemciye o soğutucu düşük kalır zaten 212 soğutucular işlemcinin üzerine iyi basınç uygulamıyor soğutucu kilitliyken bile elinizle çevirebilirsiniz yeni bir soğuıtucu alırsanız sorun çözülür
  • Merhabalar öncelikle herkese. Bende aynı sorunlardan müzdariptim. i7 7700k msi z270 gaming pro carbon ac anakart ve hyper 212 evo kullanıyordum. Boşta normal değerleri alıyordum oda sıcaklığı ne durumdaysa. Ama yuke bindiği zaman sıkıntılar başlıyordu ne yaptıysam sorunu bir türlü çözemedim.Oyunlarda 75 80 derecelerde dolaşıyordu. Ve Fanların çıkardığı sesde rahatsız ediciydi. Nzxt kraken x62 aldım Sorun çözüldü Suan bosda 24 28 arası değisiyor yukte ise max 65 derece gordum. Butun ayarlar full aklınıza ne gelirse acık 2k
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Hocam bios menüsündeki fan ayarlarından hangi derecede ne kadar hızda donecek onu elinizle ayarladığınızda sorun çözülüyor. Msi Biosda ben sorunu bu şekilde çözmüştüm. Asus nasıl bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanica -- 30 Kasım 2017; 11:54:33 >
  • irfanica kullanıcısına yanıt
    Sağolun akşam denerim hocam gta da falan denedim ısılar normaldi. Bide kraken x62 taktım bu derece yükselip düşmeler azaldı. Gene deneyeceğim tabi iş yüzünden pek bakamadım bilgisayara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladığım sizde ısı sorunu yok ama saniyelik ısı artışlarından dolayı fanların çıkardığı ses sizi rahatsız ediyor. nzxt nin cam yazılımıyla Pompayı fanları silent modda çalıştırın o sorunda düzelir. Extra fan varsa onuda biosdan manuel ayarlayın onlarda düzelir.
  • irfanica kullanıcısına yanıt
    Bende thelmaltake riing fan var 5 adet 2 tanesi z62 krakende takılı 3 tanesi kasaya resim ekledim. Thelmaltake uygulamasından silent mode olarak ayarlıyordum fakat gene oluyordu tabi bu sırada arkadaşın corsair h100i takılıydı macunda falanda eksiklik olabilir o sırada. Biostanda silent olarak ayarlamıştım.

Bilgisayarı kullanmaya fırsatım olmadı eğer sorun x62 krakende de devam ediyorsa değerleri elle girmeyi denicem.

Anakartınızın BIOS’unda “Extreme Tweaker” Menüsüne girin. Orada “MultiCore Enhancement” ayarı var. Onu “Disabled” yapın. Daha sonra ufak ufak artırarak işlemciyi manuel olarak overclock edin. Zaten analartınız gayet iyi. Uygun voltaj ile rahat 4.8, 4.9 ve ya 5Ghz gibi değerlere çıkacaktır. Günlük kullanım ve oyunlar için 4.7Ghz fazlası ile yeter.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam zaman bulduğumda hepsini deneyeceğim teknopatta izlemiştim incelemesini. Bahsettiğim sorun spike olarak geçiyor ayarlarla bunu düzeltmek basit fakat bu bir sıkıntı mı diğer 8700k larda var mı onu bilmiyorum. Yani benimkin de var ise diğerlerinde yada çoğunda yok ise değiştirmek mantıklı olabilir.

Bu sorunu yaşadığımda aceleyle arkadaşın corsair sıvı soğutma çalışıyor mu diye deniyordum. Yani montajda da hatalar yapmış olabilirim o sırada. X62 ile yaşar isem bakacağım artık.

Forumda kullanan birkaç kişi mevcut. Onlarda bu tarz bir soruna denk gelmedim. Varsa da hatırlayamadım. Biraz araştırma yapıp diğer kullanıcılara da bir danışın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

8700k da aynı ani ısı değişim sorununu yaşıyorum 40-50 saniyede bir ısı yükseliyor fanlar son hız çalışıyor ve düzeliyor bios updateleri falan yaptım sorunu çözemedim. Bu sorunu yaşayan var mı ?

Fanları işlemci sıcaklığına göre değil radyatör sıcaklığına göre ayarlayın

• Krakende olmadı bu durum fanların hızlannası vs zaten herşey silent modda. Ilk taktığım corsair h100 de vardı ama oda montajdan veya ayarlardan kaynaklandı galiba.

• Bir de AMD ye sorunlu derler. Intel in tüm işlemcilerini adam akıllı kullanabilmek için dünyanın parasını dökmek şart. OC yapmak için K serisi işlemciye bir dünya para göm, aldığın K serisi işlemciye stabil, sağlam bir OC yapmak için iyi bir anakarta 900-1000 lira daha göm sonra sıcaklık sorunları olmasın diye bir de sıvı soğutmaya 400-500 lira bayıl

Param çok saçarım sağa sola diyen adam intelden şaşmasın da bu devirde intel kullanmak pek akıl işi değil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.